Συμπαίκτες στην Τσέλσι, αλλά το βράδυ της Παρασκευής θα είναι αντίπαλοι για 90 λεπτά, ίσως και περισσότερο.

Ads

Δύο από τους κορυφαίους μέσους των Λονδρέζων, ο Γουίλιαν και ο Αζάρ, θα παίξουν αυτή την φορά ο ένας εναντίον του άλλου, στο μεγάλο προημιτελικό της 6ης Ιουλίου ανάμεσα στην Βραζιλία και στο Βέλγιο.

Κι όσο κι αν ο Βραζιλιάνος συμπαθεί τον Βέλγο, μεθαύριο θα επιδιώξει να τον στείλει μακριά από τη Ρωσία, όπως παραδέχθηκε ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου: «Ο Εντέν είναι ένας από τους κορυφαίους του κόσμου, αλλά τώρα βρίσκεται στην αντίπαλη πλευρά», υποστήριξε ο Γουίλιαν και πρόσθεσε:

«Είναι η πρώτη φορά που θα παίξω εναντίον του στα πέντε από τα έξι χρόνια στην Τσέλσι. Είμαι φίλος του στην ομάδα, αλλά τώρα βρίσκεται στην Εθνική και εγώ στη δική μου κι ελπίζω να τα πάω καλύτερα από εκείνον. Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να νικήσουμε, αλλά θα παραμείνουμε φίλοι.»

Ads

Ο Γουίλιαν θα αντιμετωπίσει κι άλλον έναν συμαπίκτη του στην Τσέλσι, τον γκολκίπερ, Τιμπό Κουρτουά και γνωρίζει πολύ καλά για την ποιότητα που διαθέτει η βελγική ομάδα, η οποία έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ από οποιαδήποτε άλλη έως τώρα στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

«Διαθέτουμε μεγάλο σεβασμό για τον αντίπαλό μας. Γνωρίζουμε πόσο ποιοτική ομάδα είναι το Βέλγιο», παραδέχθηκε ο άσος της «σελεσάο» και συνέχισε: «Αλλά θα πρέπει να στηριχτούμε στον τρόπο του δικού μας παιχνιδιού, να βελτιωνόμαστε από αγώνα σε αγώνα κι αυτό είναι που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κι εναντίον του Βελγίου.»

Ο Γουίλιαν είπε ακόμη ότι η νίκη επί της Ιαπωνίας θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο την αυτοπεποίθηση των Βέλγων, αλλά είναι βέβαιος ότι η ομάδα του είναι το φαβορί για τους ημιτελικούς: «Γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να τους μελετάμε και θα τους “χτυπήσουμε” στα αδύνατο σημείο τους.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