Αισιόδοξος για την υγεία του Έρικσεν, εμφανίστηκε ο καθηγητής καρδιολογίας Σαντζέι Σάρμα, o oποίος συνυπήρξε με τον 29χρονο άσο στην Τότεναμ και πλέον είναι πρόεδρος της επιτροπής καρδιολόγων της αγγλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Εξέφρασε όμως πολύ σοβαρές αμφιβολίες για το αν θα να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι σοκ προκάλεσε σε όλους η κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στον αγώνα Δανία – Φινλανδία, όταν σε μια ανύποπτη στιγμή, ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο, με τα ιατρικά επιτελεία των δύο ομάδων να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο ποδοσφαιριστή.

Όπως δήλωσε: «Προφανώς κάτι πήγε πολύ άσχημα. Οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Το ερώτημα όμως είναι τι συνέβη και γιατί συνέβη. Μιλάμε για έναν παίκτη που προφανώς κάνει συνεχώς εξετάσεις, άρα πώς προέκυψε αυτή η ανακοπή καρδιάς; Πάντως το γεγονός ότι έχει τις αισθήσεις του και είναι σταθερός είναι θετικό, τα πράγματα δείχνουν πολύ καλά», δήλωσε αρχικά και προσέθεσε: «Δεν ξέρω αν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. Χωρίς να θέλω να γίνω πολύ ωμός, ο Κρίστιαν πέθανε σήμερα, για λίγα λεπτά βέβαια, αλλά πέθανε και επανήλθε. Θα του επέτρεπε ένας γιατρός να ξαναπαίξει μπάλα; Η απάντηση είναι όχι. Τα καλά νέα είναι πως ο Κρίστιαν είναι ζωντανός, αλλά τα άσχημα πως μάλλον η καριέρα του φτάνει στο τέλος της. Δεν ξέρω αν θα παίξει ξανά επαγγελματικά. Στην Αγγλία πάντως δεν θα έπαιζε. Είμαστε πολύ αυστηροί σε τέτοια θέματα».

Γιατρός εθνικής Δανίας: «Όταν μπήκαμε στο γήπεδο, ο Έρικσεν είχε σφυγμό και ανέπνεε, μετά όλα άλλαξαν»

Ads

Ο γιατρός της εθνικής Δανίας, Μόρτεν Μπόεσεν, μίλησε στους δημοσιογράφους έπειτα από το πέρας του αγώνα με τη Φινλανδία και το τρομακτικό περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Κρίστιαν Έρικσεν.

Σύμφωνα με το Sport24.gr, ο Δανός γιατρός ήταν μεταξύ της ομάδας που έκανε καρδιακές μαλάξεις και ανάνηψη στον μέσο της Ίντερ, όταν βρισκόταν στο χορτάρι χωρίς αισθήσεις.

«Δεν μίλησα με τον Κρίστιαν και την οικογένειά του, γι’ αυτό δεν θα μπω σε λεπτομέρειες», είπε αρχικά στην τοποθέτησή του ο Μπόεσεν, ο οποίος στη συνέχεια περιέγραψε με πολύ λίγα λόγια την κατάσταση που βίωσε, όταν κλήθηκε να μπει στον αγωνιστικό χώρο για τις πρώτες βοήθειες στον ποδοσφαιριστή.

«Μας κάλεσαν στον αγωνιστικό χώρο όταν έπεσε ο Κρίστιαν και όταν μπήκαμε, ανέπνεε και είχε σφυγμό. Όμως όλα άλλαξαν γρήγορα και αρχίσαμε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση», δήλωσε.

Στη συνέχεια, ο Μπόεσεν επιβεβαίωσε ότι ο Έρικσεν είχε τις αισθήσεις του και μπορούσε να μιλήσει πριν καν διακομιστεί στο νοσοκομείο για τις επιβεβλημένες εξετάσεις: «Μου μίλησε πριν διακομιστεί στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις».

Ο ήρωας Σιμόν Κάιερ του έσωσε τη ζωή

Ο δανός σταρ της Ίντερ βρισκόταν στο χορτάρι έχοντας χάσει τις αισθήσεις του και σχεδόν άμεσα οι συμπαίκτες του σχημάτισαν ένα ανθρώπινο τείχος γύρω του, προκειμένου να αποτρέψουν τις κάμερες να τραβήξουν πλάνα.

Την πρωτοβουλία πήρε ο αρχηγός της ομάδας Σιμόν Κιάερ και φώναξε όλους τους συμπαίκτες του να συγκεντρωθούν γύρω από τον Έρικσεν που έδινε μάχη για τη ζωή του και να τον προστατέψουν με ένα τείχος.

Όπως μεταφέρουν τα δανέζικα ΜΜΕ, πριν καν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο το ιατρικό επιτελείο της Δανίας, ο Σιμόν Κάιερ ήταν αυτός που έτρεξε και έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον Έρικσεν. Ο αρχηγός αμέσως πλησίασε τον Έρικσεν που είχε πέσει με το πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο. Του άνοιξε το στόμα και κράτησε τη γλώσσα του με το ένα χέρι και με το άλλο ξεκίνησε να κάνει μαλάξεις στο στήθος, του συμπαίκτη του.

Αυτά τα πολύτιμα δευτερόλεπτα ήταν τα πιο καθοριστικά για τη σωτηρία του διεθνούς άσου, καθώς μπόρεσε να κρατηθεί ζωντανός στο διάστημα που δεν είχε ούτε σφυγμό, ούτε αναπνοή.

UEFA: «Στο νοσοκομείο και σε σταθερή κατάσταση ο Ερικσεν»

Τα ευχάριστα νέα για την υγεία του Έρικσεν ήρθαν δια στόματος UEFA, η οποία σε ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε πως ο Δανός ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Rigshospitalet» της Κοπεγχάγης και η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί. Παράλληλα, λίγο αργότερα και η ομοσπονδία της Δανίας ανέφερε πως ο Έρικσεν έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ο Μάρτιν Σουτς ανέφερε στο NPO Radio1 πως συνομίλησε με τον πατέρα του διεθνή Δανού ποδοσφαιριστή, τονίζοντας όσον αφορά την πορεία της κατάστασής του: «Ο Κρίστιαν Έρικσεν αναπνέει, είναι ξύπνιος και μπορεί να μιλήσει».