Στο δεύτερο ψηλότερο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο, θα ανέβει οριστικά πλέον ο νεαρός Κύπριος ιστιοπλόος Παύλος Κοντίδης, μετά και την ολοκλήρωση της δέκατης και τελευταίας ιστιοδρομίας στην κατηγορία Λέιζερ.

Ads

Ο μόλις 22 ετών συμπατριώτης μας, που με την τεράστια επιτυχία του σκόρπισε ρίγη συγκινήσεως σε όλη την Κύπρο, ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του συνολικά με 59 βαθμούς ποινής.

Η κατάκτηση του αργυρού από τον Κοντίδη αποκτά ιστορική σημασία για τον κυπριακό αθλητισμό και τη μικρή Κύπρο γενικότερα, αφού πρόκειται για το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο από το 1980 που η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η τελετή απονομής είναι προγραμματισμένη για τις οκτώ και δέκα το βράδυ και θα μεταδοθεί απευθείας από το ΡΙΚ ΕΝΑ, στο πλαίσιο του κεντρικού τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων.

Ads

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Τομ Σλίγκσμπι από την Αυστραλία, με σαραντατρείς βαθμούς ποινής και το χάλκινο, ο Ράσμους Μίργκρεν από τη Σουηδία, με 72 βαθμούς ποινής.

Αισθάνομαι θαυμάσια που έκανα περήφανη την οικογένειά μου και ολόκληρη την Κύπρο, ανέφερε ο Παύλος Κοντίδης, στις πρώτες δηλώσεις του στο ΡΙΚ, αμέσως μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στην ιστιοδρομία.

Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να είσαι ο πρώτος Κύπριος Ολυμπιονίκης και να είκσαι στην κορυφή, τόνισε ο Παύλος Κοντίδης.

Το αργυρό μετάλλιο σημαίνει πάρα πολλά, είπε, για τον ίδιο, καθότι, πρόσθεσε, δούλεψε πάρα πολύ σκληρά όλα αυτά τα χρόνια, είχε σταματήσει για δύο χρόνια τις σπουδές του και είχε τραυματιστεί. Αλλά, συνέχισε, ακόμη και με το γύψο στο χέρι πήγαινε στο γυμναστήριο και έκανε προπόνηση. Ποτέ δεν τα έβαλα κάτω και πάντοτε πίστευα στον εαυτό μου και στο μετάλλιο, είπε ο Παύλος Κοντίδης.

Πηγή:ΡΙΚ