Η δυτική Αττική μετρά ακόμα τις πληγές της από τις καταστροφικές πλημμύρες και το ελάχιστο που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε είναι να σταθεί κοντά στα θύματα αυτής της καταστροφής με κάθε δυνατό τρόπο. Αυτό έκανε και η ΠΑΕ ΑΕΚ στον χθεσινό αγώνα με τον Πλατανιά, καθώς συντόνισε όλους όσοι εμπλέκονται στην τέλεση ενός αγώνα της Super League να συνεισφέρουν στον κοινό σκοπό. Αποτέλεσμα ήταν να συγκεντρωθούν 114.345 ευρώ από τις πωλήσεις των εισιτηρίων, με μηδαμινό κόστος διεξαγωγής καθώς όλοι συμφώνησαν να προσφέρουν οικειοθελώς τις υπηρεσίες τους.

Ads

Οι ποδοσφαιριστές προμηθεύτηκαν VIP εισιτήρια για την οικογένεια και τους φίλους τους, η ΕΛ.ΑΣ. έπραξε το ίδιο για τους 50 αστυνομικούς που βρίσκονταν σε υπηρεσία στο ΟΑΚΑ και γενικά όλοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους οικειοθελώς.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και απ΄όλη την Ευρώπη ο καθένας να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί αυτόν τον κόσμο που από τη μια στιγμή στην άλλη έχασαν τα υπάρχοντά τους. Αυτό προσπαθήσαμε κι εμείς να κάνουμε από την πλευρά μας» είπε ο Μάρκο Λιβάγια, MVP της αναμέτρησης και σκόρερ των δύο πρώτων γκολ στη νίκη (3-0) της ΑΕΚ.

Παράλληλα, ο Τάσος Μπακασέτας που διαμόρφωσε το τελικό σκορ, δήλωσε: «Για εμένα το σημερινό παιχνίδι περνάει σε δεύτερη μοίρα. Σε πρώτο πλάνο είναι η κίνηση που έκανε η ομάδα μου και για την οποία είμαι πολύ χαρούμενος. Ο αθλητισμός μπορεί να βοηθήσει σε πάρα πολλές περιπτώσεις κι αυτό έγινε σήμερα. Είναι πολύ όμορφο να βοηθάς μέσω τέτοιων ενεργειών που κανονίζουν οι ομάδες γιατί πραγματικά δεν είναι το ποδόσφαιρο πάνω απ΄όλα. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μεγάλη ανάγκη από χρήματα, από τρόφιμα με αυτή τη μεγάλη καταστροφή που έγινε. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που η ομάδα μου έκανε μια τέτοια κίνηση και ο κόσμος ανταπεξήλθε στο 100%».

Ads

Να σημειωθεί ότι πάρα πολλοί αγόρασαν εισιτήριο χωρίς να βρεθούν στο ΟΑΚΑ.