Στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ “μεταμορφώνεται” και το απέδειξε και στο Δουβλίνο.  Κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση πέτυχε τρία γκολ, είχε δύο δοκάρια, έχασε πολλές ευκαιρίες και φυσικά νίκησε τους Σάμροκ Ρόβερς (3-1) για να παραμείνει γερά στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ όντας, μάλιστα, στην πρώτη θέση. Κορυφαίοι του Δικεφάλου οι Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης.

Γνωρίζοντας πως χρειάζεται μόνο τη νίκη ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο για να δείξει πως είναι η καλύτερη ομάδα. Και το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο καθώς τα τρία γκολ που πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο, “καθάρισαν” τη νίκη και του επέτρεψαν να κάνει και συντήρηση δυνάμεων ενόψει των υποχρεώσεών του στη Σούπερ Λίγκα και της ανάγκης επιστροφής του στις νίκες κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.
 
Στο παιχνίδι βοήθησε η πολύ καλή παρουσία των Σαλπιγγίδη που πέτυχε δύο γκολ και “ανέβηκε” ψυχολογικά παίζοντας σαν κεντρικός επιθετικός μετά από αρκετό καιρό και του Γεωργιάδη που είχε συμμετοχή και στα τρία γκολ του ΠΑΟΚ.

Ads

Σάμροκ Ρόβερς – ΠΑΟΚ 1-3 | Match Highlights by pklora7
 
Μαγεία στο πρώτο ημίχρονο
 
Ο ΠΑΟΚ βρήκε και έκανε στο πρώτο ημίχρονο. Απέναντι σε μια τραγική ομάδα που είχε τεράστια κενά στην αμυντική της γραμμή, οι παίκτες του Λάσλο Μπόλονι έκαναν το προφανές
 
Πίεσαν ψηλά τους αντιπάλους τους, εκμεταλλεύτηκαν την ταχύτητα τους και είχαν μεγάλη αποτελεσματικότητα φτάνοντας σε τρία γκολ. Μετά από ένα καλό σουτ των Ιρλανδών, ο ΠΑΟΚ ισοπέδωσε τους Σάμροκ.
 
Στο 5′ άρχισε ο χορός των ευκαιριών με δοκάρι σε σουτ του Βιεϊρίνια και απίστευτο πέναλτι που δε δόθηκε στη συνέχεια της φάσης καθώς ο αμυντικός των Σάμροκ απέκρουσε σαν τερματοφύλακας.
 
Ένα λεπτό μετά ήρθε το πρώτο γκολ με τον Σαλπιγγίδη να εκτελεί με όμορφο πλασέ τον Τόμσον μετά από πάσα του Γεωργιάδη στην “καρδιά” της άμυνας.

Οι γηπεδούχοι έχασαν τον αρχικό ενθουσιασμό τους και δεν είχαν τρόπο να αντιδράσουν απέναντι στον ΠΑΟΚ που τους “έπνιξε” με το πρέσινγκ του.
 
Στο  20′ σουτ του Γεωργιάδη πέρασε μόλις άουτ ενώ επτά λεπτά αργότερα ο Λίνο σε τετ α τετ νικήθηκε από τον Τόμσον.
 
Στο 28′ ο τερματοφύλακας των Σάμροκ απέκρουσε σουτ και του Γεωργιάδη για να έρθει ένα τετράλεπτο ξέσπασμα του ΠΑΟΚ μεταξύ 35′ και 38′ και δύο ακόμα γκολ που “καθάρισαν” την υπόθεση νίκη.
 
Αρχικά η πίεση έφερε νέο λάθος της άμυνας των Ιρλανδών και Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης συνδυάστηκαν γρήγορα για να πάρει την μπάλα ο Φωτάκης και να την στείλει με κοντινό σουτ στα δίχτυα.

Προτού συνέλθουν οι γηπεδούχοι ήρθε και το τρίτο “χτύπημα” του ΠΑΟΚ που μετά από πολύ καλή σέντρα του Γεωργιάδη, ο Σαλπιγγίδης σαν σε προπόνηση σκόραρε με σουτ πάνω στην κίνηση.
 
Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός έπεσε λογικά καθώς στόχος για την ομάδα του Μπόλονι ήταν να μην σπαταλήσει άδικα τις δυνάμεις της.
 
Χαλάρωσε αλλά δεν ανησύχησε
 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ χαλάρωσε υπερβολικά και το γρήγορο γκολ των Σάμροκ με σκόρερ τον (είναι το τέταρτο που δέχεται φέτος με απευθείας εκτέλεση φάουλ) επέτρεψε στους Ιρλανδούς να ανακτήσουν τον ενθουσιασμό τους.
 
Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι Σάμροκ Ρόβερς να φτάνουν πιο εύκολα στα καρέ του Χαλκιά και να γίνονται απειλητικοί με τις εκτελέσεις στημένων φάουλ όπου ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε και πάλι μεγάλα προβλήματα.
 
Μετά το 65′, πάντως, οι παίκτες του Δικεφάλου πήραν και πάλι τον έλεγχο του ρυθμού και θα μπορούσαν στο 69′ να φτάσουν και σ’ ένα τέταρτο γκολ που θα απλούστευε ακόμα περισσότερο τα πράγματα αν το σουτ του Βιεϊρίνια εκτός περιοχής δεν κατέληγε στο δοκάρι και στην αμέσως επόμενη καλή φάση και πάλι ο Πορτογάλος δεν αστοχούσε από εξαιρετική θέση.
 
Μέχρι το τέλος του αγώνα ο ΠΑΟΚ είχε τις ευκαιρίες να πετύχει και άλλα γκολ που ωστόσο δεν τις εκμεταλλεύτηκε.
 
Τελικά η νίκη του με 3-1 ήταν απόλυτα δίκαιη και θα μπορούσε να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν δεν πατούσε φρένο στο δεύτερο ημίχρονο και ο Βιεϊρίνια ήταν πιο αποτελεσματικός.
 
Πάντως, παρά τη νίκη του στην Ιρλανδία χρειάζεται τρεις βαθμούς για να εξασφαλίσει σίγουρα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ και είναι πιο πιθανό να την κατακτήσει στον εντός έδρας αγώνα του με τη Ρούμπιν Καζάν παρά στο Λονδίνο κόντρα στην Τότεναμ.
 
Σάμροκ Ρόβερς: Τόμσον, Σάλιβαν, Στίβενς, Σάιβς, Μούρεϊ, Ο’ Ντόνελ, Τέρνερ (46′ Κίλντουφ), Ντένεχι, Μακ Κόρμακ (70′ Ράις), Μακ Κέιμπ (46′ Τουίγκ), Σέπαρντ
 
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Γεωργιάδης (88′ Αποστολόπουλος), Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (90′ Παπάζογλου), Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης (64′ Μπαλάφας), Βιεϊρίνια, Λάζαρ,  Σνάουτσνερ, Αρίας

Ads

Πηγή: Sport24