Μεγάλο διπλό για τη Λαμία στην πρεμιέρα των play-outs της Super League 1, καθώς νίκησε τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο με 2-1 και έτσι αφ’ ενός έκανε σημαντικό βήμα παραμονής, αφ’ ετέρου στέλνει τον Απόλλωνα (που βρίσκεται πλέον στο -8) στην Super League 2 και συνεχίζει να κυνηγάει τον Ατρόμητο, που βρίσκεται στο +5 ώστε να τον βάλει από κάτω για να γλιτώσει και τα μπαράζ.

Ads

Έχοντας το προνόμιο να παίζει τελευταία στην 1η αγωνιστική των play-outs η Λαμία, γνώριζε το αποτέλεσμα στην αναμέτρηση του Ατρομήτου με τον Απόλλωνα (1-0). Η νίκη των Περιστεριωτών “έδειχνε” στη Λαμία πως αν έπαιρνε βαθμό ή βαθμούς θα σωζόταν, ενώ σε περίπτωση ήττας τότε θα συνέχιζε να μάχεται μόνο με την Ελαφρά Ταξιαρχία για τις δύο τελευταίες θέσεις.

Παρόλα αυτά, ο Φέστα και οι συνεργάτες του κατέστρωσαν ιδανικό πλάνο νίκης και παραμονής. Έστω και μέσω της προτελευταίας θέσης, αφού μετά το “διπλό” τους στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού έχουν ξεφύγει με 8 βαθμούς από τον Απόλλωνα και φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να κινδυνέψουν.

Η σημερινή ήταν η τρίτη σερί νίκη της Λαμίας επί του Παναιτωλικού στην πρεμιέρα των play-outs, αφού πέρυσι είχε επικρατήσει 3-0 στο Αγρίνιο, ενώ πρόπερσι με 2-0 στην έδρα της.

Ads

Η βαθμολογία των play-outs μετά την ολοκλήρωση της 1ης αγωνιστικής,  έχει διαμορφωθεί ως εξής:

7. Αστέρας Τρίπολης 38
8. ΟΦΗ 37
9. Παναιτωλικός 32
10. Βόλος 30
11. Ιωνικός 29
12. Ατρόμητος 26
13. Λαμία 21
14. Απόλλων Σμύρνης 13

Η επόμενη 2η αγωνιστική

  • Απόλλων Σμύρνης – Παναιτωλικός
  • Αστέρας – Ατρόμητος
  • Ιωνικός – Βόλος
  • Λαμία – ΟΦΗ

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε τους γηπεδούχους ο Γιάννης Αναστασίου, με τον Ανέστη στο τέρμα, τους Μαλή, Λάρσον, Κορνέλιους, Περέιρα στην άμυνα, τους Μάρτνεσον, Φλόρες στα χαφ, τους Νταγκό, Ντουάρτε στα άκρα και τον Μεντόσα πίσω από τον φορ Καρέλη.

Με 4-4-2 κατέβασε τους φιλοξενούμενους ο Τζανλούκα Φέστα, έχοντας τον Σαράνοφ κάτω από τα γκολπόστ, τους Σιμόν, Αντέτζο, Λούκας, Σαραμαντά στην άμυνα, τους Μπεχαράνο, Τζανδάρη στον άξονα, τους Μπανγκουρά, Ρόμανιτς στα άκρα και τους Καραμάνο, Μανούσο δίδυμο στην κορυφή της επίθεσης.

Στα αμιγώς αγωνιστικά, το πρώτο μέρος ήταν κακό, με αργό ρυθμό, μονομαχίες, αλλά και μια απίθανη έμπνευση του Μανούσου στο 45΄, που πέτυχε ένα πολύ δύσκολο γκολ για το 0-1, καθώς έκανε μπάσιμο από τα πλάγια, στάθηκε τυχερός από κάποιες κόντρες και πάνω στη γραμμή του άουτ σούταρε προς την εστία νικώντας τον Ανέστη που αιφνιδιάστηκε.

Ωστόσο παρά τους πανηγυρισμούς στο ένα στρατόπεδο, στο άλλο υπήρχε απογοήτευση αφού λίγο πριν βγει το ημίχρονο ο Μαλής αποχώρησε τραυματίας με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πολύ σοβαρό τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα.

Το δεύτερο μέρος είχε εκ διαμέτρου διαφορετική εικόνα, με καλύτερο ρυθμό και τον Παναιτωλικό να ανεβαίνει στο γήπεδο, με τη Λαμία να υπερασπίζεται κυρίως το προβάδισμά της. Ψάχτηκε μια φορά και βρήκε το δεύτερο γκολ στην κόντρα με τον Ελευθεριάδη, αλλά δεν μέτρησε καθώς ο Ρόμανιτς που έφτιαξε το τέρμα ήταν εκτεθειμένος

Στο 77′ όμως, ο Τζανδάρης πέρασε έξοχη κάθετη στον Χρήστο Ελευθεριάδη, που πλάσαρε ψύχραιμα τον Ανέστη και έκανε το 0-2, δείχνοντας να εδραιώνει τη νίκη της Λαμίας.

Ο Ντουάρτε με ένα από τα συνηθισμένα καταπληκτικά γκολ του, μείωσε πέντε λεπτά αργότερα σε 2-1, αλλά παρά την πίεση η Λαμία άντεξε και κράτησε μια σπουδαία νίκη ως το φινάλε.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Μαλής (44΄Αποστολάκης), Λάρσον, Κορνέλιους, Περέιρα (71΄Αντούνες), Μάρτενσον (71΄Μπαρμπόσα), Φλόρες, Νταγκό (81΄ Μόρσεϊ), Ντουάρτε, Μεντόσα, Καρέλης (70΄Βέργος)

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Αντέτζο, Λούκας, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Μπανγκουρά (46΄Μπανγκουρά), Ρόμανιτς (85΄Τζανετόπουλος), Καραμάνος (80΄Βέλλιος), Μανούσος (62΄Τιρόνε) (85΄Προβυδάκης)

Διαιτητής: Παπαδόπουλος Ιωάννης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Καραγκιζόπουλος Ιωάννης (Ημαθίας)
4ος Διαιτητής: Τσακαλίδης Αλέξανδρος (Χαλκιδικής)
VAR: Ζαμπαλάς Σπυρίδων (Ηπείρου)
AVAR: Σπυρόπουλος Παντελής (Αν. Αττικής)