Ένας ΠΑΟΚ που θύμιζε τον καλό εαυτό του από τις προηγούμενες σεζόν, έκανε επιβλητική πρεμιέρα στον δεύτερο γύρο της Super League 1 με το εμφατικό 4-0 από τα Γιάννινα, στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής, παίρνοντας ρεβάνς από τον ΠΑΣ για την ήττα στην Τούμπα την πρώτη αγωνιστική.

Ads

Ο Κούρτιτς που σημείωσε δύο γκολ, τα δύο πρώτα από τα τέσσερα της ομάδας του, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του δικέφαλου του βορρά και οδήγησε τον ΠΑΟΚ στη μεγαλύτερη νίκη στη διάρκεια της σεζόν την ίδια ώρα που οι γηπεδούχοι γνώρισαν τη μεγαλύτερη ήττα τους φέτος.

Ο Σλοβένος μέσος σκόραρε για δεύτερο σερί παιχνίδι και έφτασε τα οκτώ γκολ στη σεζόν, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, όντας ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ έως τώρα. Από την άλλη οι γηπεδούχοι σε ένα κακό παιχνίδι επιθετικά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν παρά ελάχιστες απειλές μπροστά από την εστία του Πασχαλάκη και έφυγαν με κατεβασμένο το κεφάλι από τους “Ζωσιμάδες”.

Ο Ηρακλής Μεταξάς παρέταξε τον ΠΑΣ με το κλασικό 4-4-2 και τον Λοντίγκιν στην εστία. Την τετράδα της άμυνας, από τα δεξιά προς τα αριστερά, αποτελούσαν οι Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας και Πίρσμαν και την αντίστοιχη μπροστά τους οι Σνάιντερ, Ντομίνγκεθ, Λιάσος και Γκαρντάβσκι. Δίδυμο στην επίθεση ξεκίνησαν οι Μορέιρα και Μιλιντσεάνου.

Ads

Από την άλλη, ο Ρασβάν Λουτσέσκου διατήρησε το 4-2-3-1 και τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Οι Λύρατζης και Τσιγγάρας παρέμειναν στο δεξί άκρο της άμυνας και στα χαφ, αντίστοιχα. Ο πρώτος είχε αριστερά του τους Mιχάι, Κρέσπο και Σίντκλεϊ, ενώ ο δεύτερος τον Κούρτιτς. Ο Αουγκούστο αγωνίστηκε ως επιτελικός χαφ, με τους Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Μουργκ να βρίσκονται στα δύο άκρα και τον Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης.

Αρκετά ισορροπημένο από τα πρώτα λεπτά το παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ να πιέζει εξαρχής ψηλά και να προσπαθεί να κυκλοφορήσει την μπάλα κόντρα σε έναν πολύ καλά οργανωμένο -για ακόμα ένα ματς- ΠΑΣ Γιάννινα.

Η μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο εικοσάλεπτο ήταν εκείνη του 11′, όταν ο Λοντίγκιν απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του Άκπομ.

Στο 28′ ο Ζίβκοβιτς έπιασε το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, ωστόσο είχε προηγηθεί χέρι του γυρισμένου Μιλιντσεάνου στην κεφαλιά του Άκπομ. Ο κ. Φωτιάς έδωσε το πέναλτι -αφού συμβουλεύτηκε το VAR- με τον Κούρτιτς να εκτελεί εύστοχα και να δίνει προβάδισμα (0-1) στους φιλοξενούμενους, σημειώνοντας παράλληλα το έβδομο τέρμα του στη σεζόν.

Ο ΠΑΣ άρχισε να δρα κυρίως από την αριστερή πλευρά επίθεσής του, την οποία υπερφόρτωσε δημιουργώντας σοβαρά ζητήματα στον Λύρατζη. Πολλά τα ρήγματα από το δεξί άκρο άμυνας του ΠΑΟΚ, λοιπόν, με τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν καλές στιγμές με τους Μορέιρα (34′, επέμβαση Πασχαλάκη) και Σνάιντερ (35′, καίριο τάκλιν του Σίντκλεϊ).

Όμως η μεγαλύτερή τους ευκαιρία ήταν εκείνη του 44′, όταν ο Πίρσμαν έσπασε προς τον Σνάιντερ, ο οποίος έπιασε μονοκόμματο πλασέ μεταξύ πέναλτι και μικρής περιοχής, που πέρασε ελάχιστα έξω.

Οι δύο ομάδες άρχισαν χωρίς αλλαγές στο δεύτερο μέρος, με την ομάδα των Ιωαννίνων να απειλεί στο 47′: Κεφαλιά του Κάργα, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, με την μπάλα να σκάει στο έδαφος και τον Πασχαλάκη να διώχνει με υπερένταση.

Ο ΠΑΟΚ φάνηκε απόλυτα ουσιαστικός και εύστοχος στις προσπάθειές τους στο δεύτερο μέρος, καταφέρνοντας να «κλειδώσει» τη νίκη του με δύο τέρματα εντός πέντε λεπτών.

Στο 63′, ύστερα από πολύ ωραία κυκλοφορία, ο Ζίβκοβιτς έστρωσε στον Κούρτιτς, ο οποίος με μονοκόματο φαλτσαριστό πλασέ δεν άφησε περιθώριο στον Λοντίγκιν, για το 0-2.

Στο 68′ οι παίκτες του «δικεφάλου του Βορρά» βγήκαν γρήγορα στην κόντρα, με τον Αουγκούστο να πιάνει δυνατό διαγώνιο σουτ εντός της μεγάλης, στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι κάτω γωνία, γράφοντας το 0-3.

Το τελικό 0-4 διαμόρφωσε στο 89′ ο Άκπομ με υπέροχο πλασέ από την καρδιά της μεγάλης περιοχής, το οποίο κατέληξε στον ουρανό των διχτυών.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Mεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Γκαρντάβσκι (71′ Σιόντης), Ντομίνγκεθ, Λιάσος (71′ Λώλης), Σνάιντερ (Π. Τριάδης), Μορέιρα (59′ Μίνα), Μιλιντσεάνου (71′ Μπρένερ)

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Mιχάι, Κρέσπο (65′ Ίνγκασον), Σίντκλεϊ, Κούρτιτς (75′ Σβαμπ), Τσιγγάρας, Μουργκ (60′ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ

Διαιτητής: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)
Βοηθοί: Σινιοράκης Αντώνιος (Χανίων), Στάικος Κωνσταντίνος (Λάρισας)
4ος Διαιτητής: Τσακαλίδης Αλέξανδρος (Χαλκιδικής)
VAR: Διαμαντόπουλος Αριστοτέλης (Αρκαδίας)
AVAR: Απτόσογλου Ιορδάνης (Αθηνών)

Δείτε εδώ όλα τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του ματς