Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 2-0 του ΟΦΗ στο «Γ.Καραϊσκάκης», στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής της Super league 1, αποδίδοντας ωραίο ποδόσφαιρο και έχοντας πολλές ευκαιρίες για ευρύτερο σκορ.

Ads

Με αυτή τη νίκη αύξησε τη διαφορά στο +13 από τον ΠΑΟΚ, μια εβδομάδα πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Ο Γκάρι έδειξε τον δρόμο προς την πέμπτη διαδοχική νίκη με γκολ στο 19’, ενώ την «κλείδωσε» το αυτογκόλ του Ντουρμισάι στο 89’, εξαιρετική εμφάνιση από τον τερματοφύλακα των Κρητικών Επασί.

Επιστροφή στο 4-2-3-1 για τον Ολυμπιακό. Ο Βατσλίκ ήταν κάτω από τα δοκάρια, Λαλά, Μπα, Σισέ και Κίτσος στην άμυνα. Ο Μπουχαλάκης είχε τον Εμβιλά στο πλευρό του, ενώ οι Ροντρίγκες, Καρβάλιο και Μασούρας συνέθεσαν τη μεσοεπιθετική τριπλέτα. Στην κορυφή ο Ελ Αραμπί.

Ads

Με 4-3-3 ο ΟΦΗ. Ο Επασί ήταν στο τέρμα, στην άμυνα -από τα δεξιά προς τα αριστερά- Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης και Κοροβέσης. Στο κέντρο Σελίμοβιτς, Στάικος και Μπουζούκης, ενώ στα «φτερά» βρέθηκαν Τσιλιανίδης και Φαν Ντάινεν, με τον Λάμπρου να κινείται στην κορυφή.

Οι προθέσεις του Ολυμπιακού φάνηκαν από νωρίς, όπως και οι αδυναμίες -λόγω των απουσιών- του ΟΦΗ. Οι Πειραιώτες μπήκαν φορτσάτοι στην αναμέτρηση και στρίμωξαν από νωρίς τους φιλοξενούμενους, χάνοντας την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 5’.

Από σέντρα του Λαλά στο δεύτερο δοκάρι, ο Μασούρας έκανε κοντρόλ, αλλά ο Επασί προστάτεψε την κλειστή του γωνία και γενικώς την εστία του. Στο 8’ ο Μπουχαλάκης λίγο έλειψε να βρει με κεφαλιά-πάσα τον Ελ Αραμπί, αλλά έκοψε η άμυνα του ΟΦΗ.

Παρόμοια φάση με του πέμπτου λεπτού, παρότι έγινε με την μπάλα κάτω αυτήν τη φορά, σημειώθηκε στο 10’. Ο Ελ Αραμπί έστρωσε στον Μπουχαλάκη, που άνοιξε με τη μια το παιχνίδι από το ημικύκλιο και ο Καρβάλιο νικήθηκε από τον Επασί.

Στο επόμενο λεπτό οι Πειραιώτες βρήκαν δίχτυα, αλλά όχι και το 1-0. Σε στατική φάση, με κόρνερ του Καρβάλιο από τα αριστερά, Σισέ και Ελ Αραμπί διεκδίκησαν την μπάλα, την οποία πήρε ο Ελ Αραμπί και νίκησε τον Επασί, αλλά ακούμπησε την μπάλα με το χέρι. Το οποίο διαπίστωσε ο Έκμπεργκ μέσω VAR.

Ο Ολυμπιακός είχε άλλες δύο καλές στιγμές, με σουτ του Μασούρα (16’) και «βόλεϊ» στην αντίπαλη περιοχή με Ελ Αραμπί και Εμβιλά (17’), με τον Γάλλο να μην προλαβαίνει να σουτάρει.

Τελικά οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να «εξαργυρωσουν» στο 19’ την ανωτερότητά τους. Ο Ελ Αραμπί, ο οποίος έκανε πολύ παιχνίδι έστρωσε από τα αριστερά για τον Γκάρι Ροντρίγκες, η μπάλα πέρασε από πολλά πόδια και ο άσος από το Πράσινο Ακρωτήρι νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα με συρτό σουτ για το 1-0.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε, ενώ ο ΟΦΗ δεν μπορούσε με τίποτα να ισορροπήσει την κατάσταση και να απειλήσει. Ο Βούρος λίγο έλειψε να σημειώσει αυτογκόλ (27’) στην προσπάθεια του Ελ Αραμπί, που είχε την τελευταία μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου (42’), πιάνοντας σουτ χωρίς ισορροπία σχεδόν από το ύψος του πέναλτι στο στρώσιμο του Καρβάλιο.

Το ίδιο καλός ήταν ο ρυθμός στο ξεκίνημα του β’ μέρους, με τους «ερυθρόλευκους» αφεντικό του αγώνα. Πάντως, ο ΟΦΗ είχε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα του β’ μέρους και ουσιαστικά απειλούσε πραγματικά για πρώτη φορά, με το σκαστό-άστοχο σουτ του Ντουρμισάι.

Αμέσως μετά σημειώθηκε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, με τον Γκάρι να φεύγει στην κόντρα, αλλά ο Επασί διάβασε ξανά καλά τη φάση, του έκλεισε το οπτικό πεδίο και τον νίκησε.

Στο 66’ ο Ελ Αραμπί με δυνατό σουτ λύγισε τον εξαιρετικό Επασί, αλλά ακυρώθηκε το γκολ μέσω VAR, καθώς είχε κάνει χέρι ο Μασούρας, ο οποίος υπό άλλες συνθήκες θα είχε πιστωθεί ασίστ.

Στο 70′ έγινε πολύ πιο απλή η αποστολή του Ολυμπιακού. Ο Γκάρι πέρασε τον Επασί και ο Γιαννούλης του τράβηξε τη φανέλα με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

Ο Μαρτίνς προσπάθησε κατευθείαν να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα και έβαλε άρον άρον τον Βαλμπουενά στο γήπεδο. Λίγο μετά, από τα πόδια του Γάλλου ξεκίνησε η καλύτερη φάση του Ολυμπιακού στην τελική ευθεία, πριν το 2-0. Αφού σέρβιρε για τον Σισέ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι (85’) του Επασί.

Συμμετοχή είχε πάντως και στο γκολ, αφού γέμισε στην καρδιά της περιοχής, ο Μπουχαλάκης πήγε για την κεφαλιά την οποία πήρε -για κακή του τύχη- ο Ντουρμισάι, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, γράφοντας το 2-0.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (83′ Βρουσάι), Μπα, Σισέ, Κίτσος, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Ροντρίγκες (72′ Βαλμπουενά), Καρβάλιο (90’+1′ Φαντιγκά), Μασούρας, Ελ Αραμπί

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σελίμοβιτς, Στάικος (61′ Καμάου), Μπουζούκης (80′ Λυμπεράκης), Τσιλιανίδης (46′ Ντουρμισάι), Φαν Ντάινεν (46′ Ουές), Λάμπρου (76′ Πασαλίδης)

Διαιτητής: Έκμπεργκ Αντρέας (Σουηδία)
Βοηθοί: Κούλουμ Μεχμέντ, Κλίβερ Φρέντρικ (Σουηδία)
4ος Διαιτητής: Γκορτσίλας Ευστάθιος (Μακεδονίας)
VAR: Στογιάνοφ Ιβάιλο (Βουλγαρία)
AVAR: Πετρόπουλος Τρύφωνας (Αρκαδίας)

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα