Με το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε η πέμπτη αγωνιστική της Σούπερλιγκα. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν του «δικεφάλου» με 2-1 στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» παραμένοντας αήττητοι για ακόμη μία εβδομάδα. Στις υπόλοιπες σημερινές αναμετρήσεις Άρης και Ξάνθη αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 στο «Κλ. Βικελίδης», ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε της Κέρκυρας με 2-1, ενώ σπουδαίο «διπλό» πήρε η ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη κερδίζοντας τον Πανιώνιο με 0-1 χάρη σε γκολ του Μανωλά στις καθυστερήσεις.

Ads

 
 

ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα 2-1

 

Σπουδαία νίκη για τον ΠΑΣ Γιάννινα επί της Κέρκυρας με 2-1 στο γήπεδο των «Ζωσιμάδων». Πλέον ο «Άγιαξ» έφτασε τους οκτώ βαθμούς σε πέντε παιχνίδια και την επόμενη αγωνιστική έχει την ευκαιρία με νίκη επί του Πανιώνιου εντός να ξεφύγει οριστικά από τις τελευταίες θέσεις.

Ads

 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΣ να μπαίνει στην αναμέτρηση και να δείχνει με το καλημέρα πως θέλει να γίνει το αφεντικό.

 

Η υπεροχή των γηπεδούχων μετουσιώθηκε από νωρίς σε γκολ, αφού ο Μπεσέρα άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό με υπέροχη κεφαλιά στην γωνία της μικρής περιοχής. Ο ΠΑΣ έφτασε κοντά στο 2-0 στο 13ο λεπτό, όμως ο Μπακαγιόκο απέναντι από τον Γκαλίνοβιτς δεν μπόρεσε να τον νικήσει.

 

Η Κέρκυρα ήταν τραγική σε όλη την διάρκεια του πρώτου μέρος, όμως στο 44ο λεπτό ευτύχησε να ισοφαρίσει με δυνατή κεφαλιά του Λαμπρόπουλου, μετά από σέντρα του Καλαντζή.

 

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ με έναν περιπετειώδη τρόπο. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Κουέβας από τα δεξιά, ο Γκαλίνοβιτς δεν έδιωξε σωστά και η μπάλα έπεσε μέσα στη μεγάλη περιοχή. Μετά από πολλές κόντρες ο Τζημόπουλος έκανε το πλασέ, η μπάλα κόντραρε και πάλι και μπήκε αργά και βασανιστικά γκολ στο 68ο λεπτό.

 

 

Άρης-Skoda Ξάνθη 0-0

 

Ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) έληξε το ματς του Άρη με την Skoda Ξάνθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

 

Ο Άρης για τρίτο ματς στο πρωτάθλημα, έμεινε χωρίς νίκη και έδειξε πως θέλει πολύ δουλειά κυρίως στον επιθετικό τομέα. Από την άλλη η Skoda Ξάνθη που ήταν καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο έφτασε στους τέσσερις βαθμούς.

 

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και είχε την υπεροχή στο πρώτο εικοσάλεπτο, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που είχε. Από την άλλη, η Skoda Ξάνθη ισορρόπησε το ματς στην συνέχεια και έγινε απειλητική στις αντεπιθέσεις της.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με την Skoda Ξάνθη να είναι καλύτερη και να έχει τις ευκαιρίας για να πάρει τη νίκη, αλλά ο Βελλίδης είπε «όχι» σε αρκετές περιπτώσεις. Από την άλλη ο Άρης, ήταν κακός επιθετικά και χωρίς λύσεις.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 84′, ο Άρης έμεινε με δέκα παίκτες όταν ο Καστίγιο παρεμπόδισε τον Βιβιανί και πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα παίρνοντας το δρόμο για τα αποδυτήρια. 
 
 

Πανιώνιος-ΑΕΚ 0-1

 

Σε έναν κάκιστο από πλευράς θεάματος παιχνίδι η ΑΕΚ «δραπέτευσε» από τη Νέα Σμύρνη με 0-1 χάρη σε γκολ του Κώστα Μανωλά στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει μία αλλαγή στο  σχήμα της σε σχέση με τα αρχικά πλάνα του Μανόλο Χιμένεθ, αφού ο Νίκος Καράμπερας τραυματίστηκε στο ζέσταμα και τη θέση του πήρε ο Παναγιώτης Λαγός. Μάλιστα στο 36ο λεπτό η Ένωση υποχρεώθηκε να κάνει και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή με τον Λεονάρντο να βγαίνει εκτός και τον Σιαλμά να μπαίνει στη θέση του. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τις δυο ομάδες να μην προσφέρουν θέαμα και οι φάσεις να είναι ελάχιστες. Στο πρώτο μέρος καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό με τις φάσεις μπροστά στις δύο εστίες να είναι ελάχιστες.

 

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να κάνει κι αυτός με τη σειρά του δυο αναγκαστικές αλλαγές. Σάμαρης και Γιόνσον τραυματίστηκαν και δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν, έτσι στη θέση τους πέρασαν οι Πετκάκης και Ριέρα. Η πρώτη φάση έγινε για την πλευρά της ΑΕΚ, ο Κάρλος έβγαλε τον Μπελέκ φάτσα με τον Ελευθερόπουλο, όμως ο 18χρονος άσος δεν μπόρεσε για ακόμα μία φορά να πλασάρει σωστά. Όλα έδειχναν ότι ο αγώνας θα λήξει ισόπαλος χωρίς τέρματα, ωστόσο ο Μανωλάς είχε άλλη άποψη. Στον έξτρα χρόνο των καθυστερήσεων και συγκεκριμένα στην τελευταία φάση ο Γκερέιρο εκτέλεσε το κόρνερ, ο νεαρός αμυντικός πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ελευθερόπουλου χαρίζοντας τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στην ΑΕΚ.

 

 

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1

 

Νικητής στο ντέρμπι της αγωνιστικής αναδείχτηκε ο Ολυμπιακός επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 2-1 στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι ερυθρόλευκοι αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ αντέδρασαν άμεσα και μέσα σε επτά μόλις λεπτά έκαναν την ανατροπή παίρνοντας το τρίποντο της νίκης.

 

Με την έναρξη της αναμέτρησης οι Πειραιώτες μπήκαν πιο δυνατά και με περισσότερη διάθεση πήραν από νωρίς τον έλεγχο απειλώντας την άμυνα του «δικεφάλου».

 

Mε την πάροδο του χρόνου οι ασπρόμαυροι ισορρόπησαν το ματς και στην πρώτη ευκαιρία που τους δόθηκε σκόραραν με τον Μπαλάφα στο 24ο λεπτό ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία και αποτυχημένη προσπάθεια του Κοστάνσο να διώξει την μπάλα.

 

Κάπου εκεί οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε ανέλαβαν δράση και με τον Φουστέρ στο 35ο λεπτό έφεραν το παιχνίδι στα ίσια. Συγκεκριμένα, ο Τοροσίδης από τα δεξιά έβγαλε ωραία σέντρα και ο Ισπανός επιθετικός με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κρέσιτς.

 

Παρά τις φωνές του Λάζλο Μπόλονι από τον πάγκο και τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να αποφύγει και το δεύτερο γκολ. Οι ερυθρόλευκοι είχαν πατήσει τέρμα γκάζι και αφού έχασαν ευκαιρία με τον Φέισα, τελικά σκόραραν με τον Τζιμπούρ στο 42ο λεπτό πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

 

Στην επανάληψη η κούραση των δύο ομάδων από τις ευρωπαϊκές τους αναμετρήσεις εντός της εβδομάδας ήταν φανερή με αποτέλεσμα ο ρυθμός να πέσει αισθητά σε σχέση με το πρώτο μέρος. Μάλιστα μια διακοπή λόγω υβριστικών συνθημάτων έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες να πάρουν μερικές ανάσες ενόψει της συνέχειας.
Οι δύο προπονητές προσπάθησαν να φρεσκάρουν τις ομάδες τους ενώ όσο περνούσαν τα λεπτά οι φιλοξενούμενοι έψαχναν το γκολ της ισοφάρισης προκειμένου να αποφύγουν την ήττα. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη και οι γηπεδούχοι κράτησαν το υπέρ τους σκορ φτάνοντας στο τελικό 2-1.

 

 

Πηγή: Sport24