Πρώτη είδηση στην Αγγλία παραμένει η μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα στη Λίβερπουλ, με τις αναρτήσεις σε Ελληνικά και Αγγλικά να μην σταματούν. Είναι ενδεικτικό της οργάνωσης και της νοοτροπίας των “reds”, ο τρόπος που μέσα από τα επίσημα social media του κλαμπ, καλωσόρισαν και ασχολούνται με τον πρώην πλέον διεθνή άσσο του Ολυμπιακού.

Ads

Έχει ενδιαφέρον η «σχέση» του προπονητή της Λίβερπουλ, του επιθετικού της Γουλβς Αντάμα Τραορέ και του Έλληνα αμυντικού.

Όπως έγινε γνωστό η ομάδα του Μέρσισαϊντ παρακολουθούσε αρκετά χρόνια τον Τσιμίκα και την εξέλιξη του. Επίσης γνωστή είναι η μεγάλη εκτίμηση του Γιούργκεν Κλοπ στον δεξιό εξτρέμ της Γουλβς, καθώς και η επιθυμία του να τον εντάξει στην ομάδα του ( απλώς δεν μπορεί να δεχτεί τις τρελές απαιτήσεις των «λύκων» ).

Κλοπ : «O Αντάμα Τραορέ είναι άπαιχτος τη δεδομένη χρονική στιγμή. Το έχω πει αρκετές φορές και αυτή είναι η αλήθεια. Δεν είναι πια ένας απλός εξτρέμ. Κρατά μπάλα και δημιουργεί καταστάσεις για γκολ. Αυτό δυσκολεύει όσους προσπαθούν να τον αντιμετωπίσουν. Κάθε χαμένη κατοχή είναι μια βέβαιη αντεπίθεση και μισό γκολ για τη Γουλβς»

Ads

Το τελευταίο παιχνίδι του Τσιμίκα με την φανέλα του Ολυμπιακού, ήταν την προηγούμενη Πέμπτη απέναντι στην Γουλβς για τον επαναληπτικό του Europa League και είχε ως αντίπαλο τον θηριώδη επιθετικό από το Μάλι. Ο Έλληνας αμυντικός κυριολεκτικά τον  «έσβησε», με αποτέλεσμα ο προπονητής της Γουλβς να τον κάνει αλλαγή στο 57΄. Από εκείνη την στιγμή ο Γερμανός προπονητής της Λίβερπουλ δεν είχε πλέον την παραμικρή αμφιβολία και έδωσε το τελικό οκ για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Κώστα Τσιμίκα.

Ο Αντάμα Τραορέ (Adama Traoré) επιθετικός της Wolverhampton βρίσκεται σε μία πολύ καλή στιγμή της καριέρας του καθώς έχει αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ομάδα του που κατάφερε να τελειώσει στην έβδομη θέση της Premier League.  Γεννήθηκε στην Καταλονία το 1996, από γονείς με καταγωγή από το Μάλι, οπότε μάλλον ήταν φυσικό να ξεκινήσει το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, την θρυλική πλέον «Λα Μασία».

Είναι ένα τέρας σωματικής δύναμης και απίστευτα γρήγορος. Στη Wolves κατάφερε να βρει την απαραίτητη ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα δύο χαρακτηριστικά.

Στο χθεσινό αγώνα για τα προημιτελικά του Europa League κόντρα στη Σεβίλλη, ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι για την Γουλβς, με την απίστευτη κούρσα του ξεκινώντας πίσω από την μεσαία γραμμή, αναγκάζοντας τελικά τον Ντιέγκο Κάρλος να τον ανατρέψει.

Αξιοπρόσεκτο και πρωτότυπο ένα μυστικό που ο ίδιος αποκάλυψε πρόσφατα, απ’ αυτά που δίνουν τροφή στα social media . Πριν από τους αγώνες απλώνει στα χέρια του λάδι (baby oil) προκειμένου να μη μπορούν οι αντίπαλοι του να τον αναχαιτίσουν τραβώντας τον από τα χέρια.

Σε ότι αφορά το μυώδες σώμα του ο ίδιος λέει: «Η προπόνησή μου; Δεν κάνω βάρη. Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Είναι γενετικό. Γυμνάζομαι, αλλά κερδίζω όγκο πολύ εύκολα και γρήγορα», σχολίασε σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Δείτε κάποιες από τις εκπληκτικές κούρσες και γκολ του Αντάμα Τραορέ