Ο Ολυμπιακός έπαιξε ποδόσφαιρο μονάχα για λίγα λεπτά, όμως κατάφερε να πάρει τελικά τη νίκη στη Νέα Σμύρνη (2-1), έχοντας τη τύχη με το μέρος του. Ο Αραβίδης άνοιξε το σκορ, ο Σπουρόπουλος έβαλε απίστευτο αυτογκόλ, ενώ ο Τζιμπούρ έδωσε το τρίποντο αλλά δεν το πανηγύρισε.

Ads

Το ξεκίνημα ανήκε ολοκληρωτικά στους ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, αφού μπήκαν φορτσάτοι και λίγο έλειψε να κάνουν τη ζημιά στους Πειραιώτες. Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Ρόι Κάρολ καρδιοχτύπησε, όταν ο Αραβίδης έκανε ωραία ενέργεια μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του κατέληξε λίγο άουτ.

Η ευκαιρία για των γηπεδούχων ξύπνησε κάπως τους “ερυθρολεύκους” που πίεσαν την αντίπαλη άμυνα όμως δυσκολεύονταν να φτάσουν στην μεγάλη περιοχή. Η δουλειά του Περιστερίδη κάτω από την “κυανέρυθρη” εστία δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και γενικότερα ο ρυθμός της αναμέτρησης δεν ήταν υψηλός.

Ο σούπερ Αραβίδης και η ατυχία του Σπυρόπουλου (1-1)

Ads

Κι ενώ το θέαμα ήταν φτωχό κι όλα έδειχναν ότι δεν θα δούμε πολλά γκολ, ήρθε μια θαυμάσια ατομική ενέργεια του Αραβίδη να αλλάξει τα δεδομένα. Ο άσος του Πανιωνίου δέχτηκε την κάθετη του Γουνδουλάκη και αφού πρώτα πέρασε με αλλεπάλληλες ντρίμπλες τον Κοντρέρας, έκανε το σουτ εντός περιοχής και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του στο 25ο λεπτό.

Η χαρά των ποδοσφαιριστών του Δημήτρη Ελευθερόπουλου δεν κράτησε πολύ, αφού μια άτυχη στιγμή τους χάλασε τα σχέδια και έφερε το 1-1. Ο Μασάντο έκανε μια σέντρα σουτ του Μασάντο από τα δεξιά, ο Σπυρόπουλος στα όρια της περιοχής προσπάθησε να διώξει και τελικά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. 1-1 για τους Πειραιώτες, χωρίς καν να ιδρώσουν…

Η γρήγορη ισοφάριση, είχε ως αποτέλεσμα να πέσει ξανά ο ρυθμός της αναμέτρησης και ό,τι θέαμα είδαμε κράτησε μονάχα λίγα λεπτά. Συγκεκριμένα στις δύο φάσεις του Αραβίδη. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Τζιμπούρ έκανε το σουτ απέναντι από τον Περιστερίδη υπό την πίεση του Κουλουχέρη που τον τράβαγε, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει. Στη συνέχεια, ο Μοδέστο πήρε το ριμπάουντ αλλά έστειλε την μπάλα άουτ και έτσι το 1-1 ήταν σκορ ημιχρόνου.

Ανεβασμένος Ολυμπιακός, ντεφορμέ Σπάθας

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε άρδην, με τον Ζαρντίμ να βάζει τον Μήτρογλου στη θέση του Γκρέκο και τον Ολυμπιακό να πατάει τέρμα το γκάζι και να πιέζει ασφυκτικά προκειμένου να πετύχει ένα γκολ. Ουσιαστικά οι Πειραιώτες τώρα εμφανίστηκαν πραγματικά στο γήπεδο και έπαιξαν ποδόσφαιρο και όχι κλωτσοσκούφι.

Στο 55ο λεπτό, οι “ερυθρόλευκοι” είχαν σπουδαία διπλή ευκαιρία, με τον Αμπντούν να κάνει ωραία ατομική ενέργεια όμως το σουτ του εξουδετέρωσε με υπερένταση ο Περιστερίδης, ενώ στη συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Μήτρογλου που έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κόντραρε στον Τζιμπούρ και χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Πανιωνίου. Οι “κυανέρυθροι” φώναξαν στον διαιτητή, καθώς στην αρχή της φάσης, η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Αμπντούν.

Η δεύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού ήρθε από λάθος απόφαση του διαιτητή, αφού ο Μήτρογλου βούτηξε εκτός περιοχής και ο Σπάθας έδωσε φάουλ. Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εκτέλεση, όμως η μπάλα τράνταξε το δεξί δοκάρι του Περιστερίδη. Αν κατέληγε στα δίχτυα, θα μιλούσαμε επί ημέρες για μια λανθασμένη απόφαση του Σπάθα.

Τα 3 δοκάρια και ο αθόρυβος “τρομοκράτης”

Τα λεπτά περνούσαν και οι παίκτες του Ολυμπιακού συνέχισαν να πιέζουν. Ο Ζαρντίμ μάλιστα, έβαλε στη θέση του Μασάντο τον Φουστέρ προκειμένου να φρεσκάρει την επιθετική του γραμμή. Το γκολ δεν ήρθε, όμως άλλη μια προσπάθεια κατέληξε στο δοκάρι. Στο 74ο λεπτό, ο Μήτρογλου κέρδισε την κεφαλιά εντός περιοχής, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και έπειτα άουτ.

Το παιχνίδι πλησίαζε προς τη λήξη και οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν την ύστατη προσπάθεια για να φύγουν νικητές από τη Νέα Σμύρνη. Το πολυπόθητο γκολ ήρθε τελικά στο 83′, όταν ο Ιμπαγάσα έβγαλε σέντρα από τα αριστερά, ο Μήτρογλου έκανε κεφαλιά πάσα και ο Τζιμπούρ απλά την έστειλε στα δίχτυα. Ο Αλγερινός δεν το πανηγύρισε, σεβόμενος το “κυανέρυθρο” παρελθόν του…

Από ‘κει και πέρα, το ποδόσφαιρο πέρασε σε δεύτερη μοίρα για λίγα λεπτά, αφού ο Κουλουχέρης αποβλήθηκε και κάποιοι οπαδοί του Πανιωνίου μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Μετά από ολιγόλεπτη διακοπή, δεν είδαμε ποδόσφαιρο από τις δύο ομάδες και έτσι ο Ολυμπιακός έφυγε έστω και δύσκολα με τη νίκη από την Νέα Σμύρνη.

Πηγή: Sport24