Με οδηγό το πώς αγωνίστηκε κόντρα στον Ολυμπιακό θα παραταχθεί με αντίπαλο τη Λοκομοτίβ Μόσχας η ΑΕΚ, όπως έδειξε στην τελευταία προπόνηση ο Νίκος Κωστένογλου.

Ads

Στην τελευταία προπόνηση πριν τον αγώνα των δύο ομάδων για την 3η αγωνιστική του Europa League, ο Νίκος Κωστένογλου χρησιμοποίησε την ίδια τακτική με αυτή που είχε και στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ολυμπιακό.
 
Ωστόσο, υπάρχει και plan b με εσωτερικές αλλαγές, που αλλάζουν πολλά στη διάταξη της ΑΕΚ.

Αυτό συνέβη διότι η Λοκομοτίβ Μόσχας είναι μία φύσει επιθετική ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός, και ο Νίκος Κωστένογλου θέλει να έχει μία έξτρα αμυντική ασφάλεια.
 
Η δοκιμή χωρίστηκε σε δύο υποψήφια 4-3-3. Αρχικά έπαιξαν ο Κοντοές δεξί μπακ, ο Καράμπελας αριστερό μπακ και ο Μανωλάς με τον Κάλα στα στόπερ, ενώ αμυντικά χαφ ήταν ο Γκέντσογλου με τους Βάργκας και Λαγό δεξιά και αριστερά του αντίστοιχα. Στην επίθεση ο Μπερνς ήταν δεξιά, ο Χοσέ Κάρλος αριστερά και ο Μπελέκ στην κορυφή.
 
Το plan b έφερνε τον Βάργκας στο πλάι του Γκέντσογλου, με τον Χοσέ Κάρλος λίγο πιο μπροστά τους, ενώ ο Λαγός πήγε αριστερά στην επίθεση. Ωστόσο, επειδή στη συγκεκριμένη διάταξη, τα άκρα ήταν άδεια, οι Μπερνς και Λαγός είχαν εντολές να παίζουν πιο πίσω.