Προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του Δήμου Φιλαδέλφειας και του δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου διέταξε η εισαγγελία για καθυστερήσεις στο θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Ads

Μέλη της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών (ΑΕΚ) «Άλλη Εντελώς Κατάσταση» είχαν καταθέσει μήνυση κατά του Άρη Βασιλόπουλου (δήμαρχος), της Ελένης Σγουράκη (διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου) και του Θεόδωρου Μανωλεδάκη (αντιδήμαρχος).

Ο αρμόδιος Εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση διαβιβάζοντας δικογραφία της υπόθεσης στον πταισματοδίκη Αθηνών (που θα διενεργήσει την εξέταση). Οι πρώτοι που θα κληθούν αναμένεται να είναι οι τρεις σε βάρος των οποίων ασκήθηκε η μήνυση και πλέον το λόγο για την υπόθεση, που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων εκατέρωθεν, θα έχει η Δικαιοσύνη.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση που θα ανοίγει το δρόμο για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, παρακάμπτοντας το Δήμο, και δίνοντας τις αρμοδιότητες στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και στον Χρήστο Σπίρτζη.

Ads

Στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ο δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας βρέθηκε απέναντι από τον υπεύθυνο κατασκευής του έργου Δ. Ανδριόπουλου. Ο Άρης Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στους λόγους που αρνείται να υπογράψει ώστε να επιτρέψει την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Τι συμβαίνει με τα «υψομετρικά» τα «περιβαλλοντικά» και τα «κυκλοφοριακά» θέματα του υπό κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τι είπε για την καθυστέρηση η «παλιά δόξα» της ΑΕΚ Στέλιος Σεραφείδης. Υπάρχουν νομικά κενά;