Με το δεξί έκανε ο Πανιώνιος το «ποδαρικό» τη νέα χρονιά, καθώς νίκησε, μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, την Κέρκυρα με 3-1 στη Νέα Σμύρνη, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 16ης αγωνιστικής της Super League. 

Ads

Η Κέρκυρα, στο ντεμπούτο του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο της, άνοιξε το σκορ στο 43ο λεπτό με τον Επστάιν, αλλά στην επανάληψη οι «κυανέρυθροι» αντέδρασαν και πήραν τη νίκη με τα γκολ των Μασούρα (46′), Λάμπρου (53′) και Παπαγεωργίου (78′).

Κακό το πρώτο ημίχρονο με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τον Πανιώνιο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να «σκοντάφτει» στην πολύ καλή οργάνωση της αμυντικής γραμμής των φιλοξενούμενων. Στο 37′ η ομάδα της Νέας Σμύρνης έχασε τη σημαντικότερη ευκαιρία της, όταν ο Μασούρας έβγαλε τετ-α-τετ τον Λάμπρου, αυτός προσπάθησε να περάσει τον Κουτζαβασίλη, αλλά ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας τον «διάβασε» σωστά και μπλόκαρε την μπάλα.

Κι ενώ οι γηπεδούχοι πίεζαν για το γκολ, το πέτυχε τελικά η Κέρκυρα στο 43ο λεπτό, παγώνοντας τις κερκίδες. Τότε ο Κρητικός έκανε το τάκλιν στον χώρο της μεσαίας γραμμής για να διώξει την μπάλα και έβγαλε… ασίστ στον Επστάιν, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ads

Στην επανάληψη ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά και πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο, μάλιστα, ευτύχησε να πετύχει στη πρώτη φάση του. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του β’ ημιχρόνου, ο Μασούρας έκανε διαδοχικές προσποιήσεις αδειάζοντας τρεις αμυντικούς και με άψογο πλασέ ισοφάρισε το σκορ!

Το γκολ ενίσχυσε τη ψυχολογία των «κυανέρυθρων», οι οποίοι πίεσαν ακόμη περισσότερο και στο 53′ έκαναν την ανατροπή. Τότε ο Σαραμαντάς έκανε τη σέντρα, η οποία πέρασε απ’ όλους με την μπάλα να φτάνει στον Λάμπρου, ο οποίος με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, «γράφοντας» το 2-1.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης συνέχισε να πιέζει και στο 78ο λεπτό ανέβασε το δείκτη του σκορ. Τότε ο Μασούρας έκανε την παράλληλη σέντρα, με τον Παπαγεωργίου στην πρώτη του επαφή, καθώς στο προηγούμενο λεπτό είχε μπει ως αλλαγή, να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-1.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Κόρμπο, Ντουρμισάι – Επστάιν, Κρητικό, Γκράσι, Γεωργίου.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Μπαντής, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Σαββίδης (46′ Σπιριντόνοβιτς), Μασούρας, Λάμπρου (76′ Παπαγεωργίου), Ντουρμισάι (83′ Πινιώτης). 

Κέρκυρα (Σάκης Τσιώλης): Κουτζαβασίλης, Γεωργίου, Ιωάννου, Γρομητσάρης (55′ Μπάουμαν), Γκράσι, Σοϊλέδης, Κρητικός, Μπαλάφας (67′ Κόντος), Σιόντης, Έπσταϊν, Παμλίδης (75′ Ζορμπάς).

Πηγή: Πρακτορείο Sport