Ο Ολυμπιακός έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από το “Εστάντιο ντα Λουζ” (1-1), όμως μέχρι το 83′ κρατούσε τη νίκη στα χέρια του. Τελικά, ο Καρντόσο ισοφάρισε το γκολ του Τσόρι (29′), όμως ακόμα κι έτσι οι Πειραιώτες έχει πλεονέκτημα για την πρόκριση στους “16”. Η Παρί Σεν-Ζερμέν νίκησε με 5-0 την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες και έκανε το “3 στα 3” με τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς να δίνει… show, καθώς πέτυχε 4 γκολ, από τα οποία τα δύο ήταν φανταστικά. Με αυτογκόλ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 1-0 της Σοθιεδάδ στο “Ολντ Τράφορντ”, ενώ η Λεβερκούζεν εντυπωσίασε νικώντας με 4-0 την Σαχτάρ.Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε με 2-1 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας μέσα στο Χίμκι, κάνοντας ανατροπή με δύο γκολ του Αγκουέρο και έκανε τεράστιο βήμα πρόκρισης, ενώ η Μπάγερν πήρε 3η νίκη με το 5-0 επί της Βικτόρια Πλζεν. Η Ρεάλ νίκησε 2-1 την Γιουβέντους στην Μαδρίτη με δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, διατηρώντας το απόλυτο, ενώ η Γαλατάσαράι επικράτησε με 3-1 της Κοπεγχάγης.

Ads

Μπενφίκα – Ολυμπιακός 1-1

Ο Ολυμπιακός ήταν το απόλυτο αφεντικό στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη θα μπορούσε να πετύχει το 0-2 αν η μπάλα δεν κολλούσε στις λίμνες που δημιουργήθηκαν από την βροχή στον αγωνιστικό χώρο του “Εστάντιο ντα Λουζ”. Ρεσιτάλ ατυχίας… Αναλυτικά ο αγώνας εδώ.

Άντερλεχτ – Παρί Σεν-Ζερμέν 0-5

 
Σκόρερς: 17′, 22′, 36′ και 62′ Ιμπραχίμοβιτς, 52′ Καβάνι
Γήπεδο: “Κόνσταντ Βάντενστοκ”, Βρυξέλλες
Διαιτητής: Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαγιάν (Ισπανία)

Ο Γκρέγκορι φαν ντερ Βιλ έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια από δεξιά και έδωσε… έτοιμο γκολ στον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, ο οποίος με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ για την Παρί Σεν-Ζερμέν.

Ίδιοι οι πρωταγωνιστές στο 22′, όταν ο Φαν ντερ Βιλ σέντραρε από δεξιά και ο Ιμπραχίμοβιτς έκανε το 2-0 με καταπληκτικό “τακουνάκι”! Ένα ακόμη super γκολ, 4 μέρες μετά από αυτό με “τακουνάκι” μπροστά από τον Φρανσουά Μοδεστό.

Ads

Τρομερό ήταν και το τρίτο γκολ του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, με τον Σουηδό να συμπληρώνει το πρώτο του χατ-τρικ στην καριέρα του στο Champions League, “εκτελώντας” τον Καμίνσκι στο 36′ με σουτ-κεραυνό από περίπου 30 μέτρα!

Το 4ο γκολ της Παρί ήρθε στο 52′ με τον Έντινσον Καβάνι να σκοράρει από κοντά, μετά το λάθος του Μπεμπά, ο οποίος μόνος έπεσε κάτω, ο Ματουιντί πήρε την μπάλα και τροφοδότησε τον Καβάνι, που ήταν μόνος με τον Καμίνσκι και τον νίκησε για το 0-4.

Ο “Ίμπρα” δεν σταμάτησε στο χατ-τρικ, καθώς πέτυχε και 4ο γκολ, κάνοντας το 0-5 στο 62′ με ένα ακόμη όμορφο τέρμα, αυτήν την φορά με δυνατό διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή.

