Καταπληκτικό ματς χωρίς νικητή στα Γιάννενα, για την 8η αγωνιστική της Super League 1, όπου ΠΑΣ και Αστέρας Τρίπολης έμειναν στο 1-1, με τους γηπεδούχους να μένουν για 6ο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη και τους Αρκάδες να μην παίρνουν τρίτη σερί νίκη αλλά να παραμένουν σε αυτές τις τρεις αγωνιστικές αήττητοι.

Ads

Με δέκα παίκτες τελείωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι λόγω αποβολής του Μπαράλες που χτύπησε εκτός φάσης τον Πίρσμαν, ενώ οι Αρκάδες φωνάζουν για το γκολ της ισοφάρισης του ΠΑΣ θεωρώντας πως ο Μπρένερ (37’) σκόραρε με χέρι. Ο Σίτο είχε ανοίξει το σκορ για τον Αστέρα τρία λεπτά νωρίτερα

Μονομαχίες, εντάσεις και λίγο ποδόσφαιρο στα πρώτα λεπτά, με το ματς να είναι απολύτως ισορροπημένο. Οι δύο ομάδες έδειχναν πως δεν θα έπαιρναν ρίσκα στο ξεκίνημα, ούτε θα έβγαιναν μαζικά στην επίθεση και οι φάσεις στο πρώτο εικοσάλεπτο αγνοούνταν, σε ένα παιχνίδι κέντρου που είχε πολλά λάθη.

Στο 26’ ο Χουάν Μουνάφο βγήκε από το ματς με τον Ματίας Ιγκλέσιας να μπαίνει στην θέση του, αφού ο Αργεντινός σε μια σύγκρουση νωρίτερα φάνηκε ότι χτύπησε στα πλευρά του. Λίγα λεπτά αργότερα έφυγε με ασθενοφόρο από το γήπεδο.

Ads

Στο 30’ έγινε η πρώτη μεγάλη φάση στο παιχνίδι, όταν ο Σάλιακας έκανε ένα δυνατό σουτ, αλλά ο Τσιφτσής έδιωξε εντυπωσιακά. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αστέρας άνοιξε το σκορ όταν μετά του γύρισμα του Άλβαρες, ο Σίτο με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 37’ ο ΠΑΣ ισφάρισε σε 1-1 με τον Μπρένερ, όταν η μπάλα μετά την προσπάθειά του χτύπησε πρώτα στο δοκάρι, ύστερα στην πλάτη του Τσιφτσή και μετά κατέληξε στα δίχτυα. Οι Αρκάδες φώναξαν πως ο Μπρένερ σκόραρε με το χέρι, αλλά διαιτητής και VAR μέτρησαν κανονικά το γκολ. Δεν ήταν ξεκάθαρο στο πλάνο, αλλά ίσως να βρίσκει η μπάλα το χέρι του Μπρένερ.

Κάπου εκεί το ματς «έσβησε» και το 1-1 παρέμεινε ως το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου το ματς ήταν ισορροπημένο. Στο 51’ ο Αστέρας είχε μια μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα, όταν ο Άλβαρες έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι, με τον Σονί να παίρνει το ριμπάουντ και να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 62’ ξανά οι Αρκάδες πίεσαν με τον Μπαράλες αρχικά να πέφτει και να ζητάει πέναλτι, στην εξέλιξη ο Σίτο έπιασε το βολέ που έβγαλε δύσκολα ο Λοντίγκιν. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΣ άρχιζε να πιέζει την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς, η οποία δυσκολεύτηκε ακόμη περισσότερο από το 82’ και μετά με την αποβολή του Μπαράλες.

Ο Αργεντινός χτύπησε εκτός φάσης τον Πίρσμαν, ο διαιτητής είδε την φάση στο VAR και του έδειξε την κόκκινη κάρτα. Στα εναπομείναντα λεπτά οι γηπεδούχοι πίεσαν, προσπάθησαν να βρουν το γκολ της νίκης αλλά δεν τα κατάφεραν και οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πέερσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Οικονομόπουλος (86′ Μίνα), Μπρένερ (43′ Μορεϊρα), Σνάϊντερ και Μιλιντσεάνου (76′ Λώλης)

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Γκαρσία, Άλβαρες, Καστάνο, Ατιένζα, Σάνταφε (66′ Βαλιέντε), Μουνάφο (27′ λ.τρ. Ιγκλέσιας), Σίτο, Μπαράλες, Σόνι (66′ Γκόμες, 94′ Τασουλής) και Ριέρα (94′ Κανελλόπουλος)

Διαιτητής: Γκάμαρης Ανδρέας (Αθηνών)
Βοηθοί: Κωσταράς Πολυχρόνης (Αιτ/νιας), Χριστακόγλου Γεώργιος (Χαλκιδικής)
4ος Διαιτητής: Τσέτσιλας Κωνσταντίνος (Γρεβενών)
VAR: Κουμπαράκης Στέφανος (Κυκλάδων)
AVAR: Φωτόπουλος Ανδρέας (Αθηνών)

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα