Η μεγαλύτερη ανάμνηση μετά την κλήρωση των ζευγαριών των προημιτελικών του Champions League είναι φυσικά ο σπουδαίος τελικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Μπάγερν το 1999, όταν οι Άγγλοι επικράτησαν με 2-1 κάνοντας ανατροπή στο “Καμπ Νόου” με τέρματα των Σέριγχαμ στο 91′ και Σόλσκιερ στο 93′.

Συνολικά το ζευγάρι έχει 9 αναμετρήσεις σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με την Μάντσεστερ να έχει δύο νίκες, μόνο μία δηλαδή πλην του τελικού.
 
Τέσσερα ματς έληξαν ισόπαλα και η Μπάγερν έχει πάρει τρεις νίκες, ενώ τα τέρματα είναι 12-11 υπέρ των Βαυαρών.

Ads

Μόλις πέρσι Ρεάλ και Ντόρτμουντ συγκρούστηκαν στα ημιτελικά, με τους Γερμανούς να παίρνουν την πρόκριση στον τελικό, έχοντας νικήσει με 4-1 στην Βεστφαλία, ενώ έχασαν με 0-2 στην Μαδρίτη.

Συνολικά έχουν παίξει αντίπαλες 8 φορές στην Ευρώπη, η “βασίλισσα” έχει 3 νίκες, η Ντόρτμουντ έχει 2 και 3 είναι η ισοπαλίες, ενώ τα τέρματα είναι 11-10 υπέρ των Μαδριλένων.

Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης θα τεθούν αντιμέτωπες για πρώτη φορά στην ιστορία σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ μία φορά (δύο ματς δηλαδή) έχουν συγκρουστεί Παρί Σεν-Ζερμέν με Τσέλσι.

Ads

Παρί και Τσέλσι ήταν μαζί στον όμιλο του Champions League την περίοδο 2004-2005. Οι Άγγλοι νίκησαν με 3-0 στο Παρίσι έχοντας σκόρερς τους Τζον Τέρι και Ντιντιέ Ντρογκμπά (2), ενώ το ματς στο Λονδίνο ολοκληρώθηκε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Μπάγερν – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2 (1999)

Ντόρτμουντ – Ρεάλ 4-1 (2013)

 
Τα γκολ του Ντρογκμπά στο Παρίσι…

Πηγή: sport 24