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Καμίνσκι, Κουγιατέ, Νάιτινκ, Ν’Σακαλά, Τίλεμανς, Κλιέσταν, Ζιλέ, Πρατ (72′ Μιλιβόγεβιτς), Ματίας Σουάρες (46′ Ατσεαμπόνγκ), Μίτροβιτς (72′ Σιριάκ).

ΠΑΡΙ ΣΖ: Σίριγκου, Φαν ντερ Βιλ, Αλέξ (55′ Ζουμανά Καμαρά), Μαρκίνιος, Μαξουέλ, Τιάγκο Μότα, Βεράτι, Ματουιντί (63′ Ραμπιό), Καβάνι, Λαβέτσι (71′ Λούκας Μόουρα), Ιμπραχίμοβιτς.
 

image

 
 

Η βαθμολογία

 
1. Παρί Σεν-Ζερμέν 9 (12-1)
2. Ολυμπιακός 4 (5-5)
3. Μπενφίκα 4 (3-4)
4. Άντερλεχτ 0 (0-10)
 

 
Άντερλεχτ – Παρί Σεν-Ζερμέν 0-5

 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σοθιεδάδ 1-0

 
Σκόρερ: 2′ αυτ. Ίνιγο Μαρτίνεθ
Γήπεδο: “Ολντ Τράφορντ”, Μάντσεστερ
Διαιτητής: Μπας Νάιχαϊς (Ολλανδία)

Ιδανικό, αλλά και τυχερό ξεκίνημα για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς άνοιξε το σκορ στο 2′ για τους Άγγλους με το αυτογκόλ του Ίνιγο Μαρτίνεθ (το πιο γρήγορο φετινό γκολ στο CL).

Ο Γουέιν Ρούνεϊ έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια, μπήκε από δεξιά στην περιοχή, πέρασε όποιον βρέθηκε μπροστά του και πλάσαρε, με την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και εν συνεχεία ο Ίνιγο Μαρτίνεθ στην προσπάθειά του να απομακρύνει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

MANUTD: Ντε Χέα, Ραφαέλ (59′ Σμόλινγκ), Φιλ Τζόουνς, Έβανς, Εβρά, Κάρικ, Γκιγκς, Βαλένσια, Καγκάουα, Ρούνεϊ, Χαβιέρ Ερνάντες (80′ Άσλεϊ Γιάνγκ).

ΣΟΘΙΕΔΑΔ: Μπράβο, Κάρλος Μαρτίνεθ, Μίκελ Γκονθάλεθ, Ίνιγο Μαρτίνεθ, Ντε λα Μπέγια, Μπεργκάρα, Θουρουτούθα (75′ Γκονσάλο Κάστρο), Τσάμπι Πριέτο (68′ Ρουμπέν Πάρντο), Βέλα, Γκριεζμάν, Σεφέροβιτς (75′ Αχιρέτσε).

image

Λεβερκούζεν – Σαχτάρ 4-0

 
Σκόρερς: 22′ και 72′ Κίσλινγκ, 50′ πέν. Ρόλφες, 57′ Σαμ
Γήπεδο: “ΜπάιΑρένα”, Λεβερκούζεν
Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)

Πέντε μέρες μετά το γκολ-φάντασμα στην Bundesliga, ο Στέφαν Κίσλινγκ με κεφαλιά από σέντρα του Σον Χέουνγκ-Μιν άνοιξε το σκορ για την Μπάγερ στο Λεβερκούζεν.

Οι Γερμανοί διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 50′ με την εκτέλεση πέναλτι του Ρόλφες, ενώ ξανά από ασίστ του Σον Χέουνγκ-Μιν ο Σίντνεϊ Σαμ έκανε το 3-0 στο 57′.

Η Λεβερκούζεν δεν είχε… σταματημό, καθώς ο Στέφαν Κίσλινγκ σκόραρε για δεύτερη φορά στο 72′, σπρώχνοντας την μπάλα σε κενό τέρμα, μετά από λάθος του Πιάτοβ, για το 4-0.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Ντονάτι, Σπάχιτς (56′ Βόλσαϊντ), Τοπράκ, Μπένις, Ρόλφες, Εμρέ Τσαν, Γκονσάλο Κάστρο, Σαμ, Σον Χέουνγκ-Μιν (71′ Χέγκελερ), Κίσλινγκ (76′ Ντερντιγιόκ).

ΣΑΧΤΑΡ: Πιάτοβ, Σρνά, Ρακίτσκι, Κούτσερ, Σεβτσούκ, Φερνάντο (61′ Ιλσίνιο), Χούμπσμαν, Αλέξ Τεϊσέιρα, Ντόουγκλας Κόστα, Τάισον (46′ Μπερνάρντ), Λουίζ Αντριάνο (78′ Φακούντο Φερέιρα).
 

image

 
 

Η βαθμολογία

 
1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 7 (6-3)
2. Λεβερκούζεν 6 (8-5)
3. Σαχτάρ 4 (3-5)
4. Σοθιεδάδ 0 (1-5)
 

 
Μάντσεστερ Γ. – Σοθιεδάδ 1-0

 
Λεβερκούζεν – Σαχτάρ 4-0

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μάντσεστερ Σίτι 1-2

 
Σκόρερς:  32′ Τόσιτς / 34′ και 42′ Αγκουέρο
Γήπεδο: “Αρένα Χίμκι”, Χίμκι
Διαιτητής: Οβίντιου Χατσεγκάν (Ρουμανία)

Το σκορ στο Χίμκι άνοιξαν οι Ρώσοι στο 32′ με το πλασέ του Τόσιτς, ο οποίος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Χαρτ, έπειτα από το βολέ του Ακινφέεβ και την κεφαλιά-πάσα του Χόντα.

Μόλις δύο λεπτά αργότερα ο Σέρχιο Αγκουέρο απάντησε, κάνοντας το 1-1 για την Μάντσεστερ Σίτι, έπειτα από την μπαλιά του Νταβίντ Σίλβα και το λάθος του Ιγκνασέβιτς, ο οποίος δεν κατάφερε να διώξει στο ύψος του πέναλτι και ουσιαστικά έκανε… κοντρόλ και έστρωσε την μπάλα στον Αγκουέρο που πλάσαρε εν συνεχεία ανενόχλητος.

Η ανατροπή για τους “πολίτες” ολοκληρώθηκε στο 42′, με τον Αγκουέρο να σκοράρει ξανά, αυτήν την φορά με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από την σέντρα του Άλβαρο Νεγκρέδο.

Στο 93′ η ΤΣΣΚΑ έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίζει, με τον Κεϊσούκε Χόντα να σουτάρει από κοντά και τον Τζο Χαρτ να αποκρούει με το πόδι.

Ο Γιαγιά Τουρέ δήλωσε μετά το ματς πως δέχτηκε ρατσιστική επίθεση και μάλιστα τόνισε πως θα ζητήσει την τιμωρία της ΤΣΣΚΑ!

ΤΣΣΚΑ: Ακινφέεβ, Ναμπάμπκιν, Βασίλι Μπερεζούτσκι (6′ Αλεξέι Μπερεζούτσκι), Ιγκνασέβιτς, Σενίκοβ, Μιλάνοφ, Βέρνμπλουμ, Χόντα, Τόσιτς, Ζούμπερ (49′ Μούσα), Ντουμπιά.

ΜΑΝ. ΣΙΤΙ (3-5-2): Χαρτ, Σαμπαλέτα, Νάστασιτς, Κολάροβ, Γιαγιά Τουρέ, Φερναντίνιο, Χάβι Γκαρθία, Χεσούς Νάβας, Νταβίντ Σίλβα (78′ Νασρί), Αγκουέρο (88′ Κλισί), Νεγκρέδο (70′ Τζέκο).

image

Μπάγερν – Βικτόρια Πλζεν 5-0

 
Σκόρερς: 25′ πέν. και 61′ Ριμπερί, 37′ Αλάμπα, 64′ Σβάινσταϊγκερ, 91′ Γκέτσε
Γήπεδο: “Fußball Arena München”, Μόναχο
Διαιτητής: Άλαν Κέλι (Ιρλανδία)

Ο Άριεν Ρόμπεν κέρδισε πέναλτι από τον Χούμπνικ και ο Φρανκ Ριμπερί ευστόχησε από τα 11 βήματα, ανοίγοντας το σκορ για τους Βαυαρούς στο 25′.

Ο διεθνής Αυστριακός αμυντικός, Ντέιβιντ Αλάμπα (καταγωγή από Νιγηρία), μπήκε στην περιοχή της Βικτόρια Πλζεν στο 37′ και με εξαιρετικό σουτ διπλασίασε τα τέρματα της Μπάγερν.

Στο 61′ ο Φρανκ Ριμπερί σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς, κάνοντας το 3-0 με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και εντυπωσιακό “σκαφτό” πλασέ μέσα από την περιοχή (με το… μυτάκι).

Τρία λεπτά μόλις αργότερα ήρθε το 4-0 για την Μπάγερν με τον Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ να σκοράρει αφού γύρισε όμορφα το σώμα του, έπειτα από πάσα του Μάριο Γκέτσε, ο οποίος στο 91′ διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Βαν Μπούιτεν, Κοντέντο, Αλάμπα, Λαμ (63′ Γκέτσε), Σβάινσταϊγκερ, Κρόος, Ρόμπεν, Ριμπερί (67′ Τόμας Μίλερ), Μάντζουκιτς (70′ Πισάρο).

ΠΛΖΕΝ: Κοζάτσικ, Ρέζνικ, Τσιζόβσκι, Χούμπνικ, Λιμπέρσκι (75′ Κοβάρικ), Προχάζκα, Χόρβατ (63′ Ντούρις), Χοράβα, Ραϊτόραλ, Πετρζέλα (86′ Τετσλ), Κόλαρ.
 

image

 
 

Η βαθμολογία

 
1. Μπάγερν 9 (11-1)
2. Μάντσεστερ Σίτι 6 (6-4)
3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3 (4-7)
4. Βικτόρια Πλζεν 0 (2-11)
 

 
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μάντσεστερ Σίτι 1-2

Μπάγερν – Βικτόρια Πλζεν 5-0

 

Ρεάλ – Γιουβέντους 2-1

 
Σκόρερς: 4′ και 29′ πέν. Κρ. Ρονάλντο / 22′ Γιορέντε
Γήπεδο: “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”, Μαδρίτη
Διαιτητής: Μάνουελ Γκράφε (Γερμανία)

Τέσσερα μόλις λεπτά χρειάστηκαν για να σκοράρει και στην 3η αγωνιστική ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον Πορτογάλο να κάνει το 1-0 για την Ρεάλ με το 6ο γκολ του στην φετινή διοργάνωση.

Ο Άνχελ ντι Μαρία έκανε εξαιρετική πασά και ο Ρονάλντο βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπουφόν, πέρασε τον Ιταλό πορτιέρε και πλάσαρε σε κενό τέρμα, ανοίγοντας το σκορ για την “βασίλισσα”.

Η Γιουβέντους απάντησε στο 22′, με τον Φερνάντο Γιορέντε να κάνει το 1-1 με κοντινό σουτ, παίρνοντας το… ριμπάουντ έπειτα από την απόκρουση του Κασίγιας πάνω στην γραμμή σε κεφαλιά του Πογκμπά.

Στο 29′ ήρθε και το 7ο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο CL, με τον Πορτογάλο να δίνει ξανά προβάδισμα στους “μερένγκες” με εκτέλεση πέναλτι, το οποίο έκανε ο Κιελίνι στον Σέρχιο Ράμος (τον “γκρέμισε”).

