Ούτε με τη βοήθεια της Παναγίας δεν φαίνεται να ξεπερνάει την αγωνιστική κρίση ο δικέφαλος του βορρά. Από πρώτος και φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου (μέχρι τα Χριστούγεννα), στην τρίτη θέση και να βλέπει πρωτάθλημα -και την πρώτη θέση στα πλέι οφ- μόνο με τα κιάλια, δέκα αγωνιστικές πριν το φινάλε της περιόδου.

Ads

Το σερί των κακών εμφανίσεων συνεχίζει ο ΠΑΟΚ μετά τη χθεσινή του ήττα στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο (4-0) που τον βγάζει οριστικά εκτός διεκδίκησης του τίτλου (έμεινε 11 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και 5 από τον Παναθηναϊκό).

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=3EBvh8SXKIU]

Ωστόσο, ο Άγγελος Αναστασιάδης, που μετά την ήττα από τον ΟΦΗ είχε υποβάλει την παραίτησή του, χθες ουδεμία παρόμοια σκέψη έκανε. Τουναντίον, δήλωσε «δεν πάω πουθενά. Θα είμαι εδώ για τα παιδιά και θα παλέψουμε να αναστρέψουμε την κατάσταση. Δεν μπορώ να τους παρατήσω. Από τη στιγμή που είπαμε με τον μεγαλομέτοχο πως είμαστε μαζί έως το καλοκαίρι, δεν θα πω κάτι άλλο. Τον μόνο που κατηγορώ είναι τον εαυτό μου». Όμως, το κλίμα είναι πολύ βαρύ για τον μακεδόνα τεχνικό, ενώ έξω από τα αποδυτήρια ελέχθη «για σήμερα τον στηρίζουμε». Αύριο;

Ads

image

Το αγωνιστικό ντεφορμάρισμα

Οι διαδοχικές ήττες στους τελευταίους αγώνες με ΠΑΣ Γιάννινα (3-0), Αστέρα Τρίπολης (3-0), ΟΦΗ (3-1), Ξάνθη (4-2) αλλά και το αποτέλεσμα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (0-0), βρίσκει τον ΠΑΟΚ να συγκεντρώνει μόνο έναν βαθμό (!) σε έναν μήνα και η κρίση που είχε ξεκινήσει στην ομάδα από τον Δεκέμβρη, έχει εξελιχθεί σε κατάρρευση.

Ο στόχος της διοίκησης κατά την προετοιμασία της ομάδας το καλοκαίρι ήταν να φτιάξει, να χτίσει μια ομάδα. Στην αρχή προς τη μέση της χρονιάς, οι νίκες «γλύκαναν» τη διοίκηση, ο στόχος ξεχάστηκε και άλλαξε σε «πάω για το πρωτάθλημα». Τη στιγμή που ξέρεις ότι η σύνθεση της ομάδας που έχεις δεν είναι έτοιμη για πρωτάθλημα και κατέρρευσε λόγω πίεσης και με κόντρα διαιτησία.

Αυτή η ξαφνική αλλαγή αποπροσανατόλισε, προπονητή, παίκτες και τον κόσμο του ΠΑΟΚ, δημιουργώντας προσδοκίες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μάλιστα, η οργή “ξεχειλίζει” στις τάξεις των οπαδών και λίγο πριν τα μεσάνυχτα 13 σύνδεσμοι φιλάθλων εξέδωσαν σκληρή ανακοίνωση με την οποία ζητάνε την απομάκρυνση του Αναστασιάδη και καταφέρονται με βαριές εκφράσεις για ποδοσφαιριστές.

Τι φταίει και βουλιάζει το καράβι

Ποιος φταίει γι αυτή την πτώση; Οι παίκτες; O προπονητής που πιστεύει ότι όλα τα κανονίζει η Παναγιά; Η διοίκηση ή οι επιλογές της διοίκησης; Η διαιτησία; To… διεφθαρμένο πρωτάθλημα;

Ποιος είναι ο ανίκανος να οδηγήσει την ομάδα με βάση το σύγχρονο ποδόσφαιρο και τις σύγχρονες τακτικές; Όλοι οι προπονητές που πέρασαν τελευταία βγήκαν αναποτελεσματικοί: Δώνης, Στέφενς,  Αναστασιάδης.

Τα ρούβλια του Σαββίδη, αν και πολλά, δεν έχουν καταφέρει να φέρουν στον ΠΑΟΚ επιτυχίες. Τα τελευταία τρία χρόνια, ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Ζήσης Βρύζας δεν έχει κάνει τον σωστό μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας. Τι γίνεται με τις μεταγραφές που θα άλλαζαν το επίπεδο της ομάδας;

Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του, ο Σλοβάκος άσος του ΠΑΟΚ Ρόμπερτ Μακ υποστήριξε ότι «παντού μοιάζουμε σαν σάκος του μποξ και πάντα δεχόμαστε το λιγότερο δύο γκολ. Το ποδόσφαιρο δε παίζεται με το τρόπο που θέλουν 3-4 παίκτες και οι υπόλοιποι όχι. Πρέπει να μοχθήσουμε και οι έντεκα. Μπορώ να δηλώσω ευθαρσώς πως για την τωρινή κατάσταση δεν ευθύνεται ο προπονητής,αλλά μόνο εμείς οι ποδοσφαιριστές».

image

Ο μέσος του ΠΑΟΚ, Αλέξανδρος Τζιόλης δήλωσε «οδεύουμε προς την καταστροφή. Πρωτίστως οι παίκτες πρέπει να βρούμε τι φταίει και να το αλλάξουμε γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα».

Σύσκεψη μέσω skype

Εκτάκτως σήμερα στην Τούμπα θα συναντηθούν οι Αγγελίδης, Αναστασιάδης και Βρύζας για να κουβεντιάσουν τα αίτια της ήττας κι αν αυτό μπορεί να διορθωθεί. Ο Ιβάν Σαββίδης αναμένεται να πάρει θέση μετά από παρέμβαση που θα κάνει μέσω skype.