Ο Ολυμπιακός σημείωσε τη μεγαλύτερη σε έκταση φετινή του νίκη, αφού διέλυσε με 5-1 τον Αστέρα Τρίπολης, για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής της Super League 1, κάνοντας ένα καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο, όπου μπήκαν και όλα τα γκολ.

Ads

Στους 65 βαθμούς έφτασε ο Ολυμπιακός (που παίζει με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη για φινάλε), παρέμεινε στους 35 ο Αστέρας που την τελευταία αγωνιστική ψάχνει νίκη στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ για να κλειδώσει τα playoffs ή απώλειες βαθμών των ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα.

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Βατσλίκ στην εστία με τους Βρουσάι, Σωκράτη, Μανωλά και Ρέαμπτσουκ στην άμυνα. Οι Εμβιλά, Μαντί Καμαρά στον άξονα, με τους Αγκιμπού Καμαρά, Καρβάλιο και Μασούρα στη μεσοεπιθετική τριάδα. Σε ρόλο σέντερ φορ ο Τικίνιο.

Ίδια διάταξη και από τον Μίλαν Ράσταβατς για τον Αστέρα Τρίπολης. Στο τέρμα ο Τσιφτσής, με τους Καρμόνα, Χριστόπουλο, Καρμόνα και Τασουλή στην τετράδα της άμυνας. Ο Μουνάφο με τον Βαλιέντε στα χαφ, ο Καπίγια δεκάρι και οι Κρέσπι, Σίτο στα εξτρέμ, με τον Μπενίτο σε ρόλο επιθετικού.

Ads

Ο Ολυμπιακός μπήκε με φόρα στο πρώτο ημίχρονο, με τον Αστέρα στα πρώτα λεπτά να παίζει κυρίως στις αντεπιθέσεις. Παρά την κατοχή και την πίεση των γηπεδούχων, όμως, η μεγάλη φάση δεν ήρθε και ο Αστέρας άρχισε να αναθαρρεί.

Στο 17’ ο Βατσλίκ άργησε πολύ, δεν απομάκρυνε και έκλεψε ο Μπενίτο, έπεσε μετά από ένα σπρώξιμο του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Ζήτησαν πέναλτι οι Αρκάδες, συνεχίστηκε το ματς από τον διαιτητή αλλά από το ριπλέι ήταν ξεκάθαρο πως υπήρχε παράβαση (υπάρχει ένα σπρώξιμο με το αριστερό χέρι, αλλά ο Παπαπέτρου ήταν κοντά στη φάση και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι).

Στο 20’ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μια τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Τικίνιο πήγε να σκοράρει με κεφαλιά σε κενή εστία, αλλά ο Τασουλής τελευταία στιγμή έδιωξε πάνω στη γραμμή. Στην συνέχεια ο Αστέρας άρχισε να παίρνει τα πάνω του, να κρατάει μπάλα στα πόδια του και να γίνεται επικίνδυνος.

Στο 38’ ο Μπενίτο έκανε ωραίο σουτ, με τον Βατσλίκ να διώχνει με δυσκολία. Ένα λεπτό αργότερα ο Βαλιέντε σκόραρε από κοντά, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε σωστά, γιατί ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 45’ οι γηπεδούχοι είχαν μια μεγάλη ευκαιρία για να βρουν ένα γκολ πριν το τέλος του ημιχρόνου, όταν ο Καρβάλιο έκανε ωραία προσπάθεια, μοίρασε στον Ελ Αραμπί και εκείνος με την σειρά του έσπασε στον αμαρκάριστο Εμβιλά που έκανε κάκιστο τελείωμα από το σημείο του πέναλτι.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με τον ίδιο ρυθμό στο δεύτερο μέρος, βρίσκοντας τρία τέρματα μέσα σε πέντε λεπτά. Στο 52ο λεπτό ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ύστερα από εκτέλεση κόρνερ πήδηξε ψηλότερα από όλους και άνοιξε το σκορ (1-0) για τον Ολυμπιακό.

Στο 54’ ο Μασούρας έφυγε σε μια αντεπίθεση διπλασιάζοντας τα τέρματα (2-0), για να ξαναχτυπήσει στο 57’ με κεφαλιά-ψαράκι για το 3-0.

Πριν από αυτά, πάντως, ο Αστέρας είχε φωνάξει για πέναλτι για χέρι του Βρουσάι στην περιοχή και ενώ ακόμη το ματς ήταν στο 0-0, κάτι που δεν φάνηκε στο ριπλέι με διαιτητή και VAR να συμφωνούν πως δεν υπήρχε παράβαση.

Στην συνέχεια οι Αρκάδες τα είχαν κάπως χάσει και προσπαθούσαν να πιέσουν με κάθε τρόπο. Ωστόσο δεν τα κατάφερναν, με τον Ολυμπιακό να μην «πατάει φρένο» και τον Μπουχαλάκη να κάνει το 4-0 στο 67ο λεπτό της αναμέτρησης.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα ήταν ασφυκτικά δύσκολα για τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος έκανε τα αδύνατα-δυνατά για να πετύχει κάποιο γκολ και το κατάφερε στο 74’ όταν ο Καρμόνα με προβολή από κοντά μείωσε σε 4-1.

Στην συνέχεια οι Αρκάδες άρχισαν να πιέζουν τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν κρατούσε μπάλα και έκανε λάθη, αλλά σε μια κόντρα βρήκε και πέμπτο γκολ. Το «κερασάκι στην τούρτα» το έβαλε ο Γκάρι Ροντρίγκες ο οποίος με ωραίο τελείωμα έκανε το 5-1, το οποίο παρέμεινε ως το φινάλε με τον Βατσλίκ να προσφέρει το highlight με την μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Σονί στο 90ο λεπτό.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (46′ Σισέ), Βρουσάι, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά (61′ Μπουχαλάκης), Μ. Καμαρά, Καρβάλιο, Α. Καμαρά (46′ Βαλμπουενά), Μασούρας (73′ Ροντρίγκες), Τικίνιο (35′ Ελ Αραμπί)

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς ): Τσιφτσής, Καρμόνα, Χριστόπουλος, Καστάνιο, Τασουλής, Μουνάφο, Βαλιέντε (80′ Ιγκλέσιας), Κρέσπι, Καπίγια (46′ Ριέρα), Σίτο (58′ Τιλίκα), Μπενίτο (68′ Σονι)

Διαιτητής: Παπαπέτρου Αναστάσιος (Αθηνών)
Βοηθοί: Μωϋσιάδης Βασίλειος (Γρεβενών), Θανασιάς Αθανάσιος (Ηπείρου)
4ος Διαιτητής: Γκάμαρης Ανδρέας (Αθηνών)
VAR: Τσακαλίδης Αλέξανδρος (Χαλκιδικής)
AVAR: Χριστακόγλου Γεώργιος (Χαλκιδικής)

Δείτε εδώ όλα τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις