Την παρέμβαση του Αθλητικού Εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τις απειλές του προέδρου του Παναθηναϊκού Δημήτρη Γιανακόπουλου σε βάρος του Βασίλη Σπανούλη μετά τη νίκη των ερυθρόλευκων στο ντέρμπι των δύο αιωνίων το Σάββατο.

Ads

Ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου παρενέβη αυτεπαγγέλτως μετά τις καταγγελίες της ΚΑΕ Ολυμπιακός ότι ο Δημήτρης Γιαννακοπουλος εκτόξευσε εκτός από ύβρεις και απειλές σε βάρος του αρχηγού του Ολυμπιακού και καλεί σε κατάθεση τον Βασίλη Σπανούλη. Στο πλαίσιο της κατάθεσής του ο Βασίλης Σπανούλης θα ερωτηθή αν επιθυμεί την ποινική δίωξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και για το καταγγελλόμενο αδίκημα της εξύβρισης.

Ο προϊσταμένος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίος από την πλευρά του ζητά να σχηματιστεί προκαταρκτική δικογραφία τόσο για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις 2 Μαϊου κατά τη διάρκεια του αγώνα στο κλειστό στάδιο του ΟΑΚΑ, όσο και για τις απειλές που εκτοξεύθησαν εντός αγωνιστικό χώρου από αθλητικό παράγοντα σε βάρος καλαθοσφαιριστή του Ολυμπιακού.

Το βίντεο με το περιστατικό:

Στο «βίντεο της ντροπής», όπως είναι ο τίτλος που του έδωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ακούγεται να υβρίζει τον Βασίλη Σπανούλη  και την οικογένειά του, και όπως αναφέρουν οι ερυθρόλευκοι «αυτό είναι μέρος των όσων φώναζε έξω από τα αποδυτήρια».

Ads

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=ObYbGNKhA5c]