Ο Νίκος Μαχλάς ανακοίνωσε σε σαββατιάτικη έκτακτη συνέντευξη Τύπου ότι ο ΟΦΗ αποτελεί παρελθόν από το πρωτάθλημα της Super League. “Να φύγουμε από την σαπίλα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ads

O OΦΗ ακολουθεί το ίδιο μονοπάτι με τη Νίκη Βόλου, αποχωρώντας από το πρωτάθλημα. Ο πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ, Νίκος Μαχλάς, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου γνωστοποίησε τους λόγους που προχώρησε σε αυτή την απόφαση, κάνοντας λόγο για σαπίλα στο ποδόσφαιρο, από την οποία η ομάδα του φεύγει, ώστε να ξαναγίνει αυτή που όλοι θα χαίρονται να βλέπουν

“Μπορούμε να αποσυρθούμε ελεύθεροι. Η οικογένεια του ΟΦΗ να πάρει μόνη της τις αποφάσεις μας. Να φύγουμε από την σαπίλα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο για να μπορέσουμε να ξαναγίνουμε πάλι η ομάδα που όλοι θέλουμε και που όλοι χαίρονται και όχι να μας αντιμετωπίζουν σαν να μην πω τι”, είπε ο Νίκος Μαχλάς.

Αρχικά, ο πρόεδρος του ΟΦΗ είπε ότι “βλέπουμε νόμους να τηρούνται σε άλλες περιπτώσεις και σε άλλες όχι. Βλέπουμε να υπάρχουν αποφάσεις που θα έχουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Έπεσαν οι μάσκες στον πόλεμο κατά της ομάδας μας”, για να συνεχίσει σχετικά με τον αγώνα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα:

Ads

“Τελευταίο παράδειγμα ο ορισμός του αγώνα με τον ΠΑΣ. Είδαμε ότι με τον Ατρόμητο εκτέλεσαν αυτόματα την ποινή αφαίρεσης των 4 βαθμών και δεν όρισαν το παιχνίδι. Βλέπουμε ότι ακριβώς το ίδιο γεγονός, την Τετάρτη μετά το ματς με τον Πανθρακικό, δεν έγινε το ίδιο και δεν εκτέλεσαν το παιχνίδι. Είχα ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Λίγκας και μου είπε ότι το παίρνει πάνω του και ότι το ματς γίνεται κανονικά. Γιατί δεν έγινε το ίδιο και με τον Ατρόμητο;”.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Μαχλάς τόνισε: “Ο ΟΦΗ ήταν το εύκολο θύμα γιατί ήθελαν κάποιοι να έχουν μια άνετη παραμονή. Είδαμε αποφάσεις όπως με την ΕΠΟ να μην βγάζει δελτία σε 20χρονα παιδιά για να τελειώσουμε αξιοπρεπώς το πρωτάθλημα. Η διοίκηση έκανε έναν αγώνα ώστε να τελειώσει το πρωτάθλημα με αξιοπρέπεια και βλέπουμε μια απόφαση δικαστηρίου που ενώ έχει κερδηθεί για να γίνει το παιχνίδι και έπρεπε να επιστραφούν οι βαθμοί, το μόνο που έκαναν ήταν να γίνει το ματς και να μην επιστρέψουν το παιχνίδι”.

“Η ρήτρα της Nova με την Λίγκα να μην εκτελεστεί αλλά να εκτελεστεί η εξαθλίωση του ΟΦΗ. Φοβούνταν τον ΟΦΗ με 12 και 13 παίκτες. Είδαμε ανθρώπους να παίρνουν αποφάσεις που κατακρεούργησαν την ομάδα όλο αυτό το διάστημα. Η απόφαση που πήραμε, είναι να αποσυρθεί η ομάδα από το πρωτάθλημα. Είδαμε διαφορετική αντιμετώπιση και όλοι ξέρουμε ότι υπάρχει η κρίση αλλά δεν είναι η ίδια αντιμετώπιση. Μπορούμε να αποσυρθούμε ελεύθεροι. Η οικογένεια του ΟΦΗ να πάρει μόνη της τις αποφάσεις μας. Να φύγουμε από την σαπίλα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο για να μπορέσουμε να ξαναγίνουμε πάλι η ομάδα που όλοι θέλουμε και που όλοι χαίρονται και όχι να μας αντιμετωπίζουν σαν να μην πω τι”, είπε ακόμα ο Μαχλάς, ανακοινώνοντας την απόφασή για απόσυρση από το πρωτάθλημα.

