Η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα στο ντέρμπι των «δικεφάλων» στην Τούμπα, για την 6η αγωνιστική play-offs της Super League 1, ωστόσο ούτε τώρα μπόρεσε να νικήσει τον ΠΑΟΚ των πολλών απουσιών, με το τελικό 1-1 να της προσθέτει περισσότερο άγχος, αναφορικά με την κατάκτηση του στόχου της εξόδου στην Ευρώπη.

Ads

Η «Ένωση» εκμεταλλευόμενη και τις πολλές απουσίες και αλλαγές των Θεσσαλονικιών, δημιούργησε περισσότερες φάσεις μέσα στην Τούμπα, ωστόσο δεν μπόρεσε να αποχωρήσει νικήτρια. Έτσι οι γηπεδούχοι έμειναν αήττητοι κόντρα στην «Ένωση» για 9ο ματς πρωταθλήματος και 13ο συνολικά (μαζί με το Κύπελλο).

Στους 60 βαθμούς ανέβηκε ο 2ος ΠΑΟΚ, ο οποίος όμως όντας στο -13 από τον Ολυμπιακό πλέον μόνο με θαύμα προλαβαίνει τον τίτλο. Συγκεκριμένα με ισοπαλία στο εξ αναβολής ντέρμπι των δύο ομάδων την προσεχή Τετάρτη (4/5), στέφονται πρωταθλητές οι «ερυθρόλευκοι».

Από την άλλη η ΑΕΚ μείωσε στον έναν βαθμό την απόστασή της από τον Άρη (4ος, 53β.), είναι στο -2 από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο έχασε την ευκαιρία να προσπεράσει τους «κίτρινους» και παραμένει στην «πρίζα» για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ads

Η επόμενη (7η) αγωνιστική:

  • ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
  • Άρης-Ολυμπιακός
  • ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ

Την αναμέτρηση παρακολούθησε από το μπουθ του γηπέδου της Τούμπας, ο νέος προπονητής της ΑΕΚ Ματίας Αλμέιδα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο. Συγκεκριμένα μόνο οι Πασχαλάκης, Μουργκ και Α. Ζίβκοβιτς ξεκίνησαν και στα δύο παιχνίδια, κάνοντας έτσι οκτώ αλλαγές.

Από την άλλη πλευρά ο Οφρυδόπουλος παρέταξε την Ένωση με δύο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι στους Ζωσιμάδες. Ο Άμραμπατ αγωνίστηκε στην κορυφή και εναλλασσόταν με τον Λιβάι Γκαρσία, μιας και ο Αραούχο θα είναι εκτός λόγω τραυματισμού μέχρι το φινάλε τη σεζόν, αλλά και ο Χατζισαφί αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο αντί του Μοχαμάντι.

Ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΚ μετά από αρκετούς μήνες έκανε ο Αλεξάντερ Φράνσον, ο οποίος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 84ο λεπτό.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 4′ το μακρινό σουτ του Άμραμπατ προσέκρουσε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού, με τη φάση να λογίζεται ως μη γενόμενη, καθώς ο Μαροκινός άσος ήταν εκτεθειμένος.

Ύστερα από δύο λεπτά (6′) ο Τσόλακ σκόραρε για τον ΠΑΟΚ, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ δεν έδιωξε πειστικά η άμυνα των φιλοξενούμενων. Το γκολ όμως ακυρώθηκε -σωστά- μετά από εξέταση του VAR, καθώς ο Κροάτης φορ είχε βρει την μπάλα με τον αγκώνα.

Εν συνεχεία ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να κυκλοφορήσει την μπάλα. Παρόλα αυτά, εκείνη που χαμογέλασε ήταν η «Ένωση». Στο 15′ ύστερα από ωραία ντρίπλα του Χατζισαφί και γύρισμα από τα αριστερά, ο Κριχόβιακ έστρωσε στον Άμραμπατ, που με μονοκόμματο σουτ άνοιξε το σκορ (0-1).

