Την υπέρτατη μπασκετική τιμή βιώνει ο Νίκος Γκάλης. Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής που μεγαλούργησε με τη φανέλα του Άρη και της εθνικής Ελλάδας, μετά από επτά συνεχείς χρονιές που ήταν υποψήφιος, μπαίνει στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame! 

Ads

Ο Νίκος Γκάλης έγινε ο πρώτος Έλληνας στο Naismith Hall of Fame, ενώ είναι ήδη μέλος του Hall of Fame της FIBA από το 2007. 

Για την παρουσία του στο Μουσείο του παγκόσμιου μπάσκετ, θέση στο οποίο θα έχει ως μέλος της τάξης του 2017 μαζί με τους Τρέισι Μακ Γκρέιντι, Μπιλ Σελφ, Ρεμπέκα Λόμπο, Μάφετ Μακ Γκρόου, Ρόμπερτ Χιουζ, Τζέρι Κράουζ, Τζορτζ Μακ Γκίνις, Τομ Γιάρνστεντ, Ζακ Κλέιτον και Μάνι Τζάκσον, τοποθετήθηκε, μετά το σημερινό παιχνίδι της ομάδας με τον Απόλλωνα Πάτρας και η ΚΑΕ Άρης.  

Στο σχετικό κείμενο των «κίτρινων» αναφέρεται: «Η Άρης Κ.Α.Ε. εκφράζει τη μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια της για την είσοδο του Νίκου Γκάλη στο Basketball Hall of Fame! Ο μεγαλύτερος Έλληνας καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών βιώνει την υπέρτατη τιμή, αφού όπως ανακοινώθηκε επίσημα, μπαίνει στο πάνθεον του παγκόσμιου μπάσκετ, σε εκδήλωση που θα γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου του 2017. 

Ads

Ο Νίκος Γκάλης θα ενταχθεί στο Basketball Hall of Fame μαζί με τεράστιες μορφές του αθλήματος, όπως ο Τρέισι ΜακΓκρέιντι και ο Τζέρι Κράουζ. Η Άρης Κ.Α.Ε. συγχαίρει γι’ αυτήν την τιμή τον θρύλο της ομάδας μας, που άλλαξε τη μοίρα του ελληνικού μπάσκετ και αποτέλεσε θεμέλιο λίθο για τη δημιουργία της αυτοκρατορίας του Άρη».

Ένα βίντεο με τα best off του Νίκου Γκάλη 

Ο Νίκος Γκάλης έγραψε στα social media: «Ύψιστη τιμή σε μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου. Είμαι ευγνώμων».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