Μεγάλη ημέρα για την πόλη του Λίβερπουλ, για τα εκατομμύρια φίλων της ομάδας σε όλο τον πλανήτη, αλλά και συγκλονιστικές στιγμές για τον Κώστα Τσιμίκα, καθώς η δική του εύστοχη εκτέλεση στο κρισιμότερο πέναλτι, έστεψε Κυπελλούχο Αγγλίας την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Σε μία από τις μεγαλύτερες στιγμές Έλληνα ποδοσφαιριστή στο εξωτερικό, ο Κώστας Τσιμίκας έσπρωξε το Κύπελλο Αγγλίας στην αγκαλιά της Λίβερπουλ!

Ads

image
Κυπελλούχοι για 8η φορά στην ιστορία τους οι “reds”, πέμπτος χαμένος τελικός FA Cup την τελευταία εξαετία για τους Λονδρέζους.

Μετά την κατάκτηση του League Cup στα τέλη Φλεβάρη η Λίβερπουλ κατέκτησε και το Κύπελλο Αγγλίας, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αφού επιβλήθηκε ξανά της Τσέλσι στα πέναλτι με 6-5 (0-0 η κανονική διάρκεια του αγώνα και η ημίωρη παράταση) με ήρωα όμως αυτή τη φορά έναν Έλληνα.

Αυτό ήταν το δεύτερο τρόπαιο της σεζόν για τους ρεντς και το πρώτο τους Κύπελλο Αγγλίας μετά από 16 χρόνια, με την αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ να μένει έτσι ζωντανή στο όνειρο της κατάκτησης του κουαντράπλ (τέσσερις τίτλους στην ίδια σεζόν) και να παίρνει ψυχολογία ενόψει του τελικού του Champions League της 28ης Μαΐου απέναντι στην Ρέαλ, που θα κυνηγήσει το 7ο τρόπαιο της ιστορίας της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Ads

Το ματς μπορεί να μην είχε γκολ στην κανονική διάρκεια και στην τριαντάλεπτη παράταση, ωστόσο ήταν συναρπαστικός, θεαματικός με εκατέρωθεν μεγάλες ευκαιρίες, δοκάρια κλπ. 

Στη διαδικασία των πέναλτι ο Αθπιλικουέτα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στη δεύτερη λονδρέζικη εκτέλεση, με τη Λίβερπουλ να έχει 4/4 και να φτάνει στο τελευταίο πέναλτι με τον Μανέ. Ωστόσο, ο Σενεγαλέζος είδε τον συμπατριώτη του, Μεντί να αποκρούει, με αποτέλεσμα να περάσουμε στον… «ξαφνικό θάνατο» με σκορ 4-4.

Μετά από ευστοχίες των Ζιγιέκ και Ζότα, ο Άλισον απέκρουσε την εκτέλεση του Μάουντ, με τον επόμενο να είναι ο Κώστας Τσιμίκας, που είχε αντικαταστήσει τον Ρόμπερτσον στην παράταση. Ο Έλληνας μπακ ευστόχησε, στέλνοντας στην αντίθετη γωνία τον αντίπαλο τερματοφύλακα και κρίνοντας τον τίτλο!

Τσέλσι (Τ. Τούχελ): Μεντί, Ρίντιγκερ, Τιάγκο Σίλβα, Τσαλόμπα (106’ Αθπιλικουέτα), Αλόνσο, Κόβασιτς (66’ Καντέ), Ζορζίνιο, Τζέιμς, Μάουντ, Πούλισιτς (106’ Λόφτους-Τσικ, 119’ Μπάρκλεϊ), Λουκάκου (85’ Ζιγιέκ)

Λίβερπουλ (Γ. Κλοπ): Άλισον, Ρόμπερτσον (111’ Τσιμίκας), Φαν Ντάικ (91’ Μάτιπ), Κονατέ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κεϊτά (74’ Μίλνερ), Χέντερσον, Τιάγκο, Σαλάχ (33’ Ζότα), Μανέ, Ντίας (98’ Φιρμίνο)