Πέντε τεχνικοί, μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του ΟΤΕ TV, τραυματίστηκαν από επίθεση αγνώστων στο βαν, που βρισκόταν στον περιβάλλοντα χώρα του «Καυτανζογλείου», όπου διεξήχθη ο αγώνας Ηρακλής – ΑΕΛ. Η μετάδοση της αναμέτρησης ματαιώθηκε και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για τις πρώτες βοήθειες.

Ads

Το συνδρομητικό κανάλι με ανακοίνωσή του ανέφερε: «Επίθεση από ομάδα αγνώστων δέχτηκε πριν από λίγη ώρα το βαν τηλεοπτικής μετάδοσης του OTE TV που βρίσκονταν έξω από το Καυτανζόγλειο στάδιο για την μετάδοση του αγώνα Ηρακλής-Λάρισα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 5 άνθρωποι που εργάζονταν μέσα στο βαν και να προκληθούν ζημιές.

Οι άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο όπου τους παρέχεται ιατρική φροντίδα και βρίσκονται υπό παρακολούθηση. Λόγω των ζημιών που υπέστη το βαν, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί η μετάδοση του αγώνα. Ο OTE TV καταδικάζει την επίθεση αυτή όπως και κάθε μορφή βίας».

Για το περιστατικό δήλωση έκανε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής. «Ακόμα ένα σοβαρό επεισόδιο τυφλής οπαδικής βίας συνέβη σήμερα, με θύματα απλούς εργαζόμενους, τεχνικούς συνδρομητικού καναλιού, που δέχτηκαν επίθεση ενώ προετοίμαζαν την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα της Football League, Ηρακλή – ΑΕΛ«, ανέφερε ο κ. Κοντονής και πρόσθεσε:

Ads

«Η Κυβέρνηση καταδικάζει αυτά τα νοσηρά φαινόμενα και διαβεβαιώνει τον Έλληνα φίλαθλο ότι, με το νομοθετικό της έργο, στόχο έχει να εξαλείψει τις γενεσιουργές αιτίες των παθογενειών που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ελπίζουμε όλοι να αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης και να στηρίξουν το νομοθετικό μας έργο, ακόμα και αν διατηρούν επιφυλάξεις για πτυχές του νομοσχεδίου».

Λαμία: Η απόλυτη ξεφτίλα…

Η ομάδα που είχε άμεσο ενδιαφέρον για το παιχνίδι του Ηρακλή με τη Λάρισα ήταν η Λαμία καθώς σε περίπτωση νίκης των Θεσσαλονικέων θα περνούσε στα  Play Off. Μετά την επίθεση στο τηλεοπτικό συνεργείο του OTE TV η Λαμία εξέδωσε ανακοίνωση:

«Μετά από αυτό που έγινε στο τηλεοπτικό συνεργείο του ΟΤΕ TV στη Θεσσαλονίκη – η απόλυτη ξεφτίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου- περιμένουμε την ΕΠΟ, τον Υπουργό Αθλητισμού και την Πολιτεία να τοποθετηθεί πάνω στο θέμα. Ποιοι ήταν οι κουκουλοφόροι και ποιοι δεν θέλουν το ματς Ηρακλής – Λάρισα να είναι τηλεοπτικό…;».

Ένταση στο γήπεδο και ένα «αδύναμο» πέναλτι στο ’95

Για την ιστορία ο Ηρακλής ηττήθηκε από την ΑΕΛ με 0-1, αποτέλεσμα που δίνει στους Λαρισαίους το εισιτήριο για τα play off της ανόδου. Όμως ένταση επικράτησε και εντός του αγωνιστικού χώρου λίγο πριν τη λήξη. Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Ηρακλή.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από τους παίκτες της ΑΕΛ, που πήραν εντολή να αποσυρθούν, όπως αναφέρει το Sport24.gr. Ο διαιτητής αποχώρησε για τα αποδυτήρια και περίπου δέκα λεπτά αργότερα, όταν ηρέμησε η κατάσταση, ο Περόνε επιχείρησε να εκτελέσει το πέναλτι. Το αδύναμο πλασέ έδωσε τη δυνατότητα στον Αποστολίδη να μπλοκάρει με άνεση την μπάλα, σφραγίζοντας τη νίκη της Λάρισας.

Αποχωρεί ο πρόεδρος της Λαμίας…

«Φίλαθλοι της Λαμίας χειροκροτήστε το Ελληνικό Ποδόσφαιρο, με την ΕΠΟ, τους εισαγγελείς του, τους παράγοντές του, καθώς και τη μεγάλη ομάδα του ΗΡΑΚΛΗ με την τεράστια ιστορία της…», ανέφερε σκωπτικά η Λαμία μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού. Παράλληλα ο πρόεδρος της ομάδας Πανουργιάς Παπαϊωάννου ανακοίνωσε πως «από σήμερα το απόγευμα δεν είμαι πρόεδρος της ΠΑΕ, καθώς πιστεύω ότι το να ασχολούμαι με το ελληνικό ποδόσφαιρο απαξιώνω τον εαυτό μου και τις αξίες μου για τον άνθρωπο και τον αθλητισμό».

«Κάποια στιγμή όμως θα μιλήσω για όλους και για όλα. Γιατί η Λαμία δεν μπήκε στα πλέι οφ, ποιοι ”έστησαν” τη Λαμία εντός και εκτός ομάδας. Αυτό οφείλω να το κάνω μόνο για τους αγνούς φιλάθλους της, αυτούς που πίστεψαν στη μεγάλη προσπάθεια που έκανα και όχι σ’ αυτούς που εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία άρχισαν να κάνουν δημόσιες σχέσεις με ποδοσφαιριστές, να τους χρησιμοποιούν σαν φωτομοντέλα και να γυρίζουν από καφετέριες σε ταβέρνες νομίζοντας ότι έτσι θα αυτοπροβληθούν. Σ’ αυτούς δεν οφείλω τίποτα και δεν θέλω να τους ξέρω» πρόσθεσε.