Ο Νίκος Κωστένογλου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση του Μανόλο Χιμένεθ, ως ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ επέστρεψε ως προπονητής της για δεύτερη φορά μετά από 3,5 χρόνια με την ελπίδα να επαναφέρει στις επιτυχίες την “Ένωση”. Ο τεχνικός της ΑΕΚ ζήτησε πίστωση από τον κόσμο της ομάδας ενώ αναγνωρίζει και ο ίδιος τα προβλήματα που υπάρχουν στον σύλλογο.

Ads

 
Νίκος Κωστένογλου:Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και πιστεύω ότι θα υπάρχει σωστή επικοινωνία στην ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση για την εμπιστοσύνη. Ήμουν ποδοσφαιριστής και μετά από 3,5 χρόνια επιστρέφω στην ομάδα. Ο σύλλογος είναι προτεραιότητα και παρότι υπήρξε άλλη πρόταση την απέρριψα και δέχτηκα την πρόταση στην οποία δεν έβαλε οικονομικούς όρους.

 
Δεν μπαίνει σύγκριση με την προηγούμενη φορά που ήρθα στην ΑΕΚ. Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι στους στόχους μας. Δεν θα πρέπει να βλέπουμε σε βάθος χρόνου. Προέχει το παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας. θέλω να δω σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα. Ο στόχος δεν είναι βαθμολογικός. Η ομάδα θα πρέπει να έχει δικό της στυλ παιχνιδιού και να στείλουμε μήνυμα στους οπαδούς μας ότι θα πολεμάμε για τη νίκη.

 
Σίγουρα είμαι πιο έμπειρος. Απέκτησα εμπειρίες, έκανα ταξίδια στο εξωτερικό γύρω από το γνωστικό κομμάτι ενώ και εγώ είμαι πιο ώριμος ώστε να παίρνω σωστές αποφάσεις. Χρειαζόμαστε πίστωση χρόνου. Σημαντικός να αποκτήσουμε σταθερότητα σαν ομάδα. Το περιβάλλον είναι αυτό που ήθελα να ξαναγυρίσω. Οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες αλλά δεν φοβάμαι να το κάνω. Θα προσπαθήσω να αλλάξω την εικόνα της ομάδας και σε αυτό θα με βοηθήσουν οι συνεργάτες μου. Δεν ασχολούμαι με το παρελθόν το θεωρώ ανήθικο και κοιτάμε μπροστά.
 

Ads

O πρωταρχικός παράγοντας είναι να έχουμε την υποστήριξη του κόσμου και να έρθει στο γήπεδο με τον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ να αξιολογήσω το παιχνίδι καθώς δεν έχω πλήρη εικόνα της ομάδας. Αν καταφέρουμε να συνδυάσουμε αποτέλεσμα και καλή απόδοση τότε θα τα έχουμε καταφέρει. Σημαντικό είναι η ΑΕΚ να παίζει με ευπρέπεια και αγωνιστικότητα ώστε να αναγνωρίζεται η προσπάθεια από τον κόσμο. Υπάρχουν προβλήματα αλλά εμείς επιβάλλεται να προχωρήσουμε.
 

Δεν θα δούμε με τον Ολυμπιακό μια υπερομάδα. Θα χρειαστεί χρόνος για να γίνει αυτό. Θα είμαι ευχαριστημένος αν δείξουμε κάτι με τον Ολυμπιακό. Από την Τετάρτη και μετά θα έχω όλους τους παίκτες αλλά είναι πολύ νωρίς χωρίς ωστόσο, να είμαστε απαισιόδοξοι. Δεν θα πω το σύστημα καθώς το θεωρώ ανούσιο, θα προσπαθήσουμε για την καλύτερη κατάσταση.

 
Σύντομα θέλουμε να γίνει εμφανώς το αγωνιστικό στυλ της ομάδας. Θα κάνω το σωστό γι΄αυτή την ομάδα. Επαναλαμβάνω δεν βάζω μακρινούς στόχους αλλά επειδή είμαστε ΑΕΚ αγωνιζόμαστε για τη νίκη”.

 
Νωρίτερα ο Άρναρ Γκρέταρσον καλοσώρισε τον νέο τεχνικό: “Τον καλοδέχομαι στην ομάδα. Όλοι καταλαβαίνεται πόσο δύσκολη είναι η αποστολή, τον εμπιστευόμαστε απόλυτα“.
 

Πηγή: sport 24