Ο Σαλπιγγίδης στο 47’ και ο Λέτο στο 74’ σκόραραν για τον ΠΑΟ, οι Μάξι Ροντρίγκεζ στο 36’, ο Φορλάν στο 63’ και ο Αγκούερο στο 70’ πέτυχαν τα τέρματα των Ισπανών. Κορυφαίοι για τους «πράσινους» οι Σαλπιγγίδης και Καραγκούνης, καλός στην άμυνα ο Σίλβα και ο Λέτο που πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.

Ads

Γράφει ο Βαγγέλης Καράμαλης από το sportdog image

Καλό ξεκίνημα, μοιρασμένες ευκαιρίες…

Ο Παναθηναϊκός όπως αναμενόταν παρουσιάστηκε με σύστημα 4-3-2-1, τον Ζιλμπέρτο Σίλβα στην άμυνα ως παρτενέρ του Βύντρα και τον Μάτος στα χαφ μαζί με τους Κατσουράνη και Σιμάο. Όσον αφορά την τριάδα της επίθεσης, αριστερά ξεκίνησε ο Καραγκούνης, δεξιά ο Σισέ και κορυφή ο Σαλπιγγίδης. Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και πίεσαν ψηλά από τα πρώτα λεπτά με στόχο να αιφνιδιάσουν την Ατλέτικο.

Ads

Μετά από τη συμπλήρωση όμως περίπου δέκα λεπτών, οι Ισπανοί ισορρόπησαν το ματς και δημιούργησαν μάλιστα και τις πρώτες καλές ευκαιρίες. Στο 18’ ο Σιμάο αν και δέχτηκε τη μπάλα αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, δεν μπόρεσε να σουτάρει όπως θα ήθελε, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γκαλίνοβιτς μπλόκαρε ένα καλό σουτ του Ραούλ Γκαρσία. Η απάντηση πάντως από το «τριφύλλι» δεν άργησε να έρθει, καθώς ο Σισέ που είχε περάσει πλέον στην κορυφή της επίθεσης, στο 21’ με δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ασένχο μπλόκαρε με ωραία εκτίναξη το καλό σουτ του Γάλλου.

Ο «Σάλπι» σκόραρε, ο Μάξι πανηγύρισε…

Ο Παναθηναϊκός στα επόμενα λεπτά συνέχισε να πιέζει και στο 33’ έφτασε μάλιστα και στο γκολ με τον Σαλπιγγίδη, το οποίο όμως ο διαιτητής ακύρωσε σωστά ως οφσάιντ. Αυτοί όμως που βρήκαν τελικά πρώτοι τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα ήταν οι Ισπανοί, καθώς στο 36’ ύστερα από λάθος του Μάτος στο κέντρο, ο Ραούλ Γκαρσία βρήκε πολύ ωραία τον Φορλάν έξω από την περιοχή, αυτός έδωσε αμέσως στον Μάξι Ροντρίγκεζ, ο οποίος με ιδανικό πλασέ άνοιξε το σκορ για την Ατλέτικο.

Το γκολ αυτό επηρέασε τους παίκτες του «τριφυλλιού», με αποτέλεσμα στα επόμενα λεπτά οι «ροχιμπλάνκος» να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο. Στο 44’ θα μπορούσαν μάλιστα να είχαν διπλασιάσει και τα τέρματά τους, όμως ο Γκαλίνοβιτς αντέδρασε σωστά στο δυνατό σουτ του Φορλάν.

Ιδανικό ξεκίνημα, γρήγορο μπλακ άουτ…

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με μία αλλαγή, καθώς ο Λέτο πέρασε στο παιχνίδι αντί Μάτος. Η κίνηση αυτή του Τεν Κάτε αποδείχθηκε… γούρικη για το «τριφύλλι», αφού στο 47’ ο Καραγκούνης που είχε περάσει στα χαφ, με μία εκπληκτική μπαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Σαλπιγγίδη με τον Ασένχο, ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο εκπληκτικό πλασέ του Μακεδόνα φορ που κατέληξε στα δίχτυα της Ατλέτικο για το 1-1. Το γρήγορο αυτό γκολ έδωσε νέο αέρα στους γηπεδούχους, οι οποίοι στα επόμενα λεπτά πίεσαν και έψαξαν άλλο ένα γκολ.

Ωστόσο, από το 50’ και μετά η Ατλέτικο ανέλαβε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι «ροχιμπλανκος» περιόρισαν τον ΠΑΟ στο μισό γήπεδο και πολύ γρήγορα κατάφεραν και πήραν ξανά προβάδισμα στο σκορ. Συγκεκριμένα στο 63’ ο Μάξι Ροντρίγκεζ με ένα εκπληκτικό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ο Σίλβα έδιωξε προσωρινά τη μπάλα, η οποία κατέληξε στον Φορλάν, ο οποίος με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 2-1. Στο 70’ όμως τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για το «τριφύλλι», αφού ο Αγκούερο ύστερα από λάθος του Σπυρόπουλου έφυγε στην αντεπίθεση και από πολύ πλάγια θέση με ωραίο σουτ έκανε το 3-1.

Άμεση αντίδραση, όχι όμως αρκετή…

Τα δύο γρήγορα γκολ πάγωσαν τον κόσμου του ΠΑΟ, όχι όμως και τους ποδοσφαιριστές του Τεν Κάτε, οι οποίοι αντέδρασαν αμέσως και στο 74’ μείωσαν σε 3-2 με ένα εξαιρετικό σουτ του Λέτο από πολύ δύσκολη θέση. Το γκολ αυτό ανέβασε την ψυχολογία των «πρασίνων», οι οποίοι στη συνέχεια πίεσαν σε όλο το γήπεδο και έψαξαν το τρίτο γκολ της ισοφάρισης.

Ο Χριστοδουλόπουλος μάλιστα, που είχε περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή στη θέση του Σιμάο, έφθασε μία ανάσα από το 3-3, όταν το σουτ που επιχείρησε στο 82’ από εξαιρετική θέση κόντραρε στους αμυντικούς και έφυγε κόρνερ. Ο ΠΑΟ συνέχισε να πιέζει μέχρι το τελικό σφύριγμα, έβαλε τη μπάλα μέσα στην περιοχή των Ισπανών, όμως δεν μπόρεσε και να σκοράρει.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μουν, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Σιμάο (79’ Χριστοδουλόπουλος), Μάτος (46’ Λέτο), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σισέ, Σαλπιγγίδης.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ρεσίνο): Ασένχο, Χάιτινχα, Α. Λόπεθ, Ουιφαλούσι, Χουανίτο, Ασουνσάο, Ρ. Γκαρθία (71’ Σαντάνα), Σιμάο, Μάξι (86’ Σιναμά-Πονγκόλ), Αγκουέρο (75’ Χουράδο), Φορλάν.