Με καθυστέρηση ξεκινήσε ο 42ος τελικός Κυπέλλου καθώς οι υπεράριθμοι οπαδοί του Άρη βρέθηκαν χωρίς εισιτήριο στις επίσημες εξέδρες του γηπέδου. Ακολούθησε ένταση και οι διαιτητές και ο Παναθηναϊκός ήταν ξεκάθαροι: αν δεν αποχωρήσουν οι οπαδοί του Άρη από τον χώρο πίσω από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, δε θα ξεκινήσει ο αγώνας. Ακολούθησε επιχείρηση της αστυνομίας για την απομάκρυνση των οπαδών. Για να ξεκινησει ο αγώνας η ΚΑΕ Άρης ανέλαβε την ευθύνη για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Ads

Η ένταση στο Nick Galis Hall ξεκίνησε όταν οπαδοί του Άρη βρέθηκαν πίσω από τις θέσεις των επισημών χωρίς να έχουν εισιτήριο. Τα πνεύματα εντάθηκαν, όταν ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Δημήτρης Γιαννακόπουλος, πήγε να πάρει την θέση του στα επίσημα. O πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης Νίκος Λάσκαρης έκανε έκκληση να αποχωρήσει ο κόσμος πίσω από τα επίσημα.

[jwplayer | file= https://www.youtube.com/watch?v=nBwRh8UMF6U]

Ακολούθησαν συνομιλίες μεταξύ των προέδρων των δύο ΚΑΕ και τελικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποχώρησε διαμηνύοντας πως ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να κατέβει στον αγώνα αν δεν τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας. «Για μας οι άνθρωποι είναι πάνω από κάθετι άλλο. Υπήρχε μία συμφωνία, αν δεν τηρηθούν τα προβλεπόμενα δεν αρχίζει το παιχνίδι. Δώσαμε 15 λεπτά παραπάνω στις ομάδες», είπε από την πλευρά του ο διαιτητής Τόμι Σχινάς στην κάμερα της Nova.

Ads

image
Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο πρόεδρος του Άρη, Νίκος Λάσκαρης.

image

image
Ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης.

image

image

image
Ο προπονητής των πρασίνων, Τσάβι Πασκουάλ.

[jwplayer | file=https://youtu.be/DxGYEqogbxU]

Γιαννακόπουλος: «Αηδιασμένοι με τον κόσμο και την διοίκηση του Άρη»
 
Λίγη ώρα μετά την καθυστερημένη έναρξη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τοποθετήθηκε για όσα έγιναν «είμαστε πλήρως μετανιωμένοι για την επιλογή μας να γίνει ο τελικός στο Αλεξανδρειο αλλά και αηδιασμένοι με τον κόσμο και την διοίκηση του Άρη δεχτήκαμε να γίνει ο αγώνας καθαρά και μόνο για την αποφυγή επεισοδίων. Σκεφτείτε τι θα γινόταν εάν δεν ξεκινούσε ο αγώνας» τόνισε χαρακτηριστικά.
 
Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέβασε μία φωτογραφία που δείχνει την… είσοδο των οπαδών του Άρη στο γήπεδο. Τη συνόδευσε μάλιστα με τη λεζάντα: “Οι Αρειανοί μπαίνοντας με εισιτήριο και ταυτοπροσωπία υπό το βλέμμα της αστυνομίας. ΝΤΡΟΠΗ!”

image

image

Λεπτό προς λεπτό η εξέλιξη του αγώνα

Πρώτο Ημίχρονο
1ο δεκάλεπτο ||  Παναθηναϊκός – Άρης: 18 – 8
2ο δεκάλεπτο ||  Παναθηναϊκός – Άρης: 29 – 27

Τέλος πρώτου ημιχρόνου • Στατιστικά
 
ΑΡΗΣ ​(πόντοι): Τζένκινς, Κάμινγκς 5, Γιάνκοβιτς 2, Καββαδάς 4, Ντραγκίσεβιτς 2, Τζάκσον 2, Τσαϊρέλης 8, Ξανθόπουλος, Ζάρας, Σίμτσακ 4, Γκόρντον.
[27 πόντοι, 11/29 δίποντα (38%), 2/13 τρίποντα (15%), 3/7 βολές (43%), 18 ριμπάουντ (4-14), 5 ασίστ, 8 λάθη, 3 κλεψίματα, 2 μπλοκ]

 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (πόντοι): Σίγνγκλετον 5, Φελντέιν 6, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ, Καλάθης 7, Ρίβερς 2, Τζέιμς 9, Φώτσης, Παππάς, Μπουρούσης.
[29 πόντοι, 9/28 δίποντα (32%), 5/16 τρίποντα (31%), 6/8 βολές (75%), 16 ριμπάουντ (2-14), 4 ασίστ, 4 λάθη, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ] 

Δεύτερο Ημίχρονο • Τέλος 3ης περιόδου
3ο δεκάλεπτο ||  Παναθηναϊκός – Άρης: 50 – 37

Δεύτερο Ημίχρονο • 4η περιόδου
4ο δεκάλεπτο ||  Παναθηναϊκός – Άρης: 68 – 59

Τέλος αγώνα. Νικητής ο Παναθηναϊκός!