Η τρίτη αγωνιστική στον πρώτο και τον δεύτερο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου ολοκληρώθηκε, με τις Βραζιλία και Μεξικό να καταλαμβάνουν τις δυο πρώτες θέσεις του Α’ γκρουπ, έχοντας από επτά πόντους, ενώ από το Β’ γκρουπ πέρασαν Ολλανδία και Χιλή με εννέα και έξι βαθμούς αντίστοιχα. Την Τρίτη (24/6), παίρνουν σειρά τα παιχνίδια του τρίτου και του τέταρτου ομίλου, όπου φυσικά υπάρχει το ενδιαφέρον για την Εθνική μας ομάδα και τη μεγάλη μάχη της με την Ακτή Ελεφαντοστού. Βέβαια, άπαντες θα… λοξοκοιτάζουν και τη μάχη της Κολομβίας με την Ιαπωνία, ενώ και στο άλλο γκρουπ θα γίνει μάχη για την ομάδα που θα περάσει μαζί με την Κόστα Ρίκα 

Ads

Γ’ Όμιλος

Απομένουν
Ιαπωνία – Κολομβία
Ελλάδα – Ακτή Ελεφαντοστού

Σενάρια
Η Κολομβία έχει προκριθεί απλώς δε γνωρίζει αν θα είναι ως πρώτη ή ως δεύτερη. Αντιμετωπίζει την Ιαπωνία που χρειάζεται μόνο τη νίκη, όπως και η Ελλάδα. Η Ακτή Ελεφαντοστού με νίκη προκρίνεται δεδομένα, το ίδιο γίνεται και με ισοπαλία σε περίπτωση που φέρει ίδιο αποτέλεσμα ή χειρότερο η Ιαπωνία. Πολλά ίσως κριθούν στις διαφορές τερμάτων.

Ads

Βαθμολογία (σε 2 παιχνίδια)
1. Κολομβία 6 (5-1)
2. Ακτή Ελεφαντοστού 3 (3-3)
3. Ιαπωνία 1 (1-2)
4. Ελλάδα 1 (0-3)
 

Δ’ Όμιλος

Απομένουν
Κόστα Ρίκα – Αγγλία
Ιταλία – Ουρουγουάη

Σενάρια
Μία από τις μεγάλες εκπλήξεις του Μουντιάλ είναι η Κόστα Ρίκα, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Το παιχνίδι με την Αγγλία είναι αδιάφορο γιατί τα “τρία λιοντάρια” έχουν αποκλειστεί. Η Κόστα Ρίκα με έναν βαθμό εξασφαλίζει την πρωτιά, όμως, μπορεί να μη χρειαστεί ούτε αυτός. Ουρουγουάη και Ιταλία μάχονται για την πρόκριση και στη “σκουάντρα ατζούρα” κάνει και η ισοπαλία.

Βαθμολογία (σε 2 παιχνίδια)
1. Κόστα Ρίκα 6 (4-1)
2. Ιταλία 3 (2-2)
3. Ουρουγουάη 3 (3-4)
4. Αγγλία 0 (2-2)
 

Ε’ Όμιλος

Απομένουν
Ονδούρα – Ελβετία
Εκουαδόρ – Γαλλία

Σενάρια
Δεν υπάρχει κάτι δεδομένο έστω κι αν η Ονδούρα μοιάζει αποκλεισμένη. Παίζει με την Ελβετία και θέλει να νικήσει, να χάσει το Εκουαδόρ και να καλύψει και τη διαφορά τερμάτων. Γίνεται; Πιθανότατα όχι. Η Ελβετία, από την άλλη, για να προκριθεί θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από το Εκουαδόρ ή να βελτιωθεί ο συντελεστής τερμάτων της. Οι “la tri” παίζουν με τη Γαλλία, η οποία έχει επί της ουσίας περάσει. Μαθηματικά, όμως, οι “μπλε” δεν έχουν προκριθεί. Ο μόνος τρόπος για να αποκλειστούν, πάντως, είναι να νικήσουν Εκουαδόρ και Ελβετία και να καλύψουν και τη διαφορά τερμάτων. Σενάριο… επιστημονικής φαντασίας!

Βαθμολογία (σε 2 παιχνίδια)
1. Γαλλία 6 (8-2)
2. Εκουαδόρ 3 (3-3)
3. Ελβετία 3 (4-6)
4. Ονδούρα 0 (1-5)

ΣΤ’ Όμιλος

Απομένουν
Νιγηρία – Αργεντινή
Βοσνία – Ιράν

Σενάρια
Τι ξέρουμε ως τώρα; Ότι η Βοσνία έχει αποκλειστεί και ότι η Αργεντινή έχει προκριθεί και μάλιστα θα περάσει ως πρώτη αν δε χάσει από τη Νιγηρία. Η Νιγηρία χρειάζεται μόλις ένα βαθμό για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση, ενώ το Ιράν θέλει μόνο νίκη και ήττα των “σούπερ αετών”. Σε αυτή την περίπτωση τα πάντα θα κριθούν στη διαφορά τερμάτων.

Βαθμολογία (σε 2 παιχνίδια)
1. Αργεντινή 6 (3-1)
2. Νιγηρία 4 (1-0)
3. Ιράν 1 (0-1)
4. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 0 (1-3)
 
Ζ’ Όμιλος

Απομένουν
Πορτογαλία – Γκάνα
ΗΠΑ – Γερμανία

Σενάρια
Με την πρόκριση αγκαλιά ήταν οι ΗΠΑ μέχρι το 95′ όταν ο Βαρέλα ισοφάρισε σε 2-2. Ακόμα είναι όλοι στο παιχνίδι, αλλά με ισοπαλία στο ΗΠΑ – Γερμανία περνούν και οι δύο με τα “πάντσερ” πρώτα. Από εκεί και πέρα, Γκάνα και Πορτογαλία θέλουν νίκη και ήττα κάποιου στο άλλο παιχνίδι (κατά προτίμηση των ΗΠΑ λόγω χειρότερου συντελεστή). Σε αυτή την περίπτωση θα χρειάζεται να καλύψουν τη διαφορά τερμάτων.

Βαθμολογία (σε 2 παιχνίδια)
1. Γερμανία 4 (6-2)
2. ΗΠΑ 4 (4-3)
3. Γκάνα 1 (3-4)
4. Πορτογαλία 1 (2-6)

Η’ Όμιλος

Απομένουν
Αλγερία – Ρωσία
Νότιος Κορέα – Βέλγιο

Σενάρια
Το μόνο δεδομένο είναι ότι το Βέλγιο έχει περάσει στην επόμενη φάση. Χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για εξασφαλίσει και την πρωτιά. Από εκεί και πέρα, Νότιος Κορέα και Ρωσία έχουν ελπίδες πρόκρισης μόνο σε περίπτωση νίκης. Αν πάρουν το τρίποντο και οι δύο, τότε θα μετρήσει η διαφορά τερμάτων. Σε περίπτωση ισοπαλίας στο Αλγερία – Ρωσία προκρίνεται η Αλγερία εκτός και αν η Νότιος Κορέα νικήσει και καλύψει και τη διαφορά τερμάτων. Εννοείται πως με νίκη η Αλγερία προκρίνεται.

Βαθμολογία (σε 2 παιχνίδια)
1. Βέλγιο 6 (3-1)
2. Αλγερία 3 (5-4)
3. Ρωσία 1 (1-2)
4. Νότιος Κορέα 1 (3-5)

Πηγή: sport 24