Ο Τζόρτζο Κιελίνι στο 48′ αποβλήθηκε και άφησε με 10 παίκτες την “Γιούβε”, παίρνοντας μάλιστα απευθείας κόκκινη κάρτα, καθώς στην προσπάθεια του να σταματήσει τον Ρονάλντο έβαλε το χέρι στο λαιμό του άσου της Ρεάλ (κάτι σαν αγκωνιά).

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, Κεντίρα, Ιγιαραμέντι (72′ Ίσκο), Μόντριτς, Ντι Μαρία (79′ Μοράτα), Κρ. Ρονάλντο, Μπενζεμά (67′ Μπέιλ).

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Μαρτίν Κάσερες, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Ογκμπόνα (69′ Τζοβίνκο), Πίρλο (59′ Κουάντουο Ασαμόα), Βιντάλ, Πογκμπά, Μαρκίζιο, Τέβες, Γιορέντε (50′ Μπονούτσι).

*κόκκινη 48′ Κιελίνι

image

Γαλατάσαράι – Κοπεγχάγη 3-1

 
Σκόρερς: 10′ Φελίπε Μέλο, 38′ Σνάιντερ, 45’+1 Ντρογκμπά / 88′ Κλαουντεμίρ
Γήπεδο: “Αλί Σαμί Γεν”, Κωνσταντινούπολη
Διαιτητής: Αλεκσάνταρ Στάβρεβ (Σκόπια)

Οι Δανοί αμυντικοί δεν κατάφεραν να αποσπάσουν την μπάλα από τον Ντρογκμπά μέσα στην περιοχή, αυτός έδωσε στον Νουνκέ και ο τελευταίος έκανε την σέντρα, με τον Φελίπε Μέλο να πιάνει την κοντινή κεφαλιά και να ανοίγει το σκορ για την Γαλατάσαράι στο 10′.

Οι Τούρκοι “καθάρισαν” το ματς από το πρώτο ημίχρονο, καθώς έκανε το 2-0 στο 38′ ο Σνάιντερ και στο 45’+1 ο Ντρογκμπά, αμφότεροι μέσα από την περιοχή, έπειτα από ασίστ του Εμπουέ.
Το μόνο που κατάφερε η Κοπεγχάγη ήταν να μειώσει στο 88′ με τον Καλουντεμίρ για το τελικό 3-1 στο “Αλί Σαμί Γεν”.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Μουσλέρα, Εμπουέ, Σεμίχ Καγιά, Σετζού, Νουνκέ, Φελίπε Μέλο (76′ Τσεϊχούν Γκιουλσελάμ), Σελτσούκ Ινάν, Μπρούμα, Σνάιντερ (80′ Αμραμπάτ), Ντρογκμπά (86′ Ουμούτ Μπουλούτ), Μπουράκ Γιλμάζ.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Βίλαντ, Γιάκομπσεν, Μέλμπεργκ, Σίγκουρτσον, Μπένγκτσον, Κλαουντεμίρ, Ντελανέι, Γκίσλασον (46′ Μπολάνιος), Γιόργκενσεν, Μπράατεν (84′ Τουτού), Βετοκέλε (46′ Άντι).
 

image

 
 

Η βαθμολογία

 
1. Ρεάλ 9 (12-2)
2. Γαλατάσαράι 4 (6-9)
3. Γιουβέντους 2 (4-5)
4. Κοπεγχάγη 1 (2-8)
 

 
Ρεάλ – Γιουβέντους 2-1

Γαλατάσαράι – Κοπεγχάγη 3-1

Ο πίνακας των σκόρερς

 
7 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)
 
6 γκολ
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)
 
4 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
 
3 γκολ
Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν)
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)
Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)
Σίμον Ρόλφες (Λεβερκούζεν)

Πηγή: sport 24