Το δίδυμο Μίσσα – Σκουρτόπουλου συνεχίζει στην εθνική ομάδα μπάσκετ, αλλά με διαφορετικούς ρόλους. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος θα είναι ο πλέον ο προπονητής της «γαλανόλευκης» και ο Τάκης Μίσσας θα αναλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή. 

Ads

Η εν λόγω απόφαση πάρθηκε στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΚ. Τα μέλη της Ομοσπονδίας συμφώνησαν ότι αυτή είναι η ιδανικότερη λύση στην παρούσα χρονική περίοδο και το μόνο που απομένει είναι να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

O Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης, επιβεβαίωσε, μιλώντας στον «Sport24 Radio 103.3» την είδηση, σημειώνοντας: πως «παραμένει η τεχνική ηγεσία, γιατί πρέπει να υπάρχει συνέχεια στην Εθνική Ομάδα».

Στο δρόμο για το παγκόσμιο

Η «γαλανόλευκη» με τον Θανάση Σκουρτόπουλο στον πάγκο θα πορευτεί στους προκριματικούς του παγκοσμίου κυπέλλου, που ξεκινούν τον προσεχή Νοέμβριο. Η Ελλάδα βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με Μεγάλη Βρετανία, Ισραήλ και Εσθονία με το σύστημα της FIBA να υπαγορεύει πως από κάθε όμιλο προκρίνονται οι τρεις πρώτες ομάδες. 

Ads

Σκουρτόπουλος: Μεγάλη τιμή και ευθύνη

«Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη να κάθομαι στον πάγκο της εθνικής ομάδας. Όλοι πρέπει α δουλέψουμε σκληρά ώστε να φέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και να οδηγήσουμε την εθνική ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται», δήλωσε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στην gazzetta.gr