Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-2 του Πλατανιά στα Χανιά με τον Καλτσά να πετυχαίνει δυο τέρματα αλλά οι πράσινοι έχασαν τους Τελάντερ, Μπουμάλ που τραυματίστηκαν στη διάρκεια του αγώνα. Ένα δοκάρι οι δυο ομάδες.

Ads

Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα πολύ σημαντικό διπλό στα Χανιά νικώντας  τον Πλατανιά με 3-2 και δείχνοντας πολύ καλή εκτελεστική δεινότητα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια των πράσινων. Τη νίκη του τριφυλλιού όμως επισκίασαν οι δυο τραυματισμοί των Τελάντερ και Μπουμάλ με του Καμερουνέζου να είναι πιο σοβαρός που δημιουργούν προβλήματα στους πράσινους ενόψει της συνέχειας.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 και 3-1 μείωσαν το σκορ στο γκολ και θα μπορούσαν να πάρουν κάτι καλύτερο από το ματς καθώς προσπάθησαν μέχρι τέλους να φτάσουν στην ισοφάριση χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Τα πλάνα των δυο προπονητών

Ο Γιώργος Παράσχος επέλεξε ένα αμυντικογενές σχήμα αφήνοντας τον πάγκο τον Μιλούνοβιτς και χρησιμοποιώντας μαζί στην ενδεκάδα τους Δημήτρη, Γκνιάτιτς, Σελίν, Μπανανά, Μουνάφο και Γουνδουλάκη. Ο έμπειρος τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-5-1 έχοντας τον Σωτηρίου κάτω από τα γκολπόστ. Στα δεξιά αγωνίστηκε ο Κουλιμπαλί και αριστερά ο Σελίν ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μπανάνα, Δημήτρης. Μπροστά τους αγωνίστηκαν οι Γκνιάτιτς, Μουνάφο και η τριάδα των χαφ ήταν οι Γουνδουλάκης, Μενδρινός, Αποστολόπουλος και την κορυφή ο Ράμος.

Ads

Από την πλευρά του ο Αντρέα Στραματσόνι άλλαξε κατά τα 2/11 το αρχικό σχήμα των πράσινων σε σχέση με την ενδεκάδα του αγώνα με τον Ατρόμητο. Η μια αλλαγή ήταν αναγκαστική καθώς δεν είχε στην διάθεση του τον Κουτρουμπή που ήταν τιμωρημένος και άφησε εκτός ενδεκάδας τον Μπουμάλ για να του δώσει ανάσες.

Έτσι παρέταξε το τριφύλλι με ένα 4-2-3-1 τον Στιλ στην εστία. Στα δεξιά έπαιξε ο Μέστο και αριστερά ο Πράνιτς και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ταυλαρίδης, Τελάντερ. Μπροστά τους αγωνίστηκε ο Ζέκα και δίπλα του ο Εσιέν ενώ στην τριάδα των χαφ επέλεξε τον Πέτριτς ως δεκάρι, στα δεξιά τον Καλτσά και αριστερά τον Αμπέντ και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Κλωναρίδης.

Στο πρώτο 45′ ο Πλατανιάς είχε κλείσει σωστά τους διαδρόμους προς την εστία του Σωτηρίου και είχε καλύτερη απόδοση από τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι απείλησαν όλες και όλες δυο φορές έχοντας ένα δοκάρι και πετυχαίνοντας ένα γκολ στις καθυστερήσεις με τον Καλτσά σε ένα καθοριστικό σημείο του αγώνα. Από την πλευρά τους οι Κρητικοί που πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο 45λεπτο είχαν και αυτοί με την σειρά τους δοκάρι αλλά και κάποιες καλές στιγμές που αποσόβησε ο Στιλ.

Τρομερό ματς στο δεύτερο ημίχρονο

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν πολύ διαφορετική σε σχέση με το πρώτο καθώς σημειώθηκαν τέσσερα γκολ, δυο η κάθε ομάδα, ενώ υπήρξαν και αρκετές ευκαιρίες με την εξέλιξη του δευτέρου 45λεπτου να είναι συγκλονιστική. Παράλληλα υπήρξαν και οι δυο τραυματισμοί των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, Τελάντερ και Μπουμάλ που “πλήγωσαν” το τριφύλλι αλλά και οι αλλαγές των δυο προπονητών που έπαιξαν ρόλο στην διαμόρφωση της εικόνας των δυο ομάδων.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: “Περιβόλια”
Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Μερκενίδης (Μακεδονίας), Πάτρας (Μακεδονίας )
4ος διαιτητής: Φουκάκης (Ηράκλειου)
Γκολ: 45′-53′ Καλτσάς, 69′ Κλωναρίδης /62′ Γουνδουλάκης, 73′ Ράμος
Κίτρινες: 12′ Δημήτρης, 44′ Μπανανά, 55′ Κουλιμπαλί/90+ Ταυλαρίδης
Κόκκινες:
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σελίν, Δημήτρης, Μπανανά, Αποστολόπουλος (63′ Ντίνας), Γκνιάτιτς, Μενδρινός (82′ Ανγκούλο), Μουνάφο (56′ Μιλούνοβιτς), Ράμος, Γουνδουλάκης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Τελάντερ (50΄Λουντ), Ταυλαρίδης, Πράνιτς, Εσιέν, Ζέκα, Αμπέντ, Κλωναρίδης, Καλτσάς (67′ Μπουμάλ, 83′ λ. τρ. Εβανζελίστα), Πέτριτς.

Θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης Πλατανιάς-Παναθηναϊκός.

Πατήστε εδώ και δείτε αναλυτικές βαθμολογίες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Γκολ σε καίριο σημείο για τον Παναθηναϊκό
Οι παίκτες του Πλατανιά ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι όταν στο 6′ ο Μπανανά έκανε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού όμως ο Γουνδουλάκης δεν πρόλαβε να βγει στη μπάλα και να απειλήσει. Τρία λεπτά αργότερα το σουτ του Γουνδουλάκη μέσα από την περιοχή κόντραρε στον Τελάντερ με την μπάλα να αλλάζει πορεία και να καταλήγει κόρνερ.

Ένα δοκάρι εκατέρωθεν

Η πρώτη καλή στιγμή του Παναθηναϊκού στο ματς ήρθε με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα με τον Πέτριτς να περνάει ωραία κάθετη πάσα στον Κλωναρίδη ο οποίος πέρασε και τον Σωτηρίου από τα δεξιά αλλά βγήκε αρκετά πλάγια. Ο Κλωναρίδης επιχείρησε να πλασάρει αλλά η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων και εν συνεχεία από κοντά ο Καλτσάς δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Δυο λεπτά αργότερα ο Πλατανιάς αναπτύχθηκε όμορφα από τα δεξιά με την μπάλα να φτάνει στον Κουλιμπαλί ο οποίος μέσα από την περιοχή έπιασε ένα δυνατό σουτ η μπάλα κόντραρε και έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Στιλ σε κόρνερ.

Ο Μενδρινός ανέλαβε την απευθείας εκτέλεση του και έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι και εν συνεχεία η μπάλα απομακρύνθηκε από την πράσινη άμυνα.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν και πάλι στο 20′ μετά από ωραία ενέργεια και σουτ του Αποστολόπουλου που πέρασε άουτ. Στο 31′ ο Παναθηναϊκός βγήκε όμορφα στην αντεπίθεση από τα δεξιά με τον Καλτσά να κάνει τη σέντρα προς τον αμαρκάριστο Κλωναρίδη που έκανε κακό κοντρόλ και η μπάλα έφυγε πλάγια.

“Μοιραίο” λάθος του Γκνιάτιτς για το 1-0 του Παναθηναϊκού

Και ενώ είχαμε μπει στις καθυστερήσεις και όλα έδειχναν ότι το 0-0 θα ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου ο Γκνιάτιτς πιέστηκε στον χώρο του κέντρου και γύρισε την μπάλα προς τον Σωτηρίου. Ο Καλτσάς κατάλαβε την φάση και κυνήγησε την μπάλα, με μια προσποίηση μάλιστα πέρασε τον γκολκίπερ του Πλατανιά και σε κενή εστία άνοιξε το σκορ για το τριφύλλι. Οι πράσινοι πήγαν προηγούμενοι στην ανάπαυλα έχοντας πετύχει μάλιστα ένα γκολ σε καίριο σημείο για την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Άτυχος με Τελάντερ, τυχερός με Καλτσά ο Παναθηναϊκός

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Παναθηναϊκός στάθηκε άτυχος καθώς ο Τελάντερ σε ένα σπριντ που έκανε έδειξε να παθαίνει τράβηγμα στο δεξί πόδι και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αντικατασταθεί και την θέση του να πάρει ο Λουντ. Από τη στιγμή που δεν υπήρχε άλλος στόπερ ο Εσιέν ήταν αυτός που αγωνίστηκε δίπλα στον Ταυλαρίδη.

Από την άλλη το τριφύλλι ευτύχησε να πάρει προβάδισμα δυο τερμάτων στο 53′, στην πρώτη του τελική στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Κλωναρίδης από τα δεξιά έδωσε στον Μέστο με τον Ιταλό να βγάζει μια πολύ όμορφη σέντρα προς τον Καλτσά που πήρε την κεφαλιά προ του Σωτηρίου που έκανε κακή έξοδο και έκανε το 2-0.

Ανέβηκε με Μιλούνοβιτς ο Πλατανιάς

Με τον Πλατανιά να είναι πίσω στο σκορ με 2-0 ο Γιώργος Παράσχος έριξε στην αναμέτρηση τον Μιλούνοβιτς αντί του Μουνάφο με τη κίνηση αυτή να αλλάζει την εικόνα των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος προς το καλύτερο. Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου μπόρεσαν να μπουν ξανά στο ματς στο 62′ όταν σε σέντρα από τα δεξιά ο Μιλούνοβιτς κατέβασε ωραία την μπάλα μέσα στην περιοχή, την πέρασε πάνω από το κεφάλι του Ταυλαρίδη και από κοντά ο Γουνδουλάκης πρόλαβε δυο πράσινους και με πλασέ από κοντά μείωσε σε 2-1.

Γκολ ανά πεντάλεπτο για τις δυο ομάδες

Στο 67′ ο Στραματσόνι έριξε στον ματς τον Μπουμάλ αντί του Καλτσά και δυο λεπτά αργότερα ο Καμερουνέζος άσος με την ένατη ασίστ του στο πρωτάθλημα μετά από όμορφη πάσα του Πέτριτς άνοιξε αριστερά στον Κλωναρίδη. Αυτός μπήκε στην περιοχή πέρασε τον Δημήτρη και με όμορφο σουτ έδωσε και πάλι προβάδισμα δυο γκολ στο τριφύλλι γράφοντας το 3-1.

Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και στο 72′ ο Μενδρινός έκανε τη σέντρα σουτ με τον Στιλ να διώχνει την μπάλα. Στο επόμενο λεπτό οι παίκτες του Πλατανιά εκτέλεσαν κόρνερ από τα δεξιά με τον Ράμος να νικάει στον αέρα τον Ταυλαρίδη και να μειώνει εκ νέου σε 3-2.

Ο Πλατανιάς θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση στο 77′ όταν ο Μιλούνοβιτς από τα αριστερά εκτέλεσε απευθείας το κόρνερ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι αλλά ο Στιλ σωτήρια έδιωξε σε νέο κόρνερ.

Σοβαρός τραυματισμός του Μπουμάλ

Στο 80′ ο Μπουμάλ σε μια ανύποπτη φάση μετά από πάσα του Πέτριτς κατέβασε όμορφα την μπάλα αλλά παραπάτησε και έπεσε με τον ώμο στο έδαφος. Ο Καμερουνέζος δεν μπόρεσε να συνεχίσει καθώς πονούσε πάρα πολύ και το πιθανότερο είναι πως έχει πάθει εξάρθρωση ωμοπλάτης. Αμέσως αποχώρησε από την αναμέτρηση και τη θέση του πήρε ο Εβανζελίστα.

Ο τραυματισμός αυτός έκοψε τον ρυθμό της αναμέτρησης και στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν υπήρξαν μεγάλες φάσεις πλην μια εξαιρετικής που έχασε ο Λουντ με τους πράσινους να χάνουν την ευκαιρία να “κλειδώσουν” το ματς.

Ο Φιλανδός που είχε περάσει αντί του Τελάντερ στην αναμέτρηση έκλεψε όμορφα την μπάλα από τον Μπανανά αλλά το πλασέ που έκανε με το δεξί ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι πέρασε απελπιστικά έξω.

Η φάση του ματς

Η χαμένη ευκαιρία του Λουντ. Στο παιχνίδι μπήκαν πέντε τέρματα αλλά αυτό που έμεινε ήταν η χαμένη ευκαιρία του Λουντ στο 88′. Ο Φιλανδός έκλεψε πανέμορφα την μπάλα από τον Μπανανά, βγήκε τετ α τετ με τον Σωτηρίου και ανενόχλητος πλάσαρε με το δεξί με την μπάλα να φεύγει αρκετά έξω από την εστία του Σωτηρίου σε ένα πλασέ που δεν θα το έπιανε ούτε μικρό παιδί.

Ο MVP

Ο Νίκος Καλτσάς. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού πέτυχε δυο γκολ στην αναμέτρηση και ήταν καθοριστικός στην εξέλιξη του αγώνα για το τριφύλλι.

O διαιτητής

Ο Παπαδόπουλος από τη Μακεδονία. Αρκετά καλός ο ρέφερι της αναμέτρησης, δίπλα σε όλες τις φάσεις και χωρίς προβλήματα. Το μοναδικό του λάθος ότι θα μπορούσε να είχε δώσει κόκκινη αντί για κίτρινη στον Μπανανά γιατί στο τάκλιν που κάνει στον Ζέκα πάει με τα δυο πόδια.

Άρεσε

Ο Μιλούνοβιτς. Με την είσοδο του Σέρβου άσου στο γήπεδο η απόδοση του Πλατανιά ανέβηκε κατακόρυφα. Ο έμπειρος μέσος μπορεί να μην σκόραρε αλλά βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του το διάστημα που αγωνίστηκε.

Δεν άρεσε

Ο τραυματισμός του Μπουμάλ. Σε μια ανύποπτη φάση ο Ολιβιέ Μπουμάλ έπεσε μόνος του στο έδαφος και έβγαλε τον ώμο του και θα μείνει τουλάχιστον ένα μήνα εκτός. Ένας τραυματισμός που έρχεται για τον Μπουμάλ πάνω στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του.

Πηγή: Sport24.gr