Ο ΠΑΟΚ νίκησε στη Ριζούπολη 2-0 τον Απόλλωνα για την 21η αγωνιστική της Super league 1 και εκμεταλλεύτηκε την ήττα της ΑΕΚ για να εδραιωθεί στην 2η θέση και να απομακρυνθεί 5 βαθμούς από την τρίτη.

Ads

Η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν καλύτερη, σπατάλησε πολλές ευκαιρίες και δεν καθάρισε από νωρίς το ματς, δίνοντας δικαιώματα στον Απόλλωνα. Παρόλα αυτά δεν το πλήρωσε και «κλείδωσε» το τρίποντο (0-2) με το πέναλτι του Κούρτιτς στο 90’+2’ (14ο γκολ) και συνεχίζει το αήττητο σερί της.

Το πάλεψε ο Απόλλων, είχε απίθανη φάση να ισοφαρίσει με τον Τσιλούλη στο 81’ και τελικά γνώρισε ακόμη μία ήττα, παραμένοντας στην τελευταία θέση, στην επιστροφή του Τζανλούκα Φέστα στον πάγκο.

Με 5-4-1 παρέταξε τον Απόλλωνα Σμύρνης στην επιστροφή του στον πάγκο ο Τζανλούκα Φέστα. Στην εστία ο Βέρχουλστ, με τους Μπαξεβανίδη, Ντεντάκη, Λισγάρα, Γιακιμόφσκι, Τουτουαρίμα στην άμυνα. Κάστρο, Φατιόν τα χαφ, με τους Γιαννιώτα, Παμλίδη στα πλάγια και ο Σίγκνεβιτς μοναδικός προωθημένος.

Ads

Με 4-2-3-1 κατέβασε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Πασχαλάκης στο τέρμα, με τους Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδη και Σίντκλεϊ στην τετράδα της άμυνας. Ο Τσιγγάρας με τον Κούρτιτς στον άξονα, μπροστά τους ο Μουργκ σε ρόλο οργανωτή, με τον Ζίβκοβιτς στο ένα άκρο, τον Βιεϊρίνια στο άλλο και τον Άκπομ σέντερ φορ.

Φουλ πίεση από τον ΠΑΟΚ, που είχε την κατοχή και τον απόλυτο έλεγχο φτιάχνοντας τη μία φάση μετά την άλλη προς την εστία του Βέρχουλστ, με τον Απόλλωνα να κρατάει στο ξεκίνημα, κυρίως λόγω των επεμβάσεων του Βέλγου αλλά και της αστοχίας των φιλοξενούμενων.

Στο δίλεπτο 17’-18’ ο Βέρχουλστ έβγαλε με το πόδι το εξ επαφής σουτ του Βιεϊρίνια και ο Άκπομ αστόχησε, με τον Απόλλωνα στο 21’ να έχει την πρώτη του τελική αλλά η κεφαλιά του προωθημένου Λισγάρα πέρασε άουτ. Η πίεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και τελικά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ που άξιζαν, με την άμυνα των γηπεδούχων να αδρανεί και τον Μουργκ με πλασέ να γράφει το 1-0 στο 31ο λεπτό.

Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους ο Απόλλων ξεθάρρεψε, πήρε μέτρα και έφτιαξε δύο καλές φάσεις για να ισοφαρίσει αλλά βρήκε απέναντί του τον Πασχαλάκη που με δύο μεγάλες επεμβάσεις σε Γιαννιώτα (86’) και Γιακιμόφσκι (43’), διατήρησε το προβάδισμα του ΠΑΟΚ ως το ημίχρονο.

Ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος έπεσε, οι φιλοξενούμενοι ήταν νωθροί και μετά το 60ο λεπτό άρχισαν να δίνουν χώρους και δικαιώματα στον Απόλλωνα, με τον Τσιλούλη στο 61’ να απειλεί. Ο ίδιος παίκτης ήταν αυτός που αποδείχτηκε ουσιαστικά μοιραίος για τους γηπεδούχους αφού είκοσι λεπτά μετά και έπειτα από πάσα έτοιμο γκολ του Μαρτίνες, δεν κατάφερε εξ επαφής να σκοράρει.

Ο ΠΑΟΚ είχε γλιτώσει, αλλά δεν πατούσε καλά και έπαιζε κυρίως άμυνα, όμως σε μια κόντρα-επίθεση ο Σιδηρόπουλος θεώρησε πως υπήρχε ανατροπή του Βέρχουλστ στον Σίντκλεϊ, με τον Κούρτιτς στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι για το τελικό 2-0.

Απόλλων Σμύρνης (Τζιανλούκα Φέστα): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Λισγάρας, Γιακιμόφσκι, Μπαξεβανίδης (72’ Παπαγεωργίου), Φατιόν, Κάστρο, Τουτουαρίμα (87’ Λα Πάρα), Παμλίδης (72’ Μαρτίνες), Γιαννιώτας (58’ Τσιλούλης), Σίγκνεβιτς (58’ Ιωαννίδης)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (94′ Σοάρες), Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς Α., Μουργκ (72’ Σβαμπ), Βιεϊρίνια (64’ Τέιλορ), Άκπομ (72’ Τσόλακ)

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Κουρομπύλια Χρυσούλα (Δυτ. Αττικής), Μπουξμπάουμ Ράινχαρντ (Αν. Αττικής)
4ος Διαιτητής: Ευαγγέλλου Άγγελος (Αθηνών)
VAR: Περράκης Κωνσταντίνος (Αθηνών)
AVAR: Νικολακάκης Βασίλειος (Λασιθίου)

Η βαθμολογία

image