Στη λύση του Πάουλο Μπέντο κατέληξε ο Ολυμπιακός. Μετά το «ναυάγιο» με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, λόγω των γνωστών αντιδράσεων από τον κόσμο, η διοίκηση αποφάσισε να δώσει τα ηνία της ομάδας στον 47χρονο Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος εκτός απρόοπτου θα ανακοινωθεί άμεσα και θα παρουσιαστεί επίσημα στον Τύπο. 

Ads

Σύμφωνα με Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Μπέντο ήρθε στην Αθήνα κι αφού συζήτησε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη αποδέχτηκε την πρόταση του πειραϊκού συλλόγου και θα προσπαθήσει να οδηγήσει την ομάδα στους ομίλους του Europa League και στην κατάκτηση των εγχώριων τίτλων. 

Όπως επιβεβαιώνεται από την ΠΑΕ ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού θα φέρει μαζί του άλλους τέσσερις συνεργάτες. 

Ο Μπέντο διετέλεσε στο παρελθόν ομοσπονδιακός προπονητής της Πορτογαλίας και συγκεκριμένα την τετραετία 2010-2014, όταν και παρέδωσε στον Φερνάντο Σάντος. Τον περασμένο Μάιο ανέλαβε την βραζιλιάνικη Κρουζέιρο, από την οποία απολύθηκε το καλοκαίρι του ίδιου έτους. 

Ads

Ο Μπέντο θα γίνει ο 4ος προπονητής από την χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου που θα αναβάλει τον Ολυμπιακό την τελευταία τριετία, μετά τους Λεονάρντο Ζαρντίμ, Βίτορ Περέιρα και Μάρκο Σίλβα.