Μετά από 24 χρόνια η «Νάσιοναλμανσαφτ» παίρνει ξανά το Μουντιάλ έχοντας και πάλι αντίπαλο στον τελικό την Αργεντινή και δικαιώνοντας ξανά τον Γκάρι Λίνεκερ που αρκετά χρόνια πριν έσπευδε να πει: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα απλό παιχνίδι. Είκοσι δύο παίκτες κυνηγούν τη μπάλα για ενενήντα λεπτά και στο τέλος κερδίζει η Γερμανία». Η εθνική Γερμανίας έβαλε χθες το τέταρτο αστέρι – για το τέταρτο παγκόσμιο κύπελο – στη φανέλα της και ισοφαρίζει την Ιταλία σε τίτλους ενώ γίνεται η πρώτη Ευρωπαϊκή ομάδα που κερδίζει παγκόσμιο κύπελλο στην Λατινική Αμερική.

Ads

Πανηγύρια στο Γερμανικό Τύπο με τίτλους όπως: «Επιτέλους να ‘το» (Bild), «Ευχαριστούμε Γκέτσε: Τέταρτη φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια!» (Kicker), «Η Γερμανία είναι ποδοσφαιρική πρωταθλήτρια κόσμου» (Die Zeit).

image
 
Την παράσταση έκλεψε πάντως για μια ακόμη φορά η κυρία της κεντρικής φωτογραφίας. Η Άγκελα Μέρκελ βρέθηκε και πάλι στο γήπεδο και πανηγύρισε έξαλα το τέταρτο και εκτός και εντός αποδυτηρίων.

image

Ads

image

image

image

image
 
«Δραματική νίκη επί της Αργεντινής. Η Γερμανία είναι πρωταθλήτρια κόσμου» γράφει το πιο συγκρατημένο Spiegel. «1-0 την Αργεντινή, η Γερμανία είναι πρωταθλήτρια κόσμου» γράφει και η Welt σε μια ήπια έκδοση. 

image

image

Αναλυτικά ο αγώνας
 
Στο στρατόπεδο των ηττημένων, όπως ήταν φυσιολογικό, κυριαρχεί απογοήτευση. Στην Αργεντινή τα έχουν και με τον Νίκολα Ριτσόλι και «μιλούν» για «κλοπή». Η «Ole» με ξεχωριστό θέμα αναφέρει πως ο Ιταλός διαιτητής είναι υπεύθυνος για την απώλεια του Μουντιάλ από την «αλμπισελέστε». Η εφημερίδα κάνει λόγω για «κλοπή» όπως και το 1990 στην Ιταλία.

Διαβάστε επίσης:
Επεισόδια μετά την ήττα στην Αργεντινή

Η La Razon έγραψε: «Κατεστραμμένο όνειρο: Η Αργεντινή έμεινε χωρίς κάτι στον 6ο τελικό». «Η Αργεντινή έχασε από τη Γερμανία με 1-0 στον τελικό και αισθάνθηκε στην καρδιά της ότι βρέθηκε τόσο κοντά στη δόξα» τονίζει η La Nacion.
 
Η Lance πάλι επέλεξε να «τρολάρει» τον Μέσι: «Πες μου τι αισθάνεσαι τώρα!»

image