Επίθεση από οπαδούς του Ολυμπιακού δέχτηκε ο δημοσιογράφος Θανάσης Ασπρούλιας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι. Το επεισόδιο σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ ο αρχισυντάκτης της αθλητικής ιστοσελίδας SDNA.gr επέστρεφε από τη Γαλλία, όπου κάλυπτε το ευρωμπάσκετ, και η αποστολή του Ολυμπιακού αναχωρούσε για την Ξάνθη για τον προσεχή αγώνα με την τοπική ομάδα στο πλαίσιο της Super League.

Ads

Ομάδα οπαδών του Ολυμπιακού, όπως καταγγέλλεται στο SDNA, περικύκλωσε τον Θανάση Ασπρούλια και άρχισαν να τον βρίζουν και να τον απειλούν, ενώ κάποιος από τους οπαδούς τον χτύπησε κλοτσώντας τον στο πόδι. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα το επεισόδιο σημειώθηκε μπροστά στον Κώστα Καραπαπά, Διευθυντή Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο οποίος δεν παρενέβη. Το SDNA σημειώνει πως «ο Κώστας Καραπαπάς μπορεί να ελεγχθεί για ηθική αυτουργία εξαιτίας των όσων κατά καιρούς έχει γράψει στο Facebook εναντίον της ιστοσελίδας αλλά και άλλων μέσων που ασκούν κριτική στον Ολυμπιακό».

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Θανάσης Ασπρούλιας από οπαδό ομάδας εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε σήμερα το απόγευμα το μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου Θανάσης Ασπρούλιας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από οπαδό που έφερε διακριτικά μεγάλης ΠΑΕ. Ο συνάδελφος επέστρεφε από το Λιλ όπου κάλυπτε το Ευρωμπάσκετ και είχε την “ατυχία” να συναντηθεί με οπαδούς που βρέθηκαν εκείνη την ώρα στο αεροδρόμιο. Του επιτέθηκαν φραστικά και ένας εξ αυτών τον κλώτσησε, μάλιστα, στον αστράγαλό του.

Ads

Πρόκειται για μία ακόμη επίθεση που στόχο έχει να πλήξει την ελευθεροτυπία και να προκαλέσει τον εκφοβισμό στους εκπροσώπους του Τύπου. Προειδοποιούμε όλους αυτούς τους ανεγκέφαλους ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, όπως δεν το έχουμε κάνει και κατά το παρελθόν. Το επεισόδιο συνέβη μπροστά σε αρκετούς μάρτυρες και ως εκ τούτου ο ΠΣΑΤ καλεί τις αστυνομικές αρχές και άλλη αρμόδια αρχή να προχωρήσουν άμεσα στη διερεύνηση του ως άνω σοβαρού περιστατικού. Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ είναι στη διάθεση όλων αυτών για την παροχή κάθε δυνατής ενημέρωσης προς την κατεύθυνση της διαλεύκανσης της υπόθεσης».

* Φωτογραφία από το SDNA