Στους ουρανούς ο Φερνάντο Σάντος αφού κατάφερε να οδηγήσει την Πορτογαλία στο ποδοσφαιρικό θρόνο της Ευρώπης!

Ads

Η «σελεσάο» νίκησε τη Γαλλία 1 – 0 μέσα στο Σταντ ντε Φρανς, αφού ούτε ο τραυματισμός και η αποχώρηση του φυσικού ηγέτη της Κριστιάνο Ρονάλντο μόλις στο 25ο λεπτό στάθηκε ικανός να λυγίσει το αδάμαστο πνεύμα που έχει εμφυσήσει στο ιβηρικό συγκρότημα ο Φερνάντο Σάντος. 

image

Ο Φερνάντο Σάντος αμέσως μετά τον αγώνα δήλωσε: «Αξίζαμε αυτή τη νίκη. Αυτή η ομάδα αποτελείται από πολλούς νέους παίκτες. Έχουμε σπουδαίο μέλλον. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μας υποστήριξαν από την αρχή μέχρι και το τέλος της διοργάνωσης!»

Ads

Και στο σημείο αυτό δεν παρέλειψε και τους Έλληνες, μιλώντας μάλιστα ελληνικά: «ευχαριστώ πάρα πολύ όλους τους Έλληνες, τους έχω πάντα στην καρδιά μου». 

Πανηγυρισμοί και στην Ελλάδα!

Με χαρά υποδέχθηκαν στην Ελλάδα τη νίκη της Πορτογαλίας στον τελικό του Euro 2016, κυρίως λόγω της παρουσίας του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο των Ιβήρων. 

Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής χαίρει μεγάλης εκτίμησης στη χώρα μας και ειδικά στους συλλόγους αλλά και τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους συνεργάστηκε.

Με το δικό της τρόπο σχολίασε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από την Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος: 

«Συγχαρητήρια στους πρωταθλητές Ευρώπης. Συγχαρητήρια σε δύο δικούς μας ανθρώπους. Χίλια μπράβο στον Φερνάντο Σάντος και τον Αντρέ Βιεϊρίνια» ήταν το μήνυμα του ΠΑΟΚ: 

«Το άξιζες απόλυτα κόουτς. Συγχαρητήρια» ήταν το μήνυμα του Γιάννη Μανιάτη στο Instagram, ενώ ο Στέφανος Καπίνο έγραψε στο ίδιο μέσο κοινωνικό δικτύωσης: «Ένας από τους κορυφαίους. Θρύλος». 

Ο Ντέμης Νικολαΐδης, προσωπικός φίλος του Πορτογάλου τεχνικού, έγραψε στο Facebook «Ο Φερνάντο Σάντος το πήρε μόνος του», ενώ ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Κάρλος Ζέκα, ανέφερε στο Instagram: 

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για τη χώρα μου, για το έθνος μας. Η Πορτογαλία είναι μια σπουδαία ομάδα και ο Ρονάλντο ένας μεγάλος αρχηγός. Δεν ξέρω τι να πω, συγχαρητήρια σε όλους τους Πορτογάλους. Έντερ, κανένας δεν σε ήθελε στην εθνική, αλλά έγινες ήρωας. Σε ευχαριστώ».

Και ο πανηγυρισμός του Κώστα Κατσουράνη: