Για την 13η αγωνιστική της Super League, ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 3-0 του Εργοτέλη στο Φάληρο, χάρη σε τέρματα των Κάμπελ (3′), Ολαϊτάν (45+2′) και Ντομίνγκες. Ανησυχία για τον Μανιάτη, που αποχώρησε τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ads

Δίχως να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα, ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ του Εργοτέλη στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, για την 13η αγωνιστική της Super League.

“Χτυπώντας” στην αρχή και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι “ερυθρόλευκοι” πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 2-0 χάρη στα τέρματα των Κάμπελ (3′) και Ολαϊτάν (45+2′). Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 62′ ο Ντομίνγκες, που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του Τάκη Συνετόπουλου.

Με τους Ρομπέρτο, Τόρες, Αβραάμ, Μανωλά, Μπονγκ, Μανιάτη, Εντινγκά, Βάις, Κάμπελ, Ολαϊτάν και Σαβιόλα, σε διάταξη 4-4-1-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ, με τον Ισπανό τεχνικό να αφήνει εκτός αποστολής τους Σιόβα, Φουστέρ, Χολέμπας και Σαλίνο προκειμένου να ξεκουραστούν ενόψει της συνέχειας.

Ads

Από την πλευρά του ο Γιάννης Πετράκης προτίμησε ένα σύστημα 4-5-1 και τους Αθανασίου, Μεχία, Ρομάνο, Μπουχαλάκη, Διαμαντάκο, Τζανακάκη, Χαλκιαδάκη, Κοζορώνη, Πίτσο, Μπαντιμπανγκά και Σαρρή στο βασικό σχήμα του Εργοτέλη.

Οι Πειραιώτες πήραν τα ηνία του παιχνιδιού από το ξεκίνημα, με τον Κάμπελ να μετουσιώνει σε γκολ την πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία του αγώνα. Ο Εργοτέλης είχε πολλά πρόσωπα στην μεσαία γραμμή, δεν κλείστηκε αλλά δεν βρήκε και τον τρόπο να απειλήσει την εστία του Ρομπέρτο. Ο Μανιάτης έφυγε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο και ο Σάμαρης πήρε την θέση του στο 29′.

Ο Έλληνας διεθνής μέσος ήταν αυτός που δημιούργησε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού στην εκπνοή του ημιχρόνου, με σκόρερ τον Ολαϊτάν. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ντομίνγκες στο 62′, έχοντας αντικαταστήσει τον Βάις λίγα λεπτά νωρίτερα. MVP της αναμέτρησης ψηφίστηκε ο Τζόελ Κάμπελ.

Sport24.gr