Δύσκολος ο δρόμος των ελληνικών ομάδων για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, καθώς η κληρωτίδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έφερε απέναντι στον Ολυμπιακό κατά πάσα πιθανότητα την Παρτιζάν και απέναντι στην ΑΕΚ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ads

Ειδικότερα, στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League, ο πρωταθλητής Ελλάδας θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στην Παρτιζάν Βελιγραδίου και τη Μπουντούτσνοστ από το Μαυροβούνιο.

Οι πρωταθλητές Σερβίας έχουν το «πάνω χέρι» για την πρόκριση, καθώς επικράτησαν 2-0 στο πρώτο ματς, και πιθανότατα θα είναι αυτοί που θα υποδεχθούν τους «ερυθρόλευκους» στις 25 ή 26 Ιουλίου, με τη ρεβάνς να διεξάγεται στο «Γ. Καραϊσκάκης», 1 ή 2 Αυγούστου.

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η Ενωση θα υποδεχθεί τη ρωσική ομάδα στο ΟΑΚΑ, στις 25 ή 26 Ιουλίου, και μία εβδομάδα αργότερα (1 ή 2 Αυγούστου) θα ταξιδέψει στη Μόσχα.

Ads

Στο Europa League…

Για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει μια εκ των Καμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν και Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ από την Πολωνία. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στις 27 Ιουλίου στη Λεωφόρο και η ρεβάνς στις 3 Αυγούστου. Να σημειωθεί ότι Καμπάλα και Γιαγκελόνια ήρθαν ισόπαλες 1-1 στο πρώτο μεταξύ τους ματς στο Αζερμπαϊτζάν, άρα οι Πολωνοί έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.

Την Μακάμπι Τελ Αβίβ ή την KR Ρέικιαβικ από την Ισλανδία θα αντιμετωπίσει για την ίδια διοργάνωση ο Πανιώνιος, εφόσον βέβαια οριστικοποιήσει την πρόκρισή του επί της Γκόριτσα, την επόμενη εβδομάδα στη Σλοβενία. Η ισραηλινή ομάδα επικράτησε 3-1 εντός έδρας στο πρώτο ματς με την KR και λογικά θα είναι αυτή που θα φιλοξενήσει τους «κυανέρυθρους» στο πρώτο παιχνίδι, στις 27 Ιουλίου, με τη ρεβάνς να γίνεται στις 3 Αυγούστου στη Νέα Σμύρνη.

Τέλος ο ΠΑΟΚ φαίνεται πως έχει το ευκολότερο έργο σε αυτή την φάση, καθώς θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πρωτάρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις Ολιμπίκ Ντόνετσκ. Το πρώτο ματς θα γίνει στις 27 Ιουλίου στην Ουκρανία και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα (3/8) στην Τούμπα.