Μετά το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο στη σκοποβολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η Άννα Κορακάκη κατάφερε έναν νέο θρίαμβο σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ, κατά τα προκριματικά στα 10 μέτρα του αεροβόλου πιστολιού!

Ads

Η Άννα Κορακάκη κατέκτησε χθες το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου της Μπολόνια, στο σπορ πιστόλι από 25μ, ενώ σήμερα το πρωί έκανε πάλι το απίστευτο κι έγινε και παγκόσμια ρεκορντγούμαν, σημειώνοντας επίδοση 391/400, στα 10 μέτρα του αεροβόλου πιστολιού. Πρόκειται για την κατηγορία στην οποία η 20χρονη αθλήτρια κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο Ρίο.

«ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ!!!!!!!!!! Πριν από λίγο μετά το χθεσινό χρυσό μετάλλιο στο σπορ πιστόλι με επίδοση 391/300 η ΑΝΝΑ έκανε παγκόσμιο ρεκόρ!!!!! και κατετάγη 1η στον προκριματικό αγώνα του αεροβολου πιστολιού στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου στην Μπολόνια. Στις 5 ώρα Ελλάδος ο τελικός», έγραψε ο πατέρας και προπονητής της, Τάσος Κορακάκης, στην σελίδα του στο Facebook.

Μετά το παγκόσμιο ρεκόρ στα προκριματικά , η Άννα Κορακάκη πήρε τελικά το ασημένιο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι από 10μ. στον τελικό. 

Ads

Στον τελικό εμφανίστηκε από την αρχή δυνατή, ήταν σε όλους τους γύρους στην 1η θέση και μόνο στο τέλος κατάφερε η Μεξικάνα Αλεχάντρα Ζαβάλα Βελάσκεζ να έχει καλύτερες βολές και να ισοβαθμίσει μαζί της. Έτσι οι δύο σκοπεύτριες οδηγήθηκαν σε «σουτ-οφ», όπου η Βελάσκεζ κατάφερε να επικρατήσει με 9.8 έναντι 9.1 της Κορακάκη και να πάρει το χρυσό. Όμως η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης είχε ήδη καταφέρει να σημειώσει άλλο ένα παγκόσμιο ρεκόρ τελικού (201,0), καταρρίπτοντας το δικό της. Στην 3η θέση έμεινε η Κινέζα Μενγκξούε Ζανγκ, που είχε πάρει το χρυσό στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.