Ένα λάθος του Ματιάς Νταγκρά κόστισε στη Λάρισα τη νίκη στον αγώνα της με τον Ηρακλή, με τον πρόεδρο της ΑΕΛ Αλέξη Κούγια να βγαίνει εκτός εαυτού. Ο γνωστός ποινικολόγος σε έξαλλη κατάσταση έβρισε τον Αργεντίνο τερματοφύλακα και στη συνέχεια τον χαστούκισε στο πρόσωπο.

Ads

Άναυδος ο πορτιέρο της ΑΕΛ  ζήτησε από τον μάνατζέρ του να λύσει το συμβόλαιό του με την ΑΕΛ, αλλά η διοίκηση της ομάδας τον πρόλαβε ανακοινώνοντας ότι αποτελεί παρελθόν από την ομάδα.

Η ΑΕΛ αναδείχτηκε ισόπαλη με τον Ηρακλή (2-2)στο παιχνίδι με το οποίο έπεσε η αυλαία της φετινής πρεμιέρας στη Super League.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, σε ένα παιχνίδι ανατροπών, ο «Γηραιός» προηγήθηκε στο 11΄ με τον Λάμπρου, οι «βυσσινί» ισοφάρισαν και προσπέρασαν με γκολ του Αβραάμ (15΄, 55΄), για να δώσει το βαθμό στους φιλοξενούμενους ο Λεοζίνιο στο 65΄, από ολέθριο σφάλμα του Ντεγκρά.

Ads

Η συνάντηση στη θεσσαλική πρωτεύουσα ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές, καθώς στο 11ο λεπτό και σε υποδειγματική αντεπίθεση οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου «πάγωσαν» την εξέδρα ανοίγοντας το σκορ με υποδειγματικό τελείωμα του νεαρού Λάμπρου. Τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως, ο Κύπριος διεθνής επιθετικός Ανδρέας Αβραάμ «άνοιξε λογαριασμό» στην ελληνική Λίγκα ισοφαρίζοντας, όταν στην μπαλιά του Ντέλετιτς οι Ρούσσος και Κυριακίδης έμειναν να κοιτάζουν ο ένας τον άλλο, χωρίς κανένας να πάει στην μπάλα!

Στο 28΄ ο διαιτητής Ευαγγέλου «χαρίστηκε» στον Φατιόν, που έκανε πολύ σκληρό φάουλ στον Ιντζόγλου, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να κάνει δύο αλλαγές ως τη λήξη του ημιχρόνου, αφού στο 30΄ απέσυρε τον Μονιάκη, από τον οποίο είχε παράπονα, αλλά στο 39΄ υποχρεώθηκε να κάνει και δεύτερη, αναγκαστική αυτή τη φορά, καθώς ο Ναβάρο τραυματίστηκε.

Στο 55΄ η Λάρισα έφτασε στην ανατροπή, όταν στη σέντρα του Ναζλίδη προς τον Ντέλετιτς αυτός έπιασε την κεφαλιά-ψαράκι, ο Χουάντερσον απέκρουσε στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι και στην επιστροφή της ο Αβραάμ, σε άδειο τέρμα, διπλασίασε για την ομάδα του αλλά και τα προσωπικά τέρματά του, σε ένα εξαιρετικό ντεμπούτο.

Οι γηπεδούχοι δεν χάρηκαν όμως για πολύ το προβάδισμα, και γι΄ αυτό υπεύθυνος και μόνο ήταν ο τερματοφύλακάς τους: στο 65΄ ο Ντεγκρά, έξω από την περιοχή του, ντρίμπλαρε τον Περόνε αλά… Χιγκίτα αλλά δεν απομάκρυνε την μπάλα και όταν αποφάσισε να την πασάρει «βρήκε» τον Λεοζίνιο, που πλάσαρε εύκολα σε άδειο τέρμα για το τελικό 2-2.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φατιόν, Φάρκας, Γιοβάνοβιτς, Ναζλίδης – Κυριακίδης, Αγγελόπουλος, Καραγκούνης, Ρούσσος

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ντεγκρά, Ναβάρο (39΄ Ρέντζας), Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Μονιάκης (30΄ Κόντορ), Αναστασόπουλος, Φατιόν, Ντέλετιτς, Ναζλίδης, Αβραάμ, Λαμπρόπουλος (71΄ Μαρουκάκης).
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Κυριακίδης (53΄ Καραγκούνης), Κούρος, Μπαρτολίνι, Ρούσσος, Λάμπρου (65΄ Κυνηγόπουλος), Πασάς, Λεοζίνιο, Ιντζόγλου, Περόνε, Αγγελόπουλος (57΄ Σαραμαντάς).