Ως «μη γεννώμενο» θα μπορούσε να θεωρηθεί, το πρώτο ματς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στην Τούμπα, καθώς το 0-0 αφήνει εντελώς ανοιχτή την πρόκριση για τον τελικό, με την ρεβάνς σε μία εβδομάδα (Τετάρτη (27/4) στο «Γ. Καραϊσκάκης» να προμηνύεται εξαιρετικά αμφίρροπη.
 
Υπενθυμίζεται ότι στο Κύπελλο Ελλάδας μετράει το εκτός έδρας γκολ, κάτι το οποίο σημαίνει πως ισοπαλία με γκολ στο Φάληρο θα δώσει την πρόκριση στον ΠΑΟΚ.
 
Ελάχιστες οι καλές φάσεις στην Τούμπα. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι σε μεγάλο μέρος του α’ ημιχρόνου, στο οποίο υπήρξε ακυρωθέν γκολ του Μασούρα στο 10’ για οφσάιντ, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι στο υπόλοιπο του αγώνα.
 
Με 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου, δίχως να επιφυλάξει κάποια έκπληξη. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, έχοντας τετράδα μπροστά του Λύρατζη, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ. Στα χαφ ήταν Κούρτιτς, Αουγκούστο, ενώ την τριπλέτα που πλαισίωσε τον μοναδικό προωθημένο Άκπομ, αποτελούσαν Α. Ζίβκοβιτς, Ζαμπά και Μπίσεσβαρ.
 
Με 4-3-3 και τέσσερις αλλαγές (σε σχέση με το ντέρμπι στη Λεωφόρο) ξεκίνησε ο Ολυμπιακός. Ο Βατσλίκ ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα -από τα δεξιά προς τα αριστερά- Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ. Στο κέντρο Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Μαντί Καμαρά. Στα άκρα Γκάρι Ροντρίγκες και Μασούρας, ενώ στην κορυφή βασικός αυτήν τη φορά ο Τικίνιο.
 
Φορτσάτος μπήκε στην αναμέτρηση ο Ολυμπιακός, ο οποίος λίγο έλειψε να πιάσει στον ύπνο τον ΠΑΟΚ, απειλώντας δύο φορές στα πρώτα λεπτά. Με τον «δικέφαλο» να μην έχει τη γνωστή ορμή στο ξεκίνημα, παρά την ώθηση της έδρας.
 
Οι Πειραιώτες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μισό του α’ μέρους και μόλις στο 1’ καλή φάση για το 0-1 με τον Μασούρα (όπως με τον Παναθηναϊκό στο 4’), τον οποίο πρόλαβε ο Πασχαλάκης. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός πανηγύρισε γκολ στο 10’, πλασάροντας μετά το γύρισμα του Ροντρίγκες, αλλά υπήρξε οφσάιντ.

Ads

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να κυριαρχούν έχοντας δικό τους το κέντρο και παίζοντας πολύ από τα πλάγια και κυρίως από τα δεξιά, βάζοντας στη μέση τον Σίντλεϊ με τον Γκάρι Ροντρίγκες να παίζει πολύ καλά. Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μισάωρο δεν είχε ένταση στο παιχνίδι του, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά ισορρόπησε την κατάσταση και στη συνέχεια πήρε τα ηνία.
 
Φτάνοντας την κατοχή της μπάλας ακόμα και στο 56%. Στο 32’ έφτιαξε την πρώτη του φάση και μάλιστα ήταν μεγάλη, με τον Βατσλίκ να κάνει εξαιρετική επέμβαση -δίχως να βλέπει καλά λόγω Ρέαμπτσιουκ- σε σουτ του Ζίβκοβιτς.
 
Το δεύτερο ημίχρονο στην Τούμπα ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές και σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο χωρίς την ίδια ένταση. Ο ΠΑΟΚ πήρε τη μπάλα στα πόδια του, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βγάλει πίεση ψηλά αλλά καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να απειλήσει.
 
Έπρεπε να φτάσουμε στο 63′ λεπτό για να γίνει κάτι το αξιόλογο στην αναμέτρηση. Ο Ζαμπά ανατράπηκε λίγο έξω από την περιοχή και αριστερά με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει φάουλ και τον Κούρτιτς πάνω από την μπάλα. Ο Σλοβένος εκτέλεσε, η μπάλα πέρασε το τείχος, ο Ροντρίγκες προσπάθησε να διώξει με τακουνάκι και εν συνεχεία η μπάλα βρήκε στο χέρι του αλλά ο Ιταλός διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι, χωρίς να αλλάξει κάτι και από τη χρήση του VAR.
 
Στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη του τελική στο δεύτερο μέρος όταν ο Μασούρας εκτέλεσε ένα φάουλ με γέμισμα από τα δεξιά, η μπάλα απομακρύνθηκε, με τον Μαντί Καμαρά να κάνει το βολέ και να στέλνει τη μπάλα λίγο έξω από την εστία του Πασχαλάκη.
 
Η καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο χάθηκε στο 74′ όταν οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στην επίθεση από αριστερά με τον Σίντκλεϊ να σουτάρει, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Μπίσεσβαρ που έκανε το σουτ με το αριστερό με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Βατσλίκ.
 
Στο 79′ της αναμέτρησης τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Ολυμπιακός προχώρησαν σε αλλαγή σέντερ φορ. Ο Λουτσέσκου έβγαλε από το ματς τον Άκπομ για να περάσει στη θέση του τον Ολιβέιρα ενώ ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε στο ματς τον Ελ Αραμπί αντί του Τικίνιο.
 
Και οι δύο θέλησαν με αυτή την κίνηση να δώσουν ενίσχυση στην επίθεση της ομάδας τους ώστε στο τελευταίο δεκάλεπτο να μπορέσουν να βρουν ένα γκολ που θα τους έδινε τη νίκη.
 
Το παιχνίδι έκλεισε με μια καλή στιγμή για τους γηπεδούχους όταν στο 90+2′ σε σέντρα από τα δεξιά προς τον Ολιβέιρα ο Μανωλάς έδιωξε, η μπάλα έμεινε “ζωντανή” μέσα στην περιοχή και έφτασε στον Λύρατζη που έκανε με τη μία το σουτ αλλά την έστειλε πάνω από την εστία του Βατσλίκ.
 
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς , Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (66’ Μιτρίτσα), Άκπομ (79’ Ολιβέιρα)
 
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά (87’ Κούντε), Γκάρι Ροντρίγκες (79’ Καρβάλιο), Μασούρας (90+3’ Βρουσάι), Τικίνιο (79’ Ελ Αραμπί)
 
Διαιτητής: Σίφι Ντανιέλε (Ιταλία)
Βοηθοί: Ιμπεριάλε Νταβίντε, Μπέρτι Αλέσιο (Ιταλία)
4ος Διαιτητής: Μανούχος Ευάγγελος (Αργολίδας)
VAR: Φάμπρι Μίκαελ (Ιταλία)
AVAR: Πετρόπουλος Τρύφωνας (Αρκαδίας)