Δείτε εδώ το γκολ

Μάλιστα, οι «κιτρινόμαυροι» στο 20′ δημιούργησαν τις προϋποθέσεις και για ένα άμεσο 0-2. Ο Άμραμπατ μετά από εξαιρετική κούρσα, έβγαλε με ωραία κάθετη ολομόναχο τον Γκαρσία, ο οποίος όμως έχασε την ισορροπία του στο γλιστερό αγωνιστικό χώρο.

Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, στην πρώτη του ουσιαστικά φάση στο παιχνίδι. Στο 27′ -μετά από πίεση ψηλά- και λάθος του Τσούμπερ (κακό γύρισμα προς τα πίσω), ο Μουργκ έκλεψε την μπάλα, έστρωσε στον Τσόλακ, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 1-1.

Δείτε εδώ την ισοφάριση του ΠΑΟΚ

Να σημειωθεί ότι στην προσπάθειά του να σουτάρει, ο Κροάτης φορ βρήκε με αγκωνιά τον Σιμάνσκι, ο οποίος μάτωσε. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR, με το γκολ να μετρά κανονικά.

Μετά τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου η ΑΕΚ άρχισε να φορτσάρει επιθετικά και να βγάζει σημαντικές φάσεις. Στο 34′ ο Μιχάι έδιωξε καίρια το σουτ που έπιασε ο Σιμάνσκι μεταξύ πέναλτι και μικρής περιοχής. Έπειτα στο 38′, μετά από σέντρα του Ρότα και κεφαλιά του Μάνταλου, ο Πασχαλάκης έδιωξε εξαιρετικά σε πρώτο χρόνο, ενώ αμέσως μετά ο Άμραμπατ αστόχησε από πλεονεκτική θέση (ολομόναχος) παίρνοντας το «ριμπάουντ».

Προς το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ άρχισε να απειλεί. Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιτρίτσα στο 44′ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 45’+2′ η φαλτσαριστό σουτ του Ζίβκοβιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έφυγε ξυστά από το δεξί δοκάρι.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με μία αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Ίνγκασον αντικατέστησε τον Βαρέλα. Η ΑΕΚ μπήκε εκ νέου στον αγωνιστικό χώρο με επιθετικές διαθέσεις. Το μακρινό σουτ του Κριχόβιακ στο 47′ έφυγε άουτ, για να απαντήσει ο Σάστε στο 52′, με τον Στάνκοβιτς να διώχνει σε κόρνερ.

Ύστερα από την εκτέλεση της στατικής φάσης και την αναμπουμπούλα που ακολούθησε στην περιοχή των «κιτρινόμαυρων», ο Αυστριακός τερματοφύλακας έδωσε και πάλι τη λύση προ των Ζίβκοβιτς και Τσόλακ.

Εν συνεχεία έπεσε ο ρυθμός. Ελάχιστες οι καλές στιγμές, με την ΑΕΚ να συνεχίζει να ήταν εκείνη που έψαχνε πιο ζεστά το γκολ. Κι όμως, η μεγαλύτερη φάση μέχρι το φινάλε άνηκε στον ΠΑΟΚ. Στο 83′ ο νεοεισελθών Ολιβέιρα βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, εκτέλεσε φαλτσαριστά, με την μπάλα να καταλήγει στη συμβολή των δοκών.

Δεν υπήρξε κάτι αξιόλογο μετέπειτα, με το 1-1 να παραμένει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ (68′ Λύρατζης), Βαρέλα (46′ Ίγκασον), Μιχάι, Σάστρε, Σοάρες (74′ Κούρτιτς), Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Μιτρίτσα (82′ Ολιβέιρα), Τσόλακ (82′ Άκπομ)

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Κριχόβιακ, Μάνταλος (86′ Φράνσον), Λ. Γκαρσία, Άμραμπατ (90’+2′ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ

Διαιτητής: Καμπάκοφ Γκεόργκι (Βουλγαρία)
Βοηθοί: Μαργαρίτοφ Μάρτιν, Βαλκόφ Ντάιαν (Βουλγαρία)
4ος Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)
VAR: Στογιάνοφ Ιβάιλο (Βουλγαρία)
AVAR: Τριανταφύλλου Κωνσταντίνος (Αρκαδίας)

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα