Με αμφισβητούμενο πέναλτι του Λίνο και γκολ του Αθανασιάδη, ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 την ΑΕΚ και προκρίθηκε στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο.

Ads
Ένα φαλτσοσφύριγμα του Γιάχου έδωσε τη δυνατότητα στον Λίνο να ανοίξει το σκορ και συνάμα το δρόμο προς την πρόκριση για τον Δικέφαλο του Βορρά. Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς ανώτεροι και κυρίαρχοι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και το… δώρο του διαιτητή από την Χίο δεν ξέρουμε αν ήταν και απαραίτητο.
 
Το σκηνικό δεν άλλαξε στη συνέχεια, αφού οι “κιτρινόμαυροι” ναι μεν αφυπνίστηκαν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν άσκησαν πίεση και δεν δημιούργησαν φάσεις, που ανησυχήσουν τον Γλύκο και την άμυνά του.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης (54′) ήρθε ο Αθανασιάδης να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Αραμπατζή για δεύτερη φορά εκμεταλλευόμενος το λάθος του Μπέλεκ που δεν έδιωξε και έτσι οι ελπίδες της Ένωσης για κάτι καλύτερο εξανεμίστηκαν.
 
Οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι, έχοντας προβάδισμα δύο γκολ, έπαιξαν παιχνίδι τακτικής, δίνοντας χώρο στους φιλοξενούμενους και ροκάνιζαν τον χρόνο μέχρι το τέλος. Οι “κιτρινόμαυροι” δημιούργησαν κάποιες φάσεις, αλλά δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο.
 
Πλέον, ο ΠΑΟΚ που πήρε δίκαια την πρόκριση (παρά το πέναλτι υπέρ του) θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον Ατρόμητο στην Τούμπα σε μονό αγώνα, ενώ αν περάσει, στα ημιτελικά θα βρει απέναντί του τον Αστέρα Τρίπολη ή την Κέρκυρα, όπου θα δώσει διπλούς αγώνες.

Ταυτότητα αγώνα

 
Γήπεδο: Τούμπα
Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος (Χίου)
Α’ Βοηθός: Χρήστος Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)
Β’ Βοηθός: Πολυχρόνης Κωστάρας (Αιτωλοακαρνανίας)
4ος Διαιτητής: Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Παρατηρητής: Γεώργιος Μπίκας (Χαλκιδικής)

Ads

Οι συνθέσεις των ομάδων
 
ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Γλύκος, Έτο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Σταφυλλίδης, Γκαρσία, Λαζάρ (80′ Μπαλάφας), Φωτάκης (85′ Ίβιτς), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Λίνο (89′ Ρομπέρ).
 
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Κοντοές, Κάλα, Καράμπελας, Γεωργέας, Μάκος (30′ Καφές), Γκερέιρο (62′ Χοσέ Κάρλος), Σιαλμάς, Μπέλεκ, Λεονάρντο (46′ Λυμπερόπουλος).
 
Σκόρερ: 33′ Λίνο (πεν.), 54′ Αθανασιάδης
Κίτρινες κάρτες: 25′ Αθανασιάδης, 83′ Σαλπιγγίδης / 82′ Χοσέ Κάρλος
 

Ανασκόπηση

 
Όπως στα περισσότερα παιχνίδια ανάμεσα στους Δικεφάλους έτσι και σ’ αυτό, ο ρυθμός ήταν πολύ καλός από τα πρώτα λεπτά και φυσικά δεν έλειπε το πάθος και η ένταση. Ο ΠΑΟΚ είχε μια ελαφρά κυριαρχία ως γηπεδούχος, όμως γενικότερα και οι δύο ομάδες έπαιζαν ανοιχτό παιχνίδι.
 
Οι φάσεις δεν άργησαν να έρθουν και η πρώτη ήταν για τον Δικέφαλο του Βορρά, όταν ο Λίνο σούταρε από καλή θέση εντός περιοχής και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ, όμως δεν τα κατάφερε και μπορούμε να πούμε πως αυτή η φάση, αφύπνισε τους παίκτες του Νίκου Κωστένογλου.
 
Δώρο Γιάχου, εκτέλεση Λίνο (1-0)
 
Και ενώ το παιχνίδι είχε ισορροπήσει, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Λαζάρ έπεσε στη μεγάλη περιοχή έπειτα από επαφή με τον Κάλα. Η απόφαση του Γιάχου ήταν πέρα για πέρα λανθασμένη, αφού δεν υπήρχε κάτι αντικανονικό, όμως αυτό έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να ανοίξει το σκορ. Ο Λίνο σημάδεψε σωστά, ο Αραμπατζής δεν τα κατάφερε και το 1-0 ήταν γεγονός. Η Τούμπα πήρε φωτιά…
 
Στη συνέχεια, οι παίκτες της Ένωσης προσπάθησαν να αντιδράσουν, βγήκαν δειλά δειλά προς την εστία του Γλύκου, όμως δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν μια καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσουν. Έτσι, το 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ ήταν το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Στο μεταξύ, η ΑΕΚ είχε πρόβλημα με τον Μάκο να αποχωρεί και τη θέση του να παίρνει ο Καφές.
 
Στην επανάληψη, ο Νίκος Κωστένογλου πόνταρε στην εμπειρία του Νίκου Λυμπερόπουλου και τον έβαλε στο παιχνίδι αντί του Λεονάρντο, προσπαθώντας να δυναμώσει την επιθετική του γραμμή. Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ όχι μόνο δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, αλλά βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο.
 
Αθανασι-Άδης για την ΑΕΚ (2-0)
 
Λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, ο Αθανασιάδης έγινε κάτοχος της μπάλας στην μικρή περιοχή έπειτα από κόρνερ και δίχως δεύτερη σκέψη την έστειλε στα δίχτυα του Αραμπατζή, γράφοντας το 2-0. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει ο Μπέλεκ, που δεν έδιωξε την μπάλα με το κεφάλι.
Από κει και πέρα, όλα ήταν διαφορετικά. Τα λεπτά περνούσαν με τον ΠΑΟΚ να δίνει χώρους στους φιλοξενούμενους και να προσπαθεί να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Οι “κιτρινόμαυροι” είχαν πλέον πάρει κεφάλι και πατούσαν συχνά πυκνά την αντίπαλη περιοχή, όμως δεν κατάφερναν να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ.
 
Στο 78′ ο Λυμπερόπουλος λίγο έλειψε να πετύχει το γκολ της σεζόν, όταν κοντρόλαρε την μπάλα έξω από την περιοχή και έκανε αμέσως ένα δυνατό ευθύβολο σουτ, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ και το 2-0 παρέμενε. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση για τους “8” του Κυπέλλου, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο.
 

Που κρίθηκε το ματς

 
Στην λανθασμένη απόφαση του Γιάχου, να δώσει πέναλτι σε μια απλή επαφή του Κάλα με τον Λαζάρ εντός περιοχής. Ο Λίνο το έκανε γκολ και ο δρόμος προς την πρόκριση για τον ΠΑΟΚ άνοιξε. Σίγουρα, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά από την ΑΕΚ, όμως το 1-0 ήρθε από πέναλτι, που δεν υπήρχε. Άλλο το ένα (αν ήταν πέναλτι) και άλλο το άλλο (αν άξιζε ο ΠΑΟΚ την πρόκριση)!
 

Το φιλμ της αναμέτρησης

 
14′ Aπό πολύ καλή θέση το σουτ του Λίνο, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
 
29′ Σουτ του Φωτάκη για τον ΠΑΟΚ και μπλοκάρει ο Αραμπατζής.
 
32′ ΠΕΝΑΛΤΙ για τον ΠΑΟΚ! Ο Λαζάρ έπεσε στην περιοχή έπειτα από μαρκάρισμα του Κάλα και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Όπως φάνηκε, δεν υπήρχε κάτι και κακώς ο Γιάχος έδειξε την άσπρη βούλα.
 
33′ ΓΚΟΟΟΛΛΛ για τον ΠΑΟΚ με τον Λίνο (1-0)! Ο Βραζιλιάνος σημάδεψε στη δεξιά γωνία και νίκησε τον Αραμπατζή, κάνοντας το 1-0.
 
35′ Άστοχο σουτ του Κάλα για την ΑΕΚ.
 
52′ Άστοχο σουτ του Τσιρίλο για τον ΠΑΟΚ.
 
54′ ΓΚΟΟΟΛΛΛ για τον ΠΑΟΚ με τον Αθανασιάδη (2-0)! Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία, ο Αθανασιάδης με κοντινή προβολή σκόραρε για το 2-0!
 
72′ Σουτ του Λυμπερόπουλου για την ΑΕΚ και μπλοκάρει ο Γλύκος.
 
75΄Σουτ του Χοσέ Κάρλος για την ΑΕΚ και μπλοκάρει ο Γλύκος.
 
77′ Άστοχο σουτ του Σαλπιγγίδη για τον ΠΑΟΚ.
 
78′ Θαυμάσια ενέργεια και σουτ από τον Λυμπερόπουλο, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ!
 

Πηγή: sport 24