Λίγες ώρες πριν τεθεί αντιμέτωπος με τον Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς στον πρώτο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά τένις στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο έμεινε για 40 λεπτά εγκλωβισμένος μέσα σε ένα ασανσέρ στο Ολυμπιακό Χωριό, εξαιτίας διακοπής ρεύματος. 

Ads

Ο νικητής του US Open του 2009 ελευθερώθηκε από τους συμπατριώτες του παίκτες του χάντμπολ, οι οποίοι έχουν το προσωνύμιο «μονομάχοι», όπως δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του 27χρονου Αργεντινού, Χόρχε Βιάλε. 

«Έτσι αρχίζει ο Ντέλπο την ημέρα του: κολλημένος μέσα σε ασανσέρ του Ολυμπιακού Χωριού για 40 λεπτά» έγραψε ο τελευταίος στο Twitter, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία που δείχνει τον Ντελ Πότρο να κάθεται στον ανελκυστήρα περιμένοντας την απελευθέρωσή του.

Ο Ντελ Πότρο, ο οποίος έφτασε μέχρι το Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά έπεσε στο Νο 145, μετά από επαναλαμβανόμενους τραυματισμούς στους καρπούς, θα αντιμετωπίσει τον Τζόκοβιτς που είναι Νο 1 στον κόσμο. 

Το συγκεκριμένο ζευγάρι είχε αναμετρηθεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, όπου ο Ντελ Πότρο νίκησε τον «Νόλε» και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.