Η Εθνική Ελλάδας δεν κατάφερε να αποχαιρετίσει τα προκριματικά του Μουντιάλ με νίκη, αφού υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 στο ΟΑΚΑ απέναντι στο Κόσοβο.

Ads

Ανεξάρτητα με το αν θα παραμείνει ο Τζον Φαν’τ Σχιπ στην τεχνική ηγεσία ή όχι, είναι φανερό πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση, δείγμα της γενικότερης πτώσης και υποβάθμισης του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Διότι αν δεν μπορείς να νικήσεις (και στα δύο ματς) ομάδες όπως το Κόσοβο, προφανώς δεν μπορείς να έχεις φιλοδοξίες για κάτι περισσότερο.

Η τελευταία εικόνα της Εθνικής μας ήταν και πάλι προβληματική και αν εξαιρέσουμε το γκολ του Γιώργου Μασούρα, προϊόν ωραίας σέντρας του Πέλκα, η συνολική εμφάνιση δεν ήταν τέτοια που να δίνει το έναυσμα για αισιοδοξία στη συνέχεια, ενόψει προκριματικών για το Euro.

Ads

Με διάθεση να κάνει το παιχνίδι της, έχοντας την κατοχή της μπάλας, αλλά παρουσιάζοντας νωθρότητα μπήκε στην αναμέτρηση η Εθνική και οι πρώτες της επιθετικές προσπάθειες της έμειναν στη μέση. Μάλιστα, η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα, η οποία ήρθε από πλευράς Κοσόβου, με τον ταχύτατο Ρασίτσα να βρίσκει ανοιχτή την άμυνά μας, αλλά ο Γούτας «καθάρισε» τη φάση, διώχνοντας σε κόρνερ.

Η Εθνική απείλησε πραγματικά στο 10’, με τον Μπουχαλάκη να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο με εκτός περιοχής σουτ (με το δεξί), ενώ λίγο μετά η συνεργασία Μάνταλου με Ανδρούτσο θα μπορούσε να φέρει κάτι πολύ καλό, αλλά η σέντρα του δεύτερου ήταν κακή.

Σε εκείνο το διάστημα η κατοχή της μπάλας έφτασε στο 71%-29%, αλλά πρόκειται για τις περιπτώσεις, όπου οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια.

Στο 28’ το φάουλ του Τσιμίκα έφερε τη δεύτερη απειλή από την ελληνική μεριά, ενώ στο 33’ η Ελλάδα άγγιξε το γκολ από κεφαλιά του Δουβίκα μετά τη σέντρα του Τσιμίκα, που έστειλε την μπάλα λίγο έξω.

Αμέσως μετά ο Ρασίτσα ταλαιπώρησε ξανά την άμυνα της Εθνικής και το σουτ του έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Βλαχοδήμου.

Όσο έφτανε στην τελική του ευθεία το πρώτο μέρος, τόσο και ανέβαζε την πίεση της η Ελλάδα και η παρ’ ολίγον συνεργασία Πέλκα με Μασούρα (όπως και το σουτ του Τζαβέλλα λίγο μετά), μας έφερε κοντά στο να ανοίξουμε το σκορ.

Κάτι το οποίο έγινε στο 44’, όταν ο Πέλκας έκανε εξαιρετική σέντρα για τον Μασούρα που με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0.

Λίγο έλειψε στην επόμενη ευκαιρία της να βρει και το 2-0 η Ελλάδα και μάλιστα με τον ίδιο πρωταγωνιστή τον Μασούρα που αστόχησε εξ επαφής από σέντρα του Τσιμίκα.

Έπειτα από ένα κενό, η Ελλάδα άρχισε να γίνεται απειλητική. Έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες σε μικρό διάστημα και το πλήρωσε. Αφού στο 67’ δεν βρέθηκε κάποιος να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα στη σέντρα του Τσιμίκα και στο 74’ο Πέλκας νικήθηκε από τον Μούριτς, ήρθε η… τιμωρία.

Στο 77΄ο Ζέγκροβα έκανε τη σέντρα με αριστερό εσωτερικό φάλτσο στην πλάτη της άμυνας και ο Ραχμάνι μόνος από τη μικρή περιοχή με πλασέ με το αριστερό στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στο δεξί παράθυρο του Βλαχοδήμου για το 1-1.

Διαιτητής: Αλεξέι Κουλμπάκοφ (Λευκορωσία)
Βοηθοί: Ντμίτρι Ζιουκ, Όλεγκ Μασλιάνκα (Λευκορωσία)
4ος Διαιτητής: Τζμίτρι Τζιμιτργιέου (Λευκορωσία)
VAR: Σεργκέι Καράσεφ, Αλεξέι Λούνεφ (Ρωσία)

Ελλάδα (Τζον Φαν’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος, Χατζηδιάκος, Γούτας, Τζαβέλλας (80′ Παυλίδης), Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Μάνταλος, Πέλκας (80′ Βρουσάι), Μασούρας (86′ Λημνιός), Δουβίκας (66′ Τζόλης).

Κόσοβο (Πρίμοζ Γκλίχα): Μούριτς, Αλίτι, Σχάλα (70′ Χαλίμι), Φαζιλτζί, Ρασίτσα (80′ Σελμάνι), Ραχμάνι, Μπερίσα, Βοϊβόντα, Λοσάι (46′ Ζεγκρόβα), Μουρίκι, Ιντρίσι (86′ Καστράτι)