Ποινική δίωξη για δωροδοκία και δωροληψία άσκησε σήμερα Πέμπτη ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς στον πρώην ποδοσφαιριστή της Βέροιας Γκιγέρμο Πέρεθ, ο οποίος γίνεται ο τέταρτος κατά σειρά που επιβεβαιώνει ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στη Βέροια και τον Ολυμπιακό που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 2013 ήταν «στημένος».

Ads

Σύμφωνα με το sdna.gr, ο Ισπανός επιβεβαίωσε στο ακέραιο και μέχρι τελείας τα όσα έχουν καταθέσει στον ανακριτή οι Νίκος Γεωργέας, Γιώργος Καλαϊτζίδης και Αλέξανδρος Καλογέρης.

«Είναι αλήθεια πως στο ημίχρονο του αγώνα ήρθαν και μας είπαν κάποια πράγματα», ανέφερε αρχικά ο Πέρεθ. «Εκείνη τη στιγμή δεν κατάλαβα εγώ γιατί δεν μιλούσα ακόμα ελληνικά. Έτσι βγήκα έξω και συνέχισα να αγωνίζομαι κανονικά. Μετά όμως μου είπαν άνθρωποι από την ομάδα και συγκεκριμένα ποδοσφαιριστές ότι το παιχνίδι δεν ήταν καθαρό, πως ήταν στημένο να χάσουμε. Επαναλαμβάνω, όμως, πως εκείνη τη στιγμή εγώ δεν είχα καταλάβει απολύτως τίποτα».

Σημειώνεται πως ο Ισπανός παίκτης είχε κληθεί σε απολογία ενώπιον του κ. Ανδρέαδη στις αρχές του Σεπτέμβρη. Τελικά, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες κι αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Ads

Ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης έχει ολοκληρώσει το έργο του κι αναμένεται ως τα τέλη του Οκτώβρη να παραδώσει τη δικογραφία στον εισαγγελέα εφετών ο οποίος και θα κάνει την πρότασή του για το ποιοι από τους κατηγορούμενους θα παραπεμφθούν σε δίκη.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης έφτασαν τους 35 κι αυτό θα είναι και το τελικό νούμερο που θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία.