Του έχει πάρει για τα καλά τον αέρα! Ο τρομερός ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε και πάλι τον ΠΑΟ με 1-0 και μετράει πλέον τέσσερις σερί επιτυχίες σε βάρος των πράσινων, μετά τις περσινές τρεις νίκες σε διάστημα 17 ημερών (δύο για το κύπελλο και μία για το πρωτάθλημα).

Ads

Έτσι ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έκανε το 2χ2 στο πρωτάθλημα, μετά το θριαμβευτικό του πέρασμα την 1η αγωνιστική από την Τούμπα και το 1-0 επί του ΠΑΟΚ.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στην καλή εμφάνιση και εμφατική νίκη της πρεμιέρας, δικαιώνοντας όσους πιστεύουν πως θέλει πολύ υπομονή και χρόνο για να φανεί η δουλειά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Για τη Super League πάντως η νίκη του ΠΑΣ είναι εξαιρετικό νέο, καθώς όσο δυναμώνουν οι λεγόμενοι «μικροί» και αντιμετωπίσουν στα ίσια τους «μεγάλους», τόσο πιο αξιόπιστο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα θα έχουμε.

Ads

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα από την πρεμιέρα και επεδίωξε να πιάσει στον ύπνο τον αντίπαλό του.

Κέρδισε διαδοχικά κόρνερ, στο 2’ και στο 3’ τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα, ωστόσο κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό, όταν από ωραία ενέργεια-ασίστ του Περέα και ακόμα ωραιότερη εκτέλεση του Γκαρντάβσκι, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα του Διούδη, για το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε να παίρνει τον έλεγχο μετά το γκολ, αντέδρασε μεν ψύχραιμα, αλλά δεν μπόρεσε να «διασπάσει» την καλά οργανωμένη αντίπαλη άμυνα, έχοντας κακές μεταβιβάσεις και όχι γρήγορο τέμπο στο παιχνίδι του.

Μια προσπάθεια του Καρλίτος στο 7’ ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μέχρι την επόμενη αξιόλογη φάση της, με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα και την άστοχη κεφαλιά του Σάρλια.

Δείγμα της καλής δουλειάς του «Άγιαξ της Ηπείρου», ο οποίος κράτησε μάλλον άνετα το υπέρ του προβάδισμα, έχοντας παράλληλα τον διεθνή Σάλιακα να αποδιοργανώνει τον Βιτάλ και τον Περέα να ταλαιπωρεί τον Σάρλια σε όλο αυτό το διάστημα.

Η καλύτερη προσπάθεια από πλευράς «πράσινων» καταγράφηκε στο 42ο λεπτό, όταν από συνδυαστικό ποδόσφαιρο ανάμεσα σε Μαουρίσιο, Βιτάλ και Χουάνκαρ, ο τελευταίος σέντραρε από αριστερά αλλά ο Αϊτόρ απέτυχε να κάνει το 1-1.

Μεγαλύτερο πλήγμα για τον ΠΑΣ ήταν μάλλον η αποχώρηση του «εξαφανισμένου» μεν, αλλά πάντοτε πολύτιμου Κόντε, που τραυματίστηκε.

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κλείνουν τους διαδρόμους, αλλά να μην μπορούν να κρατήσουν την μπάλα και ο Παναθηναϊκός πίεσε ψηλά, χωρίς ωστόσο να κάνει φάση για γκολ, με εξαίρεση μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λούντκβιστ στο 54ο λεπτό.

Βλέποντας το αυτό ο Γιοβάνοβιτς στο 56’ έριξε στο παιχνίδι τον Ιωαννίδη αντί του Λούντκβιστ, παίζοντας με δίδυμο στην επίθεση τον νεοεισελθόντα και τον Καρλίτος, με τον δεύτερο να παίζει λίγο πίσω από τον συμπαίκτη του.

Τρία λεπτά μετά, ο διαιτητής Παπαδόπουλος καταλόγισε πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ, αλλά με την χρήση VAR το πήρε πίσω, θεωρώντας το χέρι του Αϊτόρ στήριξης, στην προσπάθεια του Πίρσμαν.

Ο ρυθμός κόπηκε, ακολούθησαν νέες αλλαγές με τον Γιοβάνοβιτς να χρησιμοποιεί ότι είχε στην διάθεσή του σε μεσοεπιθετικό επίπεδο και την ομάδα του Ηρακλή Μεταξά να κρατάει το 1-0, εκμεταλλευόμενη και τον εκνευρισμό που έβγαζε ο αντίπαλος όσο περνούσε η ώρα.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Σνάιντερ, Καραχάλιος (70’ Σιόντης), Ντομίνγκεθ, Γκαρντάβσκι, Περέα, Κόντε (42’ Μορέιρα, 86’ Μιλιντσεάνου)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Σάρλια, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Μαουρίσιο (70’ Βιγιαφάνιες), Ρούμπεν Πέρεθ, Αϊτόρ (70’ Παλάσιος), Λούντκβιστ (56’ Ιωαννίδης), Βιτάλ (79’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος (79’ Μακέντα)

Διαιτητής: Παπαδόπουλος Ιωάννης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Μεϊντάνας Ανδρέας (Αχαΐας), Χριστακόγλου Γεώργιος (Χαλκιδικής)
4ος Διαιτητής: Γρατσάνης Ευάγγελος (Τρικάλων)
VAR: Τζήλος Αθανάσιος (Λάρισας)
AVAR: Καραντώνης Δημήτριος (Ημαθίας)