“Τον ΟΦΗ δεν τον σκότωσαν αλλά ήθελαν να τον διασύρουν μόνο και μόνο υπάρχει η ρήτρα της Nova. Το μόνο που ήθελαν ήταν να μην χάσει η Λίγκα ένα ποσό της τάξης των 2,5 εκ. ευρώ και δεν είχαν υπολογίσει ότι αυτό θα τους κοστίσει. Τώρα και καλά ενδιαφέρθηκαν για τον ΟΦΗ. Είναι ντροπή για όλους τους, είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο”, δήλωσε στην συνέχεια και μετέπειτα έδωσε τις ευχαριστίες του:

“Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήταν δίπλα μας, τους προπονητές που έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Θέλαμε να παραμείνει ψηλά η ομάδα όμως τα τελευταία γεγονότα μας γυρνάνε πίσω. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου για την προσπάθεια που έκαναν ώστε να μην διασύρεται η ομάδα. Μάλλον ήταν πολύ ευάλωτη και δεν μπορούσαμε να την βλέπουμε έτσι. Θέλω πλέον να κοιτάξουμε το μέλλον της ομάδας. Ο ΟΦΗ έχει μέλλον, ιστορία και κανένας δεν μπορεί να τον συμπονεί. Η ομάδα αυτή είναι περήφανη και περήφανη θα μείνει”.

“Είναι μια δύσκολη στιγμή αλλά πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα, έχει κάνει υπερήφανους όλους τους Κρητικούς και θέλουμε να την δούμε ξανά περήφανη. Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι, έχουμε κάνει λάθη και εμείς. Όμως μας διέλυσαν οι καταστάσεις και τα κέντρα αποφάσεων. Για εμένα ήταν προαποφασισμένο. Είδαμε να ενεργοποιούνται ποινές για λίγες ώρες. Είδαμε νόμους όπως με την προσωρινή διαταγή. Μας υποχρέωσαν να αποσυρθούμε ενώ πέρυσι ο Άρης έπαιζε όλη την χρονιά με την προσωρινή διαταγή. Εκτελούν τις ποινές με το άψε σβήσε. Είναι κρίμα που φεύγει η ομάδα από το πρωτάθλημα αλλά από την άλλη βλέπουμε με ικανοποίηση γιατί αποχωρεί μια ομάδα από ένα άθλιο ποδόσφαιρο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες και τον κόσμο της ομάδας γιατί ο κόσμος είναι η δύναμη και η ψυχή του”, κατέληξε ο Νίκος Μαχλάς.

Απαντήσεις σε ερωτήσεις που του έγιναν…

Μαχλάς: “Είμαστε ομάδα του λαού όπου ο καθένας γνωρίζει τι συμβαίνει όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν έτσι από την στιγμή που δεν έχουμε οικονομικούς πόρους. Όμως δεν είναι αιτία για να μας φέρονται απαξιωτικά. Είναι απάνθρωπο και άσχημο να γίνονται αυτά τα πράγματα. Οι αιτίες για το ότι η ομάδα έχει φτάσει η ομάδα μέχρι εδώ είναι αρκετές και μεγάλες. Αλλά νομίζω ότι μαθαίνουμε από τα λάθη μας”.

Μαχλάς: “Δεν έψαξαν ποτέ άλλη ομάδα. Ότι έγινε, είναι στοχευμένο. Ήταν προμελετημένο να ρίξουν τον ΟΦΗ. Ήθελαν να μας τελειώσουν και να ισοπεδώσουν. Από τα συρτάρια της ΕΠΟ βγήκαν όλες οι ενεργοποιήσεις για τον ΟΦΗ. Που ήταν οι ενεργοποιήσεις όλων των άλλων ομάδων;”.

Μαχλάς: “Αν θέλουμε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο, πρέπει να φτιάξουμε ένα ποδόσφαιρο που θα χαρακτηρίζεται από την ισονομία. Έχουμε προσφέρει πάρα πολλά για να μας φέρονται με αυτόν τον τρόπο. Ακόμα και με αυτές τις καταστάσεις, η ομάδα ήταν τέταρτη στα εισιτήρια στο ελληνικό πρωτάθλημα”.

Μαχλάς: “Δεν φοβόμαστε τίποτα και όταν παίρνουμε μια απόφαση που στο σύνολο της είναι αποδεκτή, το Δ.Σ. είναι σύσσωμο. Η εξαθλίωση που έζησαν όλοι ήταν κάτι το απάνθρωπο και βλέπουμε ότι έπεσαν και οι τελευταίες μάσκες με την χθεσινή απόφαση. Σκοπός του Δ.Σ. ήταν να παραμείνουμε στο πρωτάθλημα αλλά με αξιοπρέπεια. Δεν το δέχτηκαμε, νιώσαμε την απαξίωση όλο αυτό το διάστημα”.

Μαχλάς: “Δεν νομίζω ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο μπορείς να επενδύεις. Χρειάζεται να έχεις αγάπη και μεράκι. Πρέπει να αναλάβεις μια ευθύνη και όταν χρειαστεί να βάλεις το χέρι στην τσέπη. Δεν είναι θέμα επενδυτή. Ο επενδυτής επενδύει για να βγάλει. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι δύσκολο όμως στον ΟΦΗ είναι εφικτό να γίνει. Υπάρχει ένα αθλητικό κέντρο – κόσμημα, υπάρχει ένα γήπεδο που μπορεί να αξιοποιηθεί. Άρα, πρέπει να βρεθεί ο σωστός άνθρωπος για να τρέξει την κατάλληλη κατάσταση”.

Μαχλάς: “Όταν η ομάδα έχει δυναμική και ιστορία τότε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Μέσα από τις εκ των έσω κόντρες, θα φανεί ότι η ομάδα έχει μέλλον. Είναι δύσκολη η κατάσταση όμως από την άλλη μεριά αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η ομάδα πρέπει να προχωρήσει με έναν άνθρωπο. Όχι πολυμετοχικότητα ή ανθρώπους διαχειριστές. Αυτή η ομάδα δεν χρειάζεται διαχειριστές. Χρειάζεται έναν επενδυτή. Αυτό έγινε και με την ΑΕΚ. Υπάρχει και το παράδειγμα της ΑΕΚ. Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν άνθρωποι που θα αναλάβουν την ομάδα. Μέσα από τα λάθη που έχουμε παραδειγματιστεί και από την στιγμή που δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι, τότε μπορούν να γίνουν λάθη από όλους”.

Μαχλάς: “Ο χρόνος θα δείξει ποια θα είναι η επόμενη μέρα. Όποιος και αν είναι αυτός ο άνθρωπος, πρέπει να πάρει πάνω του την ευθύνη και να καθοδηγήσει τους υπόλοιπους. Δεν είναι θέμα να ασχοληθούμε με ονόματα. Σημασία έχει ότι πρέπει να δρομολογηθούν οι εξελίξεις. Και τα ονόματα δεν παίζουν ρόλο. Όποιος και αν είναι αυτός, θα πρέπει να αναλάβει ευθύνη”.

Μαχλάς: “Για το μέλλον των ποδοσφαιριστών: Αυτούς τους παίκτες δεν θα τους αφήσω. Και το επόμενο διάστημα θα κάνω ότι μπορώ για να πάρουν κάποια χρήματα. Το θέμα είναι πως θα δρομολογηθεί η επόμενη μέρα. Όταν λέμε οι “επόμενες ημέρες” δεν είναι κάτι αόριστο”.

Πηγή: Sport24.gr