Ο Βόλος το έχει δείξει σε πολλά παιχνίδια πως δεν παραδίνεται εύκολα, όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ. Έτσι και σήμερα στη Νίκαια στο ματς που έριξε την αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Super League 1, παρόλο που έπαιζε με σημαντικές απουσίες, ισοφάρισε στο 85΄τον καλύτερο του Ιωνικό σε 1-1 και παραμένει ψηλά (4ος) στη βαθμολογία.

Ads

Οι Νικαιώτες ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα εκμεταλλευόμενοι τις απουσίες που είχαν οι Βολιώτες. Προηγήθηκαν στο 51ο λεπτό με τον Βαφέα από ένα κόρνερ, αλλά ο Βόλος τους «ξέρανε» στο 85ο λεπτό με τον Όρος. Ο Αργεντινός, στο ντεμπούτο του, σκόραρε από εκτέλεση φάουλ με τη μπάλα να χτυπά στον Ρομαό και να αλλάζει πορεία, ξεγελώντας τον Χουτεσιώτη που είχε πολύ καλές τοποθετήσεις και επεμβάσεις.

Γνωρίζοντας, τα αγωνιστικά προβλήματα που είχε ο Βόλος στα δύο άκρα της άμυνάς του, η επιλογή του Δημήτρη Σπανού ήταν προφανής. Ο προπονητής του Ιωνικού έδωσε εντολή οι επιθέσεις της ομάδας του να έχουν στόχο το δεξί άκρο της άμυνας του Βόλου. Ο Καμπράλ ήταν παίκτης που κατέληγε η μπάλα όταν ο Ιωνικός προσπαθούσε να επιτεθεί, και από εκείνον ξεκίνησαν οι περισσότερες απειλές για τον Βόλο.

Η επιλογή αυτή του Σπανού έδωσε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία στην ομάδα του και ρυθμό στο παιχνίδι. Μετά τα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Ιωνικός ήταν εμφανώς ανώτερος του Βόλου, με τον Καμπράλ να δημιουργεί ρήγματα στην άμυνα της αντιπάλου.

Ads

Από το 19ο λεπτό ο Ιωνικός ανέβασε την απόδοσή του, ο Καμπράλ έβρισκε τρόπο να δημιουργεί προβλήματα και άρχισε να δημιουργεί φάσεις. Μέχρι και το 24΄ είχε τρεις καλές στιγμές στην εστία του Ιωνικού, οι οποίες όμως πέρασαν χωρίς αποτέλεσμα.

Στον Βόλο αναζήτησαν τρόπο για να περιορίσουν τον Ιωνικό. Από τον πάγκο δόθηκε εντολή να ανέβουν οι γραμμές και να αρχίσει να πρεσάρει η ομάδα τους αμυντικούς και τους μέσους της ομάδας της Νίκαιας. Η εντολή αυτή απέδωσε «καρπούς» για τον Βόλο, ο οποίος άρχισε να δημιουργεί φάσεις.

Μάλιστα, αν και λιγότερες από τις απειλές που δημιούργησε ο Ιωνικός, ο Βόλος είχε καλύτερες στιγμές. Κορυφαία, αυτή στο 31ο λεπτό με τον Χουτεσιώτη να διώχνει εξαιρετικά το σουτ που έπιασε απευθείας από τη σέντρα του Νίνη.

Το ημίχρονο έληξε με τον Ιωνικό να έχει δύο καλές στιγμές στο τέλος του αγώνα με τον Κότνικ όμως να είναι σε καλή θέση και στις δύο φάσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε το σκηνικό. Ο Ιωνικός αναζήτησε περισσότερο το γκολ αλλά χρειάστηκε μια στημένη φάση για να σκοράρει. Στο 51ο λεπτο ο Βαφέας, μετά από κόρνερ του Αοσμάν σημείωσε το 1-0.

Ο Βόλος ήταν υποχρεωμένος να πιέσει και το έκανε. Ο Ιωνικός έδωσε χώρο, και οι Βολιώτες είχαν την κατοχή αλλά όμως όχι και τις φάσεις. Για την ακρίβεια οι φιλοξενούμενοι, βοηθημένοι και από τους παίκτες που πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθούσαν αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν απειλές στην εστία του Ιωνικού.

Ο χρόνος κυλούσε, με τον Βόλο να βρίσκει τελικά δίχτυα με μεγάλη δόση τύχης. Ο Όρος στο 85ο λεπτό εκτέλεσε απευθείας φάουλ, η μπάλα χτύπησε στον Ρομαό, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Ιωνικός Νίκαιας (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Βαφέας, Βαλεριάνος, Γκοτσούλιας, Ντάλσιο, Καμπράλ (82’ Κιάκκος), Αοσμάν (82 Μπάσα), Ματσούκας (53’ Μάναλης), Τουράμ

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Ρομέρο, Ρίνερ (83’ Τερεζιου), Γκρίλο, Μπαρτόλο, Νίνης (66’ Βοϊτκόφσκι), Τσοκάνης, Μπαριέντος, Ρεγκατέν, Ροσέρο (54’ Όρος), Φαν Βέερτ

Διαιτητής: Ευαγγέλου Άγγελος (Αθηνών)
Βοηθοί: Μεϊντανάς Ανδρέας (Αχαΐας), Παπαδάκης Μιχαήλ (Ηρακλείου)
4ος Διαιτητής: Ζαμπαλάς Σπυρίδων (Ηπείρου)
VAR: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)
AVAR: Απτόσογλού Ιορδάνης (Αθηνών)

Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής

image