Δεύτερο στραπάτσο για κιτρινόμαυρη ομάδα στη 2η αγωνιστική της Super League, καθώς ο εξαιρετικός Παναιτωλικός νίκησε το φιλόδοξο και με πανάκριβο ρόστερ Άρη με 3-1, δίνοντας πολύ ωραίο χρώμα στο πρωτάθλημα, όπως χθες ο Βόλος που νίκησε την ΑΕΚ.

Ads

Τέτοια αποτελέσματα ανεβάζουν την ανταγωνιστικότητα και το ενδιαφέρον του εγχώριου πρωταθλήματος και αν συνεχιστούν θα απογειώσουν την αξία του.

Έτσι ο Παναιτωλικός αφενός πήρε τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα, αφετέρου υποχρέωσε στην πρώτη απώλεια τον Άρη, που σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του φέτος θέλει να χτυπήσει πρωτάθλημα και Κύπελλο. Μάλιστα αυτή η ήττα ήρθε για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την επόμενη αγωνιστική.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά ζητήματα που παρουσίασε η ομάδα του Χερμάν Μπούργος, για τον οποίο δεν βγήκε η χρησιμοποίηση του Μανού Γκαρθία στα κεντρικά χαφ. Οι Σεγκέλια (15′), Καρέλης (63′) και Νταγκό (76′) τα γκολ για τον Παναιτωλικό, ο οποίος θα μπορούσε κάλλιστα να έχει πετύχει κι άλλα. Μεταξύ άλλων, είχε και δοκάρι στο 35′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φλόρες. Οι «κίτρινοι» αρκέστηκαν στο φοβερό γκολ του Πάλμα στο 20′, ενώ ήταν πολύ αργά για να αξιοποιήσουν την κόκκινη (δεύτερη κίτρινη) του Ντίας στο 90’+3′.

Ads

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναιτωλικό με σύστημα 4-2-3-1 και τους Σενγκέλια και Νταγκό ως βασικούς. Στο τέρμα ήταν ο Ανέστης, με την αμυντική τετράδα να συνθέτουν, από δεξιά προς τα αριστερά, οι Αποστολάκης, Λάρσον, Κορνέλιους και Χατζηθεοδωρίδης. Δίδυμο στα χαφ οι Μλάντεν και Φλόρες, με τον Ντίας μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Στο δεξί φτερό ο Σενγκέλια, στο αριστερό ο Νταγκό και στην κορυφή ο Καρέλης.

Από την άλλη, ο Χερμάν Μπούργος διατήρησε μεν το 4-4-2 για τον Άρη, επιλέγοντας όμως τον Μανού Γκαρθία για τα χαφ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κουέστα, με τον Εμπακατά να καλύπτει το δεξί άκρο, τον Πίρσμαν το αριστερό, ενώ οι Φαμπιάνο και Μπράμπετς συνέθεταν το δίδυμο στα στόπερ. Το αντίστοιχο στα χαφ αποτελούσαν οι Ντουκουρέ και Γκαρθία. Στο δεξί άκρο ήταν ο Μανσίνι, στο αριστερό ο Ιτούρμπε, με τον Πάλμα να κινείται δίπλα στον Γκρέι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό και θέληση από τις δύο ομάδες να παίξουν ποδόσφαιρο. Μάλιστα στο 9ο λεπτό οι Αγρινιώτες είχαν καλή στιγμή όταν ο Νταγκό έφυγε απέναντι από τον Κουέστα, αλλά δεν τον νίκησε.

Οι γηπεδούχοι χτύπησαν στην κόντρα και στο 15′ έκαναν το 1-0. Ο Ντίας είδε τον Σενγκέλια στα δεξιά της περιοχής. Ο Γεωργιανός σύγκλινε, έκανε το πλασέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα.

Ο Άρης ανέβηκε και απάντησε άμεσα. Ο Λουίς Πάλμα με ωραία ενέργεια απέφυγε τους αντιπάλους του, έκανε το σουτ εκτός περιοχής και έγραψε το 1-1. Το ματς συνέχισε να έχει γρήγορο ρυθμό στο πρώτο μέρος, με τον Παναιτωλικό να χάνει ευκαιρία για το 2-1 στο 35′. Ο Ντέιμπι Φλόρες εκτέλεσε απευθείας φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος, ο Μπούργος ήθελε από την ομάδα του να τροφοδοτήσει περισσότερο τον Γκρέι, χωρίς βέβαια μεγάλη επιτυχία. Στο 55′ ο Μαντσίνι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ανέστη μέσα από την περιοχή. Στο 63ο λεπτό ο Παναιτωλικός κατάφερε να πάρει ξανά προβάδισμα.

Ο Νταγκό έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, ο Φαμπιάνο έβαλε το κεφάλι του και αλλοίωσε την πορεία της μπάλας που χτύπησε στο δοκάρι. Ο Καρέλης πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα για το 2-1.

Δύο λεπτά αργότερα ο Καρέλης έχασε νέα σημαντική ευκαιρία, όταν πέρασε τον Κουέστα, αλλά αστόχησε. Ο Άρης δεν μπόρεσε να αντιδράσει και ο Παναιτωλικός “κλείδωσε” το τρίποντο στο 77′. Ο Ντουάρτε γέμισε από τα δεξιά, ο Νταγκό πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Κουέστα σημειώνοντας το 3-1.

Οι Αγρινιώτες τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Ντίας, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι στο ματς και το 3-1 έμεινε ως έως το φινάλε.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης (83′ Λιάβας), Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν, Φλόρες (59′ Ντουάρτε), Ντίας, Σενγκέλια (70′ Μόρσεϊ), Νταγκό (84′ Χουχούμης), Καρέλης (84′ Ζοάο Πέδρο)

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ντουκουρέ, Μανού Γκαρσία (73′ Ζερβίνιο), Μαντσίνι (61’Καμάτσο) , Ιτούρμπε (73 Ματέο Γκαρσία), Πάλμα (62′ Ντιοπ), Γκρέι (84′ Χατζηϊωάννου)

Διαιτητής: Παπαπέτρου Αναστάσιος (Αθηνών)
Βοηθοί: Πετρόπουλος Τρύφωνας (Αρκαδίας), Βεργέτης Δημήτριος (Αργολίδας)
4ος Διαιτητής:  Βεργέτης Χρήστος (Αρκαδίας)
VAR: Γκάμαρης Ανδρέας (Αθηνών)
AVAR: Σαμοΐλης Δημήτριος (Αθηνών)