Στην αιωνιότητα του παγκοσμίου μπάσκετ περνάει ο Νίκος Γκάλης, καθώς επίσημα εντάσσεται στο «Naismith Memorial Basketball Hall of Fame». Ο ζωντανός θρύλος του ελληνικού μπάσκετ βρίσκεται στο Σπρινγκφιλντ της Μασαχουσέτης, εκεί όπου την Παρασκευή το βράδυ θα δει το όνομα του να φιγουράρει μεταξύ των κορυφαίων στην ιστορία του παγκοσμίου μπάσκετ.

Ads

Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που έχει ανέβει στο Twitter από την διοργανώτρια αρχή, φόρεσε ήδη το πορτοκαλί σακάκι και δηλώνει «χαρούμενος που εκπροσωπεί την Ελλάδα». Ο Γκάλης γίνεται ο πρώτος Έλληνας στο Naismith Hall of Fame. Μαζί του, στην «τάξη του 2017», που θα ενταχθεί στο πάνθεον του παγκόσμιου μπάσκετ, είναι οι οι Τρέισι Μακ Γκρέιντι, Μπιλ Σελφ, Ρεμπέκα Λόμπο, Μάφετ ΜακΓκρόου, Ρόμπερτ Χιουζ, Τζέρι Κράουζ, Τζορτζ ΜακΓκίνις, Τομ Γιάρνστεντ, Ζακ Κλέιτον και Μάνι Τζάκσον.

Ο Νίκος Γκάλης είχε επιλεγεί για είσοδο στο Hall of Fame στην κατηγορία «international» από το 2013. Ωστόσο τότε τον είχε προσπεράσει ο Οσκαρ Σμιντ. Το 2014 είχε επιλεγεί ο Σαρούνας Μαρτσουλιόνις, το 2015 o Λίντσεϊ Γκέιζ και πέρσι ο Γιάο Μινγκ. Φέτος ήρθε η σειρά του «γκάνγκστερ» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όπως τον αποκαλούσαν λόγω της εκτελεστικής του δεινότητας.

image

Ads