Σε απογευματινό περίπατο μετέτρεψε ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι στα Χανιά κόντρα στον Πλατανιά επικρατώντας με 4-0. Ανώτερος ο Ατρόμητος που κέρδισε τη Νίκη Βόλου με 1- στο Πανθεσσαλικό. Στο «Χ» έμειναν Ξάνθη και Κέρκυρα, ενώ ο ευρωπαίος πλέον Αστέρας Τρίπολης πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Νίκη με ανατροπή στις καθυστερήσεις για τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Πανιώνιο, ωστόσο προβλημάτισε με την απόδοσή του για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. 

Ads

Στις καθυστερήσεις κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς ο Παναθηναϊκός κερδίζοντας με 2-1 τον Πανιώνιο στην άδεια λόγω τιμωρίας Λεωφόρο. Η κούραση από τον τελευταίο αγώνα στη Δανία για το Europa League και η απουσία του Μπεργκ επηρέασαν το τριφύλλι που για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δεν μπόρεσε να πιάσει καλή απόδοση. Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε φάσεις εκτός από ένα κοντινό σουτ του Μέντες στην αρχή του αγώνα.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν εγκλωβισμένοι και ο Πανιώνιος σταδιακά ανέβαζε ρυθμούς. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πράσινοι απείλησαν με τον Πέτρις στο 63’, τον Σίλντεφελντ στο 65’ αλλά και τον Μέντες στο 68’. Μετά το καταιγιστικό δεκάλεπτο ο Πανιώνιος ισορρόπησε αρχικά το παιχνίδι και μάλιστα στο 85’ κατάφεραν να σκοράρουν με τον Μπουμάλ που πήρε το ριμπάουντ από σουτ του Γιάννου και απόκρουση του Κοτσόλη. Στα λεπτά που απέμειναν ο Παναθηναϊκός έπρεπε να φέρει τα πάνω κάτω και τελικά τα κατάφερε στις καθυστερήσεις. Στο πρώτο λεπτό του έξτρα χρόνου ο Ατζαγκούν ισοφάρισε και δύο λεπτά αργότερα, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Πέτρις διπλασίασε τα τέρματα των πρασίνων με κεφαλιά ολοκληρώνοντας την εντυπωσιακή ανατροπή.

Περίπατος

Ο δικέφαλος του Βορρά είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού από την αρχή μέχρι το τέλος απειλώντας για πρώτη φορά στο 18ο λεπτό με τον Κάτσε, ωστόσο η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Ακολούθησε μια ευκαιρία με τον Σαλπιγγίδη και τελικά οι Θεσσαλονικείς άνοιξαν το σκορ στο 39ο λεπτό με κεφαλιά του Αθανασιάδη μετά από εκτέλεση κόρνερ. Το 2-0 έγινε στο 52ο λεπτό με τον Σαλπιγγίδη ύστερα από γύρισμα του Σκόνδρα. Στο 80’ οι Κρητικοί έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολή του Τετέι. Δύο λεπτά αργότερα ο Μακ έκανε το 3-0 και στο 89’ ο Σκόνδρας έγραψε το 4-0. Είχε προηγηθεί δοκάρι για τον Πλατανιά με τον Τόρες στο 86’.

Ads

Ανώτερο ο Ατρόμητος

Με 1-0 πέρασε ο Ατρόμητος από το Πανθεσσαλικό κόντρα στη Νίκη Βόλου, σημειώνοντας τη δεύτερη νίκη του στη Super League. Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Φυτανίδης στο 26ο λεπτό ύστερα από κόρνερ του Πίτου Γκαρσία. Ο Ατρόμητος είχε τις ευκαιρίες και για άλλα γκολ ωστόσο τόσο ο Παπάζογλου, όσο και ο Ναπολεόνι δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και σε καμία περίπτωση δεν ανησύχησε από τους παίκτες της Νίκης Βόλου. Μάλιστα στο 59ο λεπτό ο Παπάζογλου σκόραρε αλλά καταλογίστηκε σε θέση οφ σάιντ. Στο οριζόντιο δοκάρι σταμάτησε το σουτ του Ναπολεόνι στο 70ο λεπτό.

Χωρίς νικητή στην Ξάνθη

Ξάνθη και Κέρκυρα αναδείχθηκαν ισόπαλες στα Πηγάδια μένοντας στο 0-0. Η Κέρκυρα ωστόσο είχε δύο δοκάρια (Ρόχας και Κόντος) και ένα γκολ με τον Κυριακίδη που λανθασμένα ακυρώθηκε και ήταν καλύτερη στον αγώνα. Μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν είχαν ο Καϊκούτ, ο Κοντός και ο Χαβίτο.

Πρώτη νίκη για τον ευρωπαίο Αστέρα

Με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη και την πρόκριση στο Europa League κόντρα στη Μακάμπι, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε το πρώτο του τρίποντο στη φετινό πρωτάθλημα νικώντας στο γήπεδό του τον Λεβαδειακό με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα με κεφαλιά του Κονέ. Ωστόσο οι παίκτες του Αστέρα ξεπέρασαν το αρχικό σοκ, πήραν τον έλεγχο και ισοφάρισαν στο 23ο λεπτό με τον Ρόλε, ενώ είχε και δοκάρι. Ο Αστέρας συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο και με τον ίδιο παίκτη κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 66ο λεπτό. Στα υπόλοιπα λεπτά ο Αστέρας διατήρησε τον έλεγχο ενώ είχε και δεύτερο δοκάρι. Στο 89ο λεπτό ο Λεβαδειακός έμεινε και με δέκα παίχτες καθώς αποβλήθηκε ο Κονέ